Bucataria lui Jorjette

  • Suc natural de pin bautura fermentata cu ace de pin si miere

    Suc cu aromă de conifere ~ Băutură fermentată cu ace de pin

    Descoperă savoarea pădurii într-o băutură efervescentă! Această băutură natural fermentată, obținută din ace de pin proaspăt culese, îți va cuceri simțurile cu aroma sa unică de citrice, pin și chiar mentă. Mai mult decât o simplă băutură răcoritoare, această rețetă îți aduce în casă beneficiile antioxidanților și vitaminelor din acele de pin, într-o formă delicioasă…

    Continuă lectura

  • Cuburi branza feta retete traditionale grecesti

    Descoperă brânza feta + 10 rețete originale grecești

    Branza Feta este un tip de branza traditionala grecească, facută din lapte de oaie sau amestec dintre laptele de capră și cel de oaie. Caracteristica principală la brânza feta este faptul că este murată sau păstrată la maturat în saramură, după rețete vechi grecești. Procesul acesta special de fermentare îi oferă un gust sărat, picant și…

    Continuă lectura

  • Borsul de putine reteta de bors acru preparat acasa

    Prepară borș acru de casă în 7 pași – Rețeta tradițională

    Borșul acru este o bautură fermentată natural, preparată doar în anumite zone ale țării (în special în zona Moldovei). Se folosește des borș acru la prepararea “borșurilor” (mai exact la acrirea ciorbelor), dar utilizările sunt mai diverse. Se recomandă consumul de borș acru pentru sănătate, pentru că aduce multe beneficii în buna funcționare a organismului…

    Continuă lectura

  • Ciuperci comestibile iutari sau laptuci iuti murati

    Lăptuci iuți ~ Bureți Iuțari ~ 5 Rețete de conservare pentru iarnă

    Buretele lăptos, lăptuca iute, buretele iute sau iuțarul (Lactarius piperatus) face parte din familia Russulaceae. Este o ciupercă comestibilă, întâlnită vara și toamna prin păduri de foioase și de amestec, în special prin stejărete-gorunete. Popular se mai numește burete acru, burete alb, burete iute, burete piperat, burete usturos, burete usturoi, iuțar. Iuțarii se dezvoltă în…

    Continuă lectura

  • Jorjette la cules de galbiori

    Gălbiori pentru iarnă – 6 rețete de conservare a gălbiorilor

    Acest articol este dedicat în întregime minunaților gălbiori deoarece aceste ciuperci se numără printre preferatele mele, chiar dacă se situează pe locul doi în clasament, după hribi. Dacă și ție îți plac gălbiorii, atunci vom afla împreună ce calități nutritive au, dar și acțiunea benefică pentru sănătate a consumului lor. Deși sunt ciuperci comestibile, există…

    Continuă lectura

  • Rețetă de pâine fără drojdie, preparată cu apă fermentată de mere

    Salutare și bine te-am găsit. Astăzi vreau să îți prezint o modalitate de a prepara pâine fără drojdie sau fără maia. Drojdia este un microorganism pe care noi îl găsim în mod natural în natură în diverse elemente. Putem găsi drojdie în grâu, în năut, în coaja merelor, în struguri, dar și în alte leguminoase.…

    Continuă lectura

  • Placinta cu dovleac de post - prajitura cu dovleac

    Placinta cu dovleac cu foi fradege de post preparata cu suc de rosii

    Dovleacul este una dintre cele mai bune surse de beta-caroten (antioxidant care se transforma in vitamina A in organism) si luteina (importanta pentru sanatatea ochilor). Placinta cu dovleac este bogata in fibre si potasiu, plus ca mai are si ceva calciu, fier, vitamina C, B si alti nutrienti. Dovleacul, folosit adesea in placinta, este mai…

    Continuă lectura

  • Tomatillo verde si tomatillo mov

    Tomatillo ~ Tomata verde de Mexic ~ proprietati, utilizari + 3 retete

    Tomatillo, in latina Physalis philadelphica, face parte din familia Solanaceelor si este o surioara mai mica a rosiei. Este verde sau mov, in forma de rosie, acoperita cu un invelis ca de hartie. Aceasta planta este originara din America Centrala. Este ingredientul principal din salsa verde, oferindu-i o aroma usor picanta. Invelisul este adesea inclus…

    Continuă lectura

  • Dulceata din coji de pepene verde cu frunze de roinita

    Dulceata din coji de pepene verde – reteta, proprietati si beneficii

    In anumite zone se prepara o delicioasa reteta de dulceata din coji de pepene rosu. Pepenele verde (Citrullus lanatus) cu miez rosu, roziu sau galben este cunoscut sub numele de harbuz in zona Moldovei, lubenita in Banat si Oltenia si curcubete in Ardeal. Este un fruct destul de apreciat pentru gustul sau, cat si pentru…

    Continuă lectura

Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!

Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin.  Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.

Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.

Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.