Testele de auz pentru nou-nascuti


0
0

Noile tehnologii permit testare auzului nou-nascutilor. Fiecare nou-nascut ar trebui testat. Exista în momentul de fata mai multe tipuri de teste care sa masoare cu precizie auzul, spre deosebire de testele de genul „raspuns la bataie din palme” folosite în trecut.

Un astfel de tip de test (emisii otoacustice) detecteaza probleme legate de urechea interna si cea mijlocie, în vreme ce altul (raspunsul auditiv al trunchiului cerebral) verifica functiile nervoase si cele cerebrale care sunt necesare pentru a auzi. Ambele sunt simple si neinvazive. Testele nu sunt perfecte.

Daca un bebelus obtine rezultate anormale, o examinare mai amanuntita ar trebui sa fie realizata de catre un audiolog sau un pediatru pâna cel târziu la vârsta de trei luni. Chiar daca rezultatele sunt normale, unii copii ar trebui sa fie reverificati. Acestia includ copii care au avut infectii grave, nivele ridicate de bilirubina la nastere (substanta galben-maronie, ce se gaseste in bila), anomalii faciale, traumatisme craniene, sau lichid în urechea interna timp de trei luni. Daca cineva din familia dumneavoastra a suferit de surditate sau daca sunteti îngrijorati în privinta acestui lucru la copilul dumneavoastra, cereti efectuarea testelor.

Etichete: #Parinti si copii

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *