Cine este psihologia?

Timp de citire estimat: 3 minute


Cine este psihologia? Răspuns: artistii sufletului

Psihologia este manifestarea întregului, este manifestarea ființei în orice clipă și sub orice formă. Ea a luat naștere în sânul unor “mame” drăgăstoase care s-au gândit că ceilalți au nevoie de ele pentru a se putea descoperi pe ei înșiși, pentru a putea merge mai departe. Ca un copil, a început să se dezvolte și să crească, ajungând la momentul prezent să conducă lumea.

Nu e o poveste, este o realitate care ne înconjoară și la care suntem părtași în fiecare zi. Orice gândim, orice vorbim, fiecare gest și acțiune – este psihologie – e în noi și prin noi.  Suntem psihologie și psihologia e o artă!

Artiștii sufletului descoperă lumea

Cine sunt artiștii sufletului? O generație de oameni frumoși care au fost atinși de mâna blândă a schimbării, care au trecut prin băncile facultății de psihologie și care s-au lăsat modelați de gândirea unor psihologi celebrii, niște copii care au văzut Pământul învârtinduli-se în palmă și au realizat care este locul lor în acest univers. Ei încearcă încă să descopere ce au ei de făcut pentru ceilalți din jurul lor, însă, mai înainte de toate, au trebuit să afle că pentru a-i ajuta pe ceilalți trebuie să se ajute pe ei si să se curățe de tot ceea ce viața îi învățase până în acel moment.

Știi care este cel mai frumos lucru legat de psihologie?

Tu știi totul despre tine încă din momentul în care te-ai născut, doar că ai uitat și psihologia vine cu artiștii săi să-ți amintească de unde ai plecat. Acest lucru mi s-a părut fantastic. Psihologia a revenit printre noi pentru a ne uni unii cu alții, pentru a ne întinde unul altuia un deget – cel puțin unul – și a ieși la suprafață, pentru a regăsi fericirea adânc îngropată în inimile noastre și a o scoate la suprafață. Psihologia ne ajută să gândim, vorbim și să acționăm pozitiv , ne aduce zâmbetul pe buze, natura și muzica în inimi, creativitatea și liniștea în minte, prin mesagerii săi.

Vrei să urmezi calea psihologiei?

Simplu – nimic complicat, doar o regulă de urmat – SĂ FII SINCER CU TINE ÎNSUȚI ȘI CU CEI DIN JURUL TĂU!

Ați auzit din întâmplare de Spotlight effect? Este vorba de un efect pe care mintea umană îl amplifică – avem impresia că oamenii din jurul nostru ne judecă, ne vorbesc sau ne gândesc răul, când de fapt ei sunt ocupaţi cu gândurile lor personale. De exemplu, de fiecare dată când ieșim din casă, ne gândim cum să ne aranjăm așa fel încât să placă celorlați, însă cânt te întâlnești cu cineva, tu te întebi dacă îi place, iar persoana din fața ta se întreabă același lucru, de aici și gândirea individualistă.

Aici intervine însă secretul, arma psihologiei care ar putea face acest efect să dispară, și anume cel menționat de mine mai sus – fii sincer cu tine însuți și cu cei din jurul tău. Doar așa poți afla adevărul, doar așa poți să găsești răspunsul la întrebarea CINE SUNT EU, doar așa poți ajunge la concluzia că nu ești singur, doar așa poți fi de folos celor din jurul tău, comunității din care faci parte.

P.S. Nu uita de dragoste! Și ea tot cu psihologie se mănâncă! Iubește și fii fericit!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

7 răspunsuri la „Cine este psihologia?”

  1. Avatar Matei
    Matei

    ”Cine sunt artiștii sufletului?”
    ”Copii care au văzut Pământul învârtinduli-se în palmă și au realizat care este rolul lor în acest univers.”
    Tot timpul când văd că gânduri pe care le am își găsesc o oarecare rezonanță sau oglindire în ceea ce pot gândi sau ceea ce pur și simplu.. simt și alți oameni, pot spune că rămân atins într-o oarecare măsură mai mică sau mai mare.
    Am momente în care mă gândesc la idei cum ar fi dacă oameni dintr-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat și-ar permite să trimită exploratori în timp, în alt univers paralel spre exemplu. În acel univers omul explorator venit din viitor poate observa Pământul cum este astăzi, în prezent, cu oamenii, societatea în care trăiesc, obiceiurile, tendințele lor, viciile, plăcerile, dorințele, aspirațiile lor ș.a.
    O astfel de imagine, în primă fază detașată de tot ce poate însemna viață pe Pământ, poate în același timp da naștere unui ”alt nivel al conștiinței” în care cel care privește din afară se poate simți culmea.. mai mult atașat de Pământ, mai apropiat de oameni, le poate înțelege mult mai bine viețile celor ”de acolo” și binențeles în același timp poate realiza cum ai spus și tu, rolul lor în acest univers, locul printre pământeni..
    Există informații cum că odată ce astronauții ”puteau să acopere Pământul cu degetul mare întinzând o mână” au trăit cu totul alte sentimente și în momentul când au revenit pe Pământ erau cu totul alți oameni, cu alte moduri în care privesc viața.

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Bine ai poposit pe la noi, Matei.

      Eu cred că nu este nevoie de oameni dintr-un viitor, eu sunt sigură că printre noi sunt deja acești oameni care își știu foarte bine rolul, care știu totul și care deja au pornit, sau de la ei a pornit un alt nivel de conștiință. Cred că totul se întâmplă deja și sunt convinsă că și tu vezi că toate se îndreaptă către ceva. Probabil ai observat schimbări importante la o parte din populație, în ultimul timp foarte mulți au început să se întoarcă la natură, să revină la simplitatea vieții care îți oferă împlinire (nu mă refer la trendul de ecologie, permacultură, case naturale, pur și simplu la oameni care s-au mutat departe de oraș și vor să trăiască în mediul rural).

  2. Avatar Fotograf nunta Lucian
    Fotograf nunta Lucian

    Cred ca …cunoasterea de sine este un lucru foarte important si cred ca trebuie sa devenim mai buni sa invatam sa daruim….asa vom cunoaste si bucuria de a primi!

    1. Avatar Fotograf nunta Lucian
      Fotograf nunta Lucian

      Unul dintre cei mai buni fotografi din lume mi-a dat un raspuns ….Il intrebam cum sa fac fotografii mai bune…mi-a raspuns: Daca vei deveni un om mai bun, calitatea fotografiilor tale va creste simtitor!”

      1. Avatar Jorjette
        Jorjette

        Păi cam așa și este, devii un alt om și vezi lucrurile cu alți ochii. Oricum, în fiecare clipă lucrurile sunt diferite, deci totul se schimbă foarte repede, așa că oricum totul ține de fiecare moment pe care reușim să-l prețuim. CUm spune și psihologia, “aici și acum” asta contează.

        Oricum, referitor la fotografie, această referință – mai bun – diferă de la o persoană la alta, în funcție de valorile fiecăruia, de pricepere, de ochiul artistic, etc…

        P.S. Oricum ești cel mai bun 😛

  3. Avatar Ioana
    Ioana

    Foarte interesant. Eu nu stiam de exemplu de Spotlight effect. In ceea ce priveste cunoasterea de sine si a celor din jur, cred ca asta ne cam ia o viata intreaga. Se intampla in viata sa faci lucruri pe care nu te credeai ca le vei face vreodata. Si asta este valabil si pentru cei din jur. Zi faina iti doresc!

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Cea mai importantă este cunoașterea de sine până la urma urmei pentru că a celorlalți e doar o iluzie. Ideea de cunoaștere nu cred că implică modul de acțiune, ci să știi de ceea ce ești capabil. Sunt foarte multe lucruri de care suntem capabili, iar unele dintre ele le descoperim târziu în viață și nu mai au aceeași valoare.

      Termenul de Spotlight effect este destul de nou, a apărut pentru prima dată în anul 2000 în “Jurnalul de Personalitate și psihologie socială” și a fost denumit așa de către Thomas Gilovich, Victoria Medvec și Kenneth Savitsky. Acest fenomen fusese studiat de mai demult.

      O zi frumoasă și ție, Ioana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *