Bucataria lui Jorjette

  • Parintele ghelasie ne vorbeste despre pita harica sau paine pustniceasca

    Cum se prepara pita harica sau paine pustniceasca si beneficiile ei

    Painea sau pita harica este acea paine consumată în special de către pustnici. Din acest motiv i se spune şi paine pusticeasca. Aceasta paine pustniceasca este hrana pentru trup şi pentru suflet în acelaşi timp, este hrană vie. Pita harica nu se coace ca painea de casa şi se prepară doar din grâu mărunţit (secară, orz sau ovăz), fără…

    Continuă lectura

  • Grisul cu granulatie de la 0,25mm la 0,75mm - faina dura de grau

    Grisul si Faina de grau – Afla cum se face

    Din boabele de grau, prin macinare, obtinem mai multe produse: grisul, taratele, faina integrala si faina alba. Cea mai nutritiva parte din grau sunt taratele. Peste 80% din substantele nutritive din grau se gasesc in invelisul exterior al bobului. Mergand spre miez, acestea se diminueaza considerabil, dar creste continutul de amidon de grau. Continua lectura…

    Continuă lectura

  • briose aperitiv cu masline si marar

    Briose aperitiv cu masline si marar

    Aceste briose aperitiv cu masline si marar nu sunt de post! Dar pot fi! Pentru a prepara briose aperitiv de post,  se schimba laptele si oul, cu 200ml de apa minerala. Trebuie sa va spun un secret! Ne-am achizitionat un bol de mixare, un set de cutite de bucatarie si o forma de silicon. Ca sa le probez si…

    Continuă lectura

  • sirop cu miere si fructe sau legume

    Sirop cu miere, legume si fructe – 8 super retete

    Se prepara sirop cu miere deoarece are diverse utilizari in farmacia de acasa. Siropurile cu miere sunt folosite atat ca tratamente naturiste, dar si ca ingrediente in preparatele din bucataria fara foc. Fiecare sirop cu miere are calitatile sale speciale, in functie de ingredientele folosite la prepararea lui. Sirop de catina cu miere Ingrediente: 1,250…

    Continuă lectura

  • vin de hrean cu radacina de hrean rasa si frunze de creson

    Cum se prepara acasa vin de hrean – reteta, proprietati, beneficii

    Vinul de hrean este o băutură specială.  Acest vin de hrean este un medicament și nu o băutură ce poate fi servită în exces. Vinul de hrean este un foarte puternic diuretic și ajută în problemele cu rinichii. Este un vin rar, nu se găsește în farmacii, dar el poate fi consumat și pentru a elimina…

    Continuă lectura

  • salata de telina cu sos de iaurt si smantana

    Salata de telina cu diverse sosuri – retete cu telina cruda

    Daca nu mai stii ce sa gatesti in ultimul timp, iti sugerez aceste retete de salata de telina cu sos sau fara. In primul rand, iti recomand salata de telina datorita efectului benefic al consumului de telina, dar si a celorlalte ingrediente. Acestea sunt retete cu telina raw sau crude, care te vor ajuta sa iti…

    Continuă lectura

  • lichior de gutui cu busuioc cimbru scortisoara cuisoare miere si palinca

    Lichior de gutui – Reteta cu plante aromatice si miere

    Reteta de lichior de gutui este simpla, cu arome intense, dar care necesita timp de preparare. Un lichior de gutui de nota 10 se prepară din gutui bine coapte, care au un parfum deosebit si care nu au pete sau nu sunt lovite. Încerca să folosesti doar gutui alese după acest criteriu. Lichiorul de gutui…

    Continuă lectura

  • vin de mure

    Afla cum sa prepara acasa vin de mure si lichior

    Lichiorul de mure, cunoscut si sub numele de crema de mure, este o adevarata necesitate in casa fiecaruia, atat pentru beneficii, cat si pentru aroma unica, specifica. Acelasi lucru pot sa il spun si despre minunatul vin de mure care nu trebuie sa lipseasca! In acest articol voi vorbi despre cum se face vinul de…

    Continuă lectura

  • Pere zemoase bune pentru suc de bere

    Perele bogate în zahăr natural – retete cu pere pentru fiecare

    Perele cu continutul lor de zahăr natural sunt o sursă rapidă şi comodă de energie. O singură pară conţine în jur de 70 de calorii, din care cea mai mare parte aduse de zaharurile naturale ale fructului. Perele sunt şi o sursă utilă de vitamina C, deşi sunt necesare trei sau chiar patru fructe pentru a…

    Continuă lectura

Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!

Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin.  Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.

Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.

Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.