303 modele pentru crosetat si tricotat – Cărți PDF cu modele de crosetat cu scheme

Modele pentru crosetat si tricotat

Modele de crosetat cu scheme din cartea 303 modele pentru crosetat si tricotat, scrisă de Doina Silvia Marian și apărută la Editura Tehnică Bucureşti în anul 1984. Cu siguranță această carte va aduce în inimile voastre nostalgia vremurilor de demult! Dacă nu știți să crosetați și să tricotați, această carte vă învață pas cu pas cum se fac aceste lucrări, destul de importante pentru orice femeie. E simplu de lucrat după carte pentru că vă sunt oferite modele de crosetat cu scheme și modele de tricotat cu scheme.

Sper să vă fie utilă această carte, să vă inițieze pe calea lucrului de mână sau să vă arate poate ceva ce nu știați încă. Să mulțumim deasemenea autoarei pentru că ne-a lăsat această moștenire frumoasă de care se bucură atât de multe femei și astăzi.

Cuprinsul cărții 303 modele pentru crosetat si tricotat – modele de crosetat cu scheme:

 • Câteva recomandări pentru începătoare
 • Împletituri croşetate
 • Materiale folosite
 • Metode şi puncte de lucru
 • Modalităţi de introducere a croşetei în rânduri sau ochiuri executate anterior
 • Înmulţirea numărului de ochiuri
 • Scăderea numărului de ochiuri
 • Marginea
 • 160 modele de crosetat cu scheme
 • Metoda „Jaquard”
 • Împletituri tricotate
 • Materiale folosite
 • Tehnica de lucru, tricotarea ochiurilor, punctele de lucru
 • Marginea tricotatului  şi încheierea lucrului
 • 143 modele tricotate
 • Scheme şi detalii de execuţie pentru unele modele colorate lucrate după metoda „Jaquard”
 • Bluză mărimea 40 (modelul 160)
 • Bluză mărimea 42 (modelul 161)
 • Modele de tricotat manual cu scheme de lucru pentru variantele 162-171.

Cartea 303 modele pentru crosetat si tricotat care contine o varietate larga de modele de crosetat cu scheme este oferită gratuit pentru descărcare (vezi mai jos)!

Există și alte două cărţi pentru pasionatele de tricotat si crosetat, pe care le găsiţi mai jos sau în articolele dedicate lor, alături de alte informații utile: Garnituri vestimentare din dantelă şi Croşeta de aur!

Vă doresc la toate spor la treabă şi cât mai multe modele! Dacă este cineva care doreşte să-şi expună modelele pe acest blog, aştept cu drag să mă contacteze prin formularul de comentarii din subsolul acestei pagini!

Descarcă gratuit cartea 303 MODELE PENTRU CROSETAT SI TRICOTAT plus încă două cărți cu modele de crosetat cu scheme!

303 modele pentru crosetat si tricotat

Cartea 303 modele pentru crosetat si tricotat ( fisier eBook/PDF )


Croseta de aur modele de crosetat

Cartea Croșeta de Aur ( fisier eBook/PDF )


garnituri vestimentare din dantela

Cartea Garnituri vestimentare din dantelă ( fisier eBook/PDF )


Descarcă cele doua cărți Garnituri Vestimentare Din Dantela și Croseta de aur într-o singură arhivă tip ZIP. Arhiva conține aceste două cărți cu modele de crosetat cu scheme, în format electronic PDF.

NOTĂ: Toate cărţile cu modele pentru croșetat și tricotat, oferite spre descărcare sunt în format PDF, aşadar pentru a le deschide în PC sau SmartPhone aveţi nevoie de Adobe Reader sau un cititor de fișiere eBook de tip PDF.

Dacă nu este prea mult pentru tine, poate te intereseaza și articolul: Cum se tricoteaza – diverse modele de tricotat (sunt modele pe care le-am primit de la mama mea dragă).

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

118 comentarii

 1. Buna. Am incercat si eu sa downloadez cartile si imi da eroare (fisierele nu au putut fi reparate). Jorjette, poti verifica, te rog, daca se mai pot downloada (tare mult as vrea si eu acele 3 crti)? Multumesc.

 2. Buna,am downlodat cartea din nou si i-mi apare acest mesaj dupa ce sa terminat de downlodat; INSUFFICIENT DATA FOR AN IMAGE. Spune-mi te rog la modelul spirala randurile 14 si 17 ce trebuie sa fac, caci lipsesc si dupa randul 18 reau ca randul1?
  Multumesc.
  Sabina

  1. Problema este cu calculatorul tău, nu ai suficientă memorie liberă pentru a încărca documentul am verificat documentul de foarte multe ori, alte persoane nu intampina nici o problema.
   De ce eu o pot downloada foarte repede si e toata si tu nu? Problema nu e documentul…

 3. Buna, va rog sa ma ajutati si pe mine, cum pot sa download cartea, am incercat si numai prima pagina o pot citi restul raman albe?
  Multumesc,
  Sabina

 4. Este o carte extraordinara, am incercat sa o descarc dar imi cere sa o platesc. Imi pare foarte rau ca nu o pot avea.

  1. Salutare Elena. Este fereastra cu cartea, iar în partea stângă sus este butonul Download.Îl vezi?
   Este al doilea comentariu care spune ca cere plată, dar este fals. Eu tocmai am downloadat şi nu a cerut nimeni nimic.
   Bineînţeles că o poţi avea, nu e cu bani, este pentru toţi cei care o doresc, tocmai de asta am şi postat-o pe net. Mai încearcă. Aştept un răspuns dacă reuşeşti sau dacă nu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *