Amestec de legume uscate – VeGeta natural de casa

Timp de citire estimat: 2 minute


VeGeta natural de casa este un produs 100% realizat din elemente proaspete, legume uscate si ambalate într-un mod cat mai natural si mai simplu.

Legumele pe timpul iernii sunt mai dificil de păstrat, iar formele diferite de păstrare (congelare, pastrate in rumegus, puse la borcan) altereaza intr-un mod deloc potrivit pentru gust, produsul. Noi am zis să încercăm să facem un VeGeta natural de casa – amestec de legume uscate.

Legume uscate preparate acasa

Pentru amestecul de legume uscate am folosit:

 • morcovi rădăcină
 • păstârnac radacină
 • pătrunjel radacină şi frunze
 • ţelină rădăcină şi frunze
 • ardei si gogosari

Rădăcinoasele le-am tocat mărunt cu cuţitul, le-am uscat pe sobă şi le-am amestecat cu frunzele de pătrunjel şi ţelină, uscate şi mărunţite. Am adăugat gogoşarii şi ardeii tocaţi şi uscaţi pe sobă la o caldură moderată. Am avut grijă ca la gogoşari să nu iuţim gustul.

Legumele uscate au fost puse într-un ingredient ce face ca VeGeta natural de casa, din Bucătăria lui Jorjette, să fie cu totul special. Un ingredient unic dar care conferă un gust şi o aromă aparte mâncării. Ingredientul este pudră de ou.

Cum se prepară pudra de ou?

Pentru pudra de ou, am pus la fiert ouăle (ouă biologice, de la găini nestresate de la țară). După ce au fiert bine, am scos gălbenuşurile, le-am sfărâmiţat în tavă şi le-am pus pe sobă. După ce s-au uscat, le-am zdrobit într-un bol de lemn, punând sare şi frecând cu un lemn rotund. Sarea a cuprins gălbenuşul de ou si s-a format astfel o sare galbenă cu aromă de ou.

Sare cu pudra de ou

Sarea cu pudră de ou este baza acestui amestec de legume uscate, care, puse in borcan de sticlă sau pungă de hârtie, pot sta liniştite oriunde în casa. Nu se strică şi nu se alterează, desigur, recomandăm cam 4-5 rădăcinoase şi 5-6 ardei şi gogosari la 5-6 gălbenusuri de ouă. Sarea? Aici cum consideri, dacă pui mai multă, la mâncare nu va mai trebui să pui sare.

Sarea cu pudră de ou poate fi folosită şi pentru prepararea de mirodenii cu verdeaţă doar. Noi am făcut amestec cu mărar si cu pătrunjel. Dar cineva cu imaginaţie şi creativitate sigur poate încerca cu alte plante arămatice folosite la gătit.

Tipul de sare nu contează în reţeta de legume uscate, ci poate doar pentru cine prepară reţeta noastră. Pe viitor voi incerca cu sare de himalaya şi sare de mare! Se poate prepara acest amestec de legume uscate chiar si fara a adauga sare sau pudra de ou.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

8 răspunsuri la „Amestec de legume uscate – VeGeta natural de casa”

 1. Avatar grigoriu lenuta
  grigoriu lenuta

  multumescutarea unei rete esti genial,chiar eram in cautarea unei retete de vegeta naturala,asa ca iti multumesc iti doresc sarbatori fericite si la mai multe retete naturale.

 2. Avatar Cristescu Bogdan
  Cristescu Bogdan

  Azi am gătit o supă cu orez şi arpacaş şi am folosit Vegeta natural de casă. Vreau să vă zic că gustul şi aroma este identică cu Vegeta din comert, doar că desigur cum am spus şi în reţetar, nu am folosit nici conservanţi şi potenţiatori de gust, ci doar legumele, verdeţurile şi sarea cu pudra de ou.

  Sper să aveţi curajul să încercaţi. Nu se prepară uşor, necesită timp, dar merită!

 3. Multumesc,si eu voi incerca,cred ca vegeta din comert contine multe chimicale

 4. Multumesc, o reteta simpla si usoara

 5. arata interesant, probabil voi incerca si eu, cand voi avea timp

 6. Vegeta natural e cea mai buna solutie, cea din comert e otrava pura.

 7. Avatar Strategic

  Nu ma gandeam ca poti face vegeta naturala asa usor! Sunt adept al gustului bun, asa ca o sa incerc sa prepar si eu, vedem ce iese!

 8. Sanatate curata, in ele gasesti mai toate vitaminele si mineralele. Consumati cat mai multe vegetale si cat mai putina carne. Carnea e cancerigena s-a dovedit prin studii nu prin vorbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *