Bucataria lui Jorjette

Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!

Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin.  Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.

Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.

Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.

Placinta cu dovleac de post - prajitura cu dovleac

Placinta cu dovleac cu foi fradege de post preparata cu suc de rosii

0 0 Dovleacul este una dintre cele mai bune surse de beta-caroten (antioxidant care se transforma in vitamina A in organism) si luteina (importanta pentru sanatatea ochilor). Placinta cu dovleac este bogata in fibre si potasiu, plus ca mai are si ceva calciu, fier, vitamina C, B si alti nutrienti. Dovleacul, folosit adesea in placinta, …

Placinta cu dovleac cu foi fradege de post preparata cu suc de rosii Citește mai departe »

Tomatillo verde si tomatillo mov

Tomatillo ~ Tomata verde de Mexic ~ proprietati, utilizari + 3 retete

0 0 Tomatillo, in latina Physalis philadelphica, face parte din familia Solanaceelor si este o surioara mai mica a rosiei. Este verde sau mov, in forma de rosie, acoperita cu un invelis ca de hartie. Aceasta planta este originara din America Centrala. Este ingredientul principal din salsa verde, oferindu-i o aroma usor picanta. Invelisul este …

Tomatillo ~ Tomata verde de Mexic ~ proprietati, utilizari + 3 retete Citește mai departe »

Dulceata din fructe de soc - bobite

Cum prepari dulceata din fructe de soc – reteta, beneficii, proprietati!

0 0 Fructele de soc  contin zaharuri, proteine, potasiu, vitaminele A, B, C si alte elemente nutritive. Consumate in stare proaspata in cantitati de peste 20 de grame sunt toxice, datorita continutului de glicozide de cianuri. In urma procesarii termice a fructelor, toxicitatea este redusa considerabil, de aceea preparam dulceata din fructe de soc, jeleu, vin, sirop, …

Cum prepari dulceata din fructe de soc – reteta, beneficii, proprietati! Citește mai departe »

Dovlecei conservati pentru iarna - Dulceata de dovlecei cu roinita

Dovlecei pentru iarna: idei de conservare, retete cu dovlecel, proprietați si beneficii

0 0 Ai prea multi dovlecei si nu stii ce sa faci cu ei? Iti propun doua optiuni: Conserva dovlecei pentru iarna sau prepara o reteta speciala cu dovlecel. Dovlecelul este o planta foarte cultivata, originara din America, care vine in multe varietati. De peste 10.000 de ani de crestere raspandita, genul Curcubita s-a modificat …

Dovlecei pentru iarna: idei de conservare, retete cu dovlecel, proprietați si beneficii Citește mai departe »

Parintele ghelasie ne vorbeste despre pita harica sau paine pustniceasca

Cum se prepara pita harica sau paine pustniceasca si beneficiile ei

0 0 Painea sau pita harica este acea paine consumată în special de către pustnici. Din acest motiv i se spune şi paine pusticeasca. Aceasta paine pustniceasca este hrana pentru trup şi pentru suflet în acelaşi timp, este hrană vie. Pita harica nu se coace ca painea de casa şi se prepară doar din grâu mărunţit (secară, orz sau …

Cum se prepara pita harica sau paine pustniceasca si beneficiile ei Citește mai departe »