Top 10 trasaturi ale oamenilor convingatori în mod natural

Timp de citire estimat: 5 minute


Și va să zică omul politic este un foarte bun manipulator de mase (adică are calități de om convingător)? Aceste trasaturi ale oamenilor convingatori mă fac mereu să mă întreb cine sunt eu și ce vreau să fac de mâine încolo. Stăteam zilele trecute și mă uitam la pisici și la căței, cum se joacă, cum cresc, cum de la o zi la alta vin cu ceva nou. Nu am putut să nu mă întreb, oare ei cum mă văd pe mine zi de zi?

Observând acest cumul de  trasaturi ale oamenilor convingatori, calități sau defecte, oare nu sunt eu în măsură să mă autostimulez pentru a fi ceea ce vreau să fiu? Și iată că de la clasică la eternitate, aș parafraza vorba aceea a fi sau a nu fi cu una mai de actualitate … eu cine devin?

Și ca să vă fac cunoștință cu ei, dar și ca să satisfac o alegere, citez pe cei de la The Hunger (revista Online a unor oameni “psihologiști”):

“Puterea de persuasiune nu este ceva ce se obţine prin încercări forţate, ci uneori chiar fără a încerca deloc. Care sunt trăsăturile comune ale oamenilor care sunt convingători în mod natural?”

Cele 10 trăsături ale oamenilor convingători

Urmând apoi micul lor Top 10  trasaturi ale oamenilor convingatori, unde nu am regăsit chiar acest mod natural de care mi-au vorbit la început:

 1. Nu vorbesc mult
 2. Au încredere în sine
 3. Sunt buni ascultători și au răbdare
 4. Sunt autentici și echilibrați
 5. Dau dovadă de integritate
 6. Își folosesc empatia
 7. Skill-uri de leadership
 8. Expertiză și cunoștințe
 9. Specificitatea pentru targetul lor
 10. Vorbesc benevol

Un mod natural de a fi trebuie să includă si educația, ori aceasta diferă în funcție de statutul social. Deci un politician sigur va putea fi un mai bun convingător de mase decât mine. Ideea e că în sinea mea natural înseamna 100% general și aplicabil tuturor oamenilor sau unei majorități (ca de exemplu în mod natural toți ne scobim cu degetul în nas).

Modul natural de a fi la care fac eu legătură sigur include baza educației plus ceea ce vine după. Oare cât de natural se poate numi acest aspect al formării personale? Cine sunt eu cel de acum fără experiența și educația asimilată cu forța sau din plăcere? Sunt o maimuță umanizată, brutală și plină de experiența ”poc! … au!” (cauză ->efect)?

Nu poţi acţiona dincolo de limitele naturale sau existeníale, fără să ai experienţa anterioară cumulată. 

Dictatorii au aceste trasaturi ale oamenilor convingatori?

trasaturi ale oamenilor convingatori

Liderii comuniști sunt niște oameni convingători! Câte  trasaturi ale oamenilor convingatori din cele 10 regăsim la ei? Dictaturile bolșevice și hitleriste iar pun în față acești lideri care conduc masele de oameni prin discursuri ce le spală creierele. Și ei au fost convingători? Politicianul român apelează la psihologi și tehnici de manipulare pentru a convinge masele, și reușesc să fie și convingători! Poate nu este vorba despre ei ci doar despre noi!

Cetind cele 10 trasaturi ale oamenilor convingatori, chiar dacă am boicotat unele dintre ele, părându-mi-se prea trase de păr, mi-am spus că eu sunt un om convingător dar nu de top. Ar trebui să lucrez la unele aspecte cum ar fi să fiu un bun ascultător, să am mai multă răbdare, să mă obișnuiesc cu empatia și să o pot trăi pe viu nu doar teoretic și să vorbesc mai puțin.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Top 10 trasaturi ale oamenilor convingatori în mod natural”

 1. Avatar Cristescu Bogdan
  Cristescu Bogdan

  Îmi dau seama că unii din noi nu reușim să ne trăim viața bine cu ce avem sau cu cine suntem. Știm ce ne încurcă sau ce ne lipsește, dar definind aceste aspecte ca fiind ceva de schimbat sau ajustat, e ca și cum ne luăm singuri puterea.

  De ce să nu fii tu așa cum ești fără să ai nevoie de schimbări? Probabil acomodarea, acceptarea sau remiză în atitudini ne-ar ajuta să ne mai temperăm spiritul schimbător și să mai stăm puțin să mai trăim… pentru că altfel ne consumăm prea tare energia vitală.

  1. Avatar Jorjette
   Jorjette

   Chiar așa…

 2. Avatar DespreRealitate
  DespreRealitate

  Este nevoie de multa atentie si mult discernamant pentru a dezvolta astfel de calitati! Tot mai putini dintre noi se pot lauda macar cu “autenticitatea si naturaletea”. Avem 1000 de fete. Din acest motiv ne lipseste si charisma.

  1. Avatar Jorjette
   Jorjette

   Nu stiu daca are vreo relevanta prea mare faptul ca avem 1000 de fețe atâta timp cât le putem controla și suntem conștienți de ele. Oamenii convingători se folosesc de tot ceea ce au.Oricum, ideea de a fi natural – înseamnă pur și simplu să te manifești, fără a mai fi atent, fără a calcula, fără a încerca să controlezi ceva…

   Într-adevăr, este nevoie de multă atenție pentru a ne apropia de noi înșine…

 3. Avatar Jorjette
  Jorjette

  Da, poza din articol face referire la celebrul film Network din 1976 care face referire la manipularea presei. Howard Beale (cel din imagine) este un om convingător!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *