Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Cine este psihologia?

Psihologia este manifestarea întregului, este manifestarea ființei în orice clipă și sub orice formă. Ea a luat naștere în sânul unor „mame” drăgăstoase care s-au gândit că ceilalți au nevoie de ele pentru a se putea descoperi pe ei înșiși, pentru a putea merge mai departe. Ca un copil, a început să se dezvolte și să crească, ajungând la momentul prezent să conducă lumea.

Nu e o poveste, este o realitate care ne înconjoară și la care suntem părtași în fiecare zi. Orice gândim, orice vorbim, fiecare gest și acțiune – este psihologie – e în noi și prin noi.  Suntem psihologie și psihologia e o artă!

Artiștii sufletului descoperă lumea

Cine sunt artiștii sufletului? O generație de oameni frumoși care au fost atinși de mâna blândă a schimbării, care au trecut prin băncile facultății de psihologie și care s-au lăsat modelați de gândirea unor psihologi celebrii, niște copii care au văzut Pământul învârtinduli-se în palmă și au realizat care este locul lor în acest univers. Ei încearcă încă să descopere ce au ei de făcut pentru ceilalți din jurul lor, însă, mai înainte de toate, au trebuit să afle că pentru a-i ajuta pe ceilalți trebuie să se ajute pe ei si să se curățe de tot ceea ce viața îi învățase până în acel moment.

Știi care este cel mai frumos lucru legat de psihologie?

Tu știi totul despre tine încă din momentul în care te-ai născut, doar că ai uitat și psihologia vine cu artiștii săi să-ți amintească de unde ai plecat. Acest lucru mi s-a părut fantastic. Psihologia a revenit printre noi pentru a ne uni unii cu alții, pentru a ne întinde unul altuia un deget – cel puțin unul – și a ieși la suprafață, pentru a regăsi fericirea adânc îngropată în inimile noastre și a o scoate la suprafață. Psihologia ne ajută să gândim, vorbim și să acționăm pozitiv , ne aduce zâmbetul pe buze, natura și muzica în inimi, creativitatea și liniștea în minte, prin mesagerii săi.

Vrei să urmezi calea psihologiei?

Simplu – nimic complicat, doar o regulă de urmat – SĂ FII SINCER CU TINE ÎNSUȚI ȘI CU CEI DIN JURUL TĂU!

Ați auzit din întâmplare de Spotlight effect? Este vorba de un efect pe care mintea umană îl amplifică – avem impresia că oamenii din jurul nostru ne judecă, ne vorbesc sau ne gândesc răul, când de fapt ei sunt ocupaţi cu gândurile lor personale. De exemplu, de fiecare dată când ieșim din casă, ne gândim cum să ne aranjăm așa fel încât să placă celorlați, însă cânt te întâlnești cu cineva, tu te întebi dacă îi place, iar persoana din fața ta se întreabă același lucru, de aici și gândirea individualistă.

Aici intervine însă secretul, arma psihologiei care ar putea face acest efect să dispară, și anume cel menționat de mine mai sus – fii sincer cu tine însuți și cu cei din jurul tău. Doar așa poți afla adevărul, doar așa poți să găsești răspunsul la întrebarea CINE SUNT EU, doar așa poți ajunge la concluzia că nu ești singur, doar așa poți fi de folos celor din jurul tău, comunității din care faci parte.

P.S. Nu uita de dragoste! Și ea tot cu psihologie se mănâncă! Iubește și fii fericit!

Discuții: 7 păreri

  1. Matei Matei
  2. Ioana Ioana

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.