Vidra sau cainele de apă – generalitati si legende


vidra sau cainele de apa
0
0

Vidrele sunt creaturi distractive daca stai sa le privesti si sunt extrem de inteligente. Vidra consuma in principal peste, in ciuda faptului ca cei mai multi cred ca mananca plante si fructe de padure.

Vidra de mare este singura specie care are o coada scurta si mai putin musculara. Celelalte vidre care au coada mai lunga o folosesc ca o arma puternica si pentru a naviga.

Vidra petrece cea mai mare parte din timpul ei pe teren, si nu in apa. Singura exceptie o face vidra de mare care petrece cel mai mult timp in apa.

Exista 13 specii diferite de vidre in intreaga lume. Exista dovezi cum ca vidrele sunt pe pamant de mai bine de 5 milioane de ani.

Vidra este inrudita cu bursucul, dihorul si nurca. Nu este deloc inrudita cu castorul, dar de cele mai multe ori este confundata cu acesta. De asemenea, este o ruda mai indepartata a sconcs-ului

Vidra este capabila sa creeze si sa foloseasca diverse scule la fel ca si castorii si maimutele. Durata ei medie de viata este de 10 ani.

In timpul zilei, vidrei ii place sa faca plaja si este in schimb foarte activa pe timp de noapte.

la noi in tara numarul de vidre a scazut foarte mult din cauza omului

Antarctica si Australia sunt singurele locuri in lume unde vidra nu exista. Vidra locuieste acolo unde apa este mai calda, iar terenul nisipos.

Vidra sau cainele de apa – mituri si legende la romanividra

Numită și cainele de apă, este considerată ca fiind stăpâna mării celei mai misterioase și mai adânci, ca și a locului care face legătura între lumea noastră și lumea cealaltă.

După alte descrieri, ea locuiește la rădăcina bradului mitic, în mijlocul căruia se află șarpele, iar în vârf șoimul.

În drum spre lumea cealaltă, sufletul unui mort trebuie să și-o facă soră pe vidră, deoarece de el depinde ajutorul acesteia.

În cântecul popular epic, ea îl pedepsește pe tânărul care îi pescuise și bătuse fiul.

Etichete: #Antarctica, #Australia, #Dictionar magic, #Generalitati, #Legende, #Mituri, #Romani, #Sufletul, #Viata

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *