Voi fi un sfant, dar azi nimeni nu ma crede!

Timp de citire estimat: 11 minute


Iarta-mi judecata, dar vreau sa stiu, ca si tu stii, ce stiu eu! De o fi sa spun vreo prostie, iarta-ma, de o fi sa nu spun tot, iarta-ma din nou, dar de o fi sa spun si tu sa simti, sa-mi spui!

Andrei Bogdan Cristescu

Inchizitia a fost un grup de institutii din cadrul sistemului judiciar al Bisericii Catolice Romane. Ea a fost infiintata pentru lupta impotriva ereziei! Inchizitia a pornit in Franta, in secolul XII, pentru a lupta impotriva raspandirii religiilor sectante.

“E prea mult? Pot continua? Hai …”
ABC

Acest aspect este foarte important cand analizam actuala religie monoteista (credinta in Hristos). Ea s-a luptat pentru a ajunge la acest punct in care, crestinismul, este cea mai raspandita religie. Scopul primordial al Bisericii Catolice Romane a fost acela de a impune aceasta singura religie.

Si au reusit, nu?! Trebuie sa ma asculti pana la final!
ABC

Cand facem referire la Iisus, Dumnezeu, Rai, Iad, Diavol, ne bazam pe o cultura. Repet, o cultura impusa printro lupta, prin care s-au eliminat din umanitate, mii de oameni! Cele mai multe crime au fost facute in randul femeilor si mai ales, in zonele marginase ale societatii, intre oamenii saraci.

Spuneai sau faceai ceva gresit, era clar un motiv de erezie! Mai ales cand au aparut taxele de protectie divina!
ABC

inchizitia bisericii catolice de la roma

Desigur, oamenii de rand erau cel mai greu de convins pentru ca ei nu stiau sa citeasca in Cartea Sfanta. La inceput, conceputa asa doar de fatada, un grup de scrieri ale unor persoane cu autoritate in domeniu, a reusit sa ajunga pana in America! Indienii saracii au fost nevoiti sa auda oameni care le spuneau cu o carte in mana “Acesta este glasul lui Dumnezeu”!

Sa pui la ureche o astfel de carte si sa spui ca tu nu auzi, apoi vreo doi soldati sa te bata pana la moarte pentru ca nu crezi ce a spus preotul trimis de la Roma pentru crestinarea tuturor popoarelor?

Absurd si greu de suportat! Asa au murit multi indieni, caci recunosteau ca Dumnezeul lor le vorbeste si acesta nou sta ascuns intro carte si nu zice nimic (EI NU STIAU SA CITEASCA si NU INTELEGEAU CE AUZEAU deci LA MOARTE CU EI ca nu sunt buni de condus)!

Clasele sociale de pe acea vreme, cele de grad mai inalt, erau mai usor de crestinat! La ei era moda dar pentru lumea de rand nu! Frica apare aici ca un fel de nascocire inteligenta, dar ca si multe alte aspecte, doar a fost adoptata nu si inventata!

Frica il creeaza si il intretine pe Dumnezeu

Ajungem cu istoria scrisa sau povestita, imprimata pe lemne, papirusuri si pietre, in punctul in care frica intretine credinta intrun singur creator, intrun singur Jehovah.

Evreii, poporul cel mai des pus in fata cand vorbim de Jehovah, afirma prin originile crestinismului ca Jehovah face referire la un plural, fiind un cuvant atribuit si nu inventat! Uitam desigur acest aspect caci mai simplu este sa spunem ca Jehovah este Dumnezeu.

Mai nou, in traducerea Coranului, il avem pe Allah tradus ca fiind Dumnezeu. Cu greu am reusit sa imi aduc ideea pana aici, dar cu atatea prescurtari, inca una nu strica!
ABC

Mitologia greaca si cea romana au la origine, nu cateva, ci multe, aspecte ale crestinismului actual. Litere schimbate, dar idei pastrate, pentru ca eu stiu ca nu poti oricum inventa ceva ce nu exista 100%, ci dupa ce il “faci” tu, el este ceva unic 100%. Vreau sa zic ca intrun fel accept eroarea si o inteleg, nu aveau cum sa il inventeze pe Iisus si pe Dumnezeu si parintii acestui pui de om, Maria si Iosif.

Fecioara Maria si Isus intro miniatura persiana
Fecioara Maria si Isus intro miniatura persiana – Nu pot sa nu remarc diferentele! Parca e vorba de alta natie de oameni fata de ce avem noi in icoane prin biserici!

Stii cum o chema pe mama lui Buddha? Māyādevī sau Regina Maya de Sakya!

In multe alte culturi numele unei femei care a nascut un fiu … mai special, incepea cu litera M si suna foarte asemanator cu Maria! Maria in Islam inseamna virgina, puritate, fecioara! Si asta nu de cand s-a nascut Iisus!

Ce vreau sa spun este ca la mijloc sta o idee nu un fapt real! Adevarul probabil este mascat si poate nici nu a fost clar vreodata! Ii inteleg de ce au nascocit aceasta poveste a unui om sfant, Fiul lui Dumnezeu, care doar prin prezenta magica a unui Duh Sfant a ajuns sa se conceapa in pantecele mamei sale. Este cea mai fantastica poveste cu care toti am crescut si alta nu stim!

Noi nu stim! Dar alte culturi stiu alte povesti, si ei nici azi, si nici in anii originii crestinismului, nu trebuiau sa moara pentru o idee ce trebuia impusa!

Eu nu am citit multe, dar cei care au facut asta si cei care au contribuit, nu au si nu vor avea pedeapsa. Dumnezeu pentru care ei au murit, nu ii ajuta pentru ca nu el este cel care ne asteapta dincolo de moarte!

Nu poti spune ca daca s-a nascut un om Iisus, cu povestea lui, restul istoriei nu mai conteaza! I-au gasit oricum un nume nou la restul istoriei spirituale dinaintea crestinismului, ii spunem azi Mitologie! Mituri, povesti, basme, idei fantastice ce nu au nici o legatura cu realitatea!

Este greu sa accepti ca un om poate invoca un spirit si in asa fel el poate pune stapanire pe forte ce o fiinta umana in mod normal nu le poate stapani. Dar este adevarat si nu are nici o legatura cu Diavolul sau cu Dumnezeul crestin!

Spiritele celor morti nu il cunosc pe Satana sau pe Dumnezeu. Cei care cu adevarat reusesc sa se separe de mintea lor, sigur vad la fel ca mine! Pentru ca glasul interior nu vorbeste decat cu graiul tau, dar asta nu inseamna ca nu poti grai cu glas ce nu e al tau! La fel se intampla si cu gandurile! Poti avea acces la ganduri care acum nu le ai in minte!

Adica vreau sa spun ca atunci cand un spirit vorbeste printr-un om, vorbeste cu glasul lui, cu mintea lui, cu limitele lui, ale omului. Dar uneori se poate trece mai departe, mai ales cand spiritul respectiv pune stapanire pe fiinta ce il invoca! Sa treci dincolo de ce ai fost invatat in cativa ani de viata ca este adevarul, nu este usor!

Erezie? Nu! Adevar! Frica de Dumnezeu nu te lasa sa cercetezi, nu te lasa sa experimentezi, dar uita-te in jur cum si fara tine lucrurile merg mai departe. Nu cercetezi tu, cercetez eu! Tu mori poate primul, eu mai raman si mai conving pe unul sau altul sa incerce sa isi faca propria experienta nu sa ma asculte pe mine!

La final binele invinge pentru ca mereu raul va fi pedepsit! Si nu am spus eu asta!
ABC

Diferenta in mine e clara: orice fiinta se crede mai presus decat alta fiinta, creeaza suferinta! Din acest cadru oare cat de simplu este sa extragem ideea raului? Da! Ceea ce azi e rau, maine poate fi bine, sau invers, pentru ca ce astazi este viu, maine poate fi mort, si ce acum este fara viata, in curand o poate avea si poate fi aici printre noi! Si acest aspect mie imi spune multe!

Eu nu pot vorbi cu Dumnezeul intru care parintii mei m-au botezat.

Nu ma asculta, nu il inteleg, este prea dur si prea fals. Este prezentat de oameni care nu iubesc toti oamenii decat dupa ce ajung foarte batrani si cu par alb si barba lunga. La ce folos? Si eu voi fi intelept la batranete si voi spune numai adevaruri ce vor face pielea de gaina pe ascultatori! Dar acum, acum eu de la cine sa invat sa fiu spiritual?

De ce sa imi las sufletul pe mana unor oameni care spun ca va fi bine pentru mine dupa moarte, cand acum am nevoie de acel bine?

Am ales sa bat la portile vietii de dupa, si sunt multumit de beneficiile ce le am. Imi pot intelege viata de zi cu zi, micile probleme ce apar si sunt nevoit sa le depasesc. Reusesc sa dramuiesc bine si chestiile fantastice care se petrec in viata mea. Nu mai trebuie sa merg la preot sa vorbesc cu el despre ce simt, ce observ, ce gandesc … ca nici el nu stie decat ce a citit! Daca sunt bolnav ma vindec singur, si asa sufletul meu este mai fericit!

O viata pustie ai, daca ,orbeste crezi ca, stii ceva adevarat spus de cineva! In “personal” ne cauta ingerii! In privat ne vorbesc pazitorii nostri, si daca spui la altul, nu are nici un farmec! Iti irosesti tu forta incercand sa ii convingi sa creada cu toata fiinta lor cum tu crezi!

Da-mi o idee si iti spun daca e adevarata sau nu! Dar nu ma judeca daca eu am alta idee! Cine judeca, va fi sigur judecat, de aceea va rog sa ma judecati caci si eu am judecat!
ABC


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *