Animalele din vis: sarpele, cainele, pisica si calul

Se crede că visele cu animale dezvaluie mai mult decat alte vise, starea psihologică emotionala si fizica a cuiva pentru că sunt inspirate de laturile primitive ale minţii. Dacă sunt înţelese caracteristicile cheie ale animalului din vis şi relaţia pe care o ai cu el, poţi foarte simplu să interpretezi mesajul visului care de obicei este acela că neglijezi un anumit aspect personal, emoţional în relaţia cu ceilalţi.

Şarpele

sarpele-in-visFreud este cel care interpreta şarpele ca pe un simbol falic, în schimb analiştii viselor din zilele noastre spun că visul cu şerpi reprezintă trezirea energiei spirituale şi evoluţia. Din punctul de vedere al lui Young, şarpele semnifică arhietipul transformării, schimbării şi poate a lui Dumnezeu, deşi lua în calcul şi posibilitatea unor atribute negative asociate şarpelui.

Betty Bethards sugerează că dacă în vis şarpele te muşcă, trebuie să analizezi visul cu atenţie pentru că îţi poate aduce la cunoştinţă care este tipul de energie pe care îl blochezi. Dacă, de exemplu, te muşcă de gât, poate fi un indiciu că ai dificultăţi în comunicarea cu ceilalţi şi în exprimarea propriei persoane.

Câinele

cainele-din-visCâinii sunt asociaţi cu loialitatea şi cu prietenia, motiv pentru care atunci când în vis câinele este prezent, poate sugera că trebuie să fii mai atent la o anumită relaţie, pentru a vedea care sunt atât aspectele plăcute, cât şi cele neplăcute. Câinii sunt cei care reprezintă şi latura masculină, iar dacă un câine devine agresiv în vis, este un semn că ai nevoie să găseşti căi pozitive de eliminare a frustrărilor.

Pisica

pisica-din-visCei care interpretează visele considerau într-o vreme că pisicile din vis prevestesc o nenorocire, însă astăzi, ei cred că pisica reprezintă latura feminină a naturii umane. Deoarece pisicile sunt creaturi independente, visul poate simboliza nevoia libertăţii de a-ţi explora feminitatea, în special dacă pisica din vis este sălbatică. Dacă pisica este domestică, poate indica preocuparea legată de ceea ce societatea aşteaptă de la tine.

calul-din-visCalul

Calul este un simbol complex, un armăsar în vis poate indica forţa şi potenţa, în timp ce un cal de povară poate fi un semn al exploatării. Dacă te visezi în şeaua unui cal care aleargă în galop, atunci este un simbol al libertăţii şi unităţii cu natura.

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 9 păreri

  1. Dreamer Dreamer
  2. Dreamer Dreamer
  3. Alina Alina
  4. Raluca Raluca
  5. vikhy vikhy
  6. Elena Elena
  7. Madalina Madalina

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.