BLATUL
Se poate folosi graul înmuiat si macinat (tarate sau gris), se combina cu miere de albine, si multe fructe, indiferent de care, taiate cubulete (sau rase), cu cat vor fi mai diversificate sau din acelasi copac, cu atat va fi mai gustos. Se mai poate adauga dupa imaginatia fiecaruia: cacao, nuca macinata, cocos, coaja de lamaie sau stafide macinate. Compozitia aceasta se amesteca pana se creaza o pasta, usor de manevrat si destul de elastica pentru a fi intinsa cu sucitorul. Adaugam un liant lichid, poate fi apa, suc, smantana, lapte, ceai si framantam până la omogenizare (ar fi indicat sa folosim mainile, si pentru a termina mai repede si pentru vibratie), astfel incit dupa o scurta perioada de armonizare a componentelor sa o putem intinde pe un platou rotund sau dreptungiular, la alegere . Atunci când te-ai pregătit să intinzi blatul tortului, verifică dacă este suficient de tare, adică să-l poti lucra cu mâna. El nu trebuie să curgă. Dacă totusi este prea moale, adaugă-i fie nucă măcinată, fie tărâte de grâu măcinat, sau gris, până devine ca o pastă destul de groasă. Aceasta o vei lucra sub formă de foi, fie pe un celofan, fie direct pe masa si le asezi pe platoul ales, cand le vine randul, intercalate cu crema. Foile de blat le poti forma atunci când le vine rândul să le asezi peste cremă, direct pe platou, fie le faci din timp (impartind cantitatea la cite blaturi doresti) si apoi doar intorci, pe rand, invers celofanele pe care a format dimensiunea blaturilor, asezandu-le peste crema.
CREMA
Luam un pachet de unt, sau doua, în functie de cantitate, pe care îl frecam bine, ca sa eliminăm toată apa pe care o contine, operatie care evita inmuierea excesiva la amestecarea untului cu mierea. După ce untul este bine frecat si toată apa eliminată (operatie care se poate sari prin adaugarea unui pumn de gris, acesta absorbe apa din unt), adaugam branza dulce, miere, cocos si una- doua banane, eventual putin suc de lamiie. Amestecam pana la omogenizare si crearea unei paste fine, daca nu iese cu lingura de lemn, frecam cu mana. Se poate folosi si un mixer cu picior pentru omogenizarea cremei, functie de ce branza dulce avem. Daca amestecul iese prea tare se poate inmuia cu o lingura de smintina sau putin lapte. Daca iese prea moale si curge, adaugam gris pana capata consistenta unei crème usor de manevrat cu paleta de plastic peste blaturile tortului.
CONSTRUIREA și SERVIREA
Pofta Buna !
Lasă un răspuns