Cum se prepara acasa vin de hrean – reteta, proprietati, beneficii

Vinul de hrean este o băutură specială.  Acest vin de hrean este un medicament și nu o băutură ce poate fi servită în exces. Vinul de hrean este un foarte puternic diuretic și ajută în problemele cu rinichii. Este un vin rar, nu se găsește în farmacii, dar el poate fi consumat și pentru a elimina pietrele la fiere. Acest vin de hrean are și efect antiscorbutic.

Un alt tratament naturist cu vin de hrean se poate face pentru a elibera sinusurile. Cei care au probleme cu sinusurile, fie consumând, fie doar mirosind acest vin de hrean, își pot elibera respirația fără să fie nevoie de alte medicamente. Vinul de hrean are o aromă specială, unică, și un gust plăcut.

Pentru a prepara vin de hrean se poate folosi orice vin. Practic el nu este un vin autentic din hrean ci are în compoziția sa vin. Se poate folosi vin alb, roze sau roșu, cu cât vinul ales este mai de calitate cu atât rezultatul, acest vin de hrean, va fi mai bun.

Rețeta de vin de hrean conține și creson.  Cresonul este cunoscut ca fiind foarte bun pentru depresii și chiar în lupta infecțiilor majore (precum cancerul). Un grup de experti de la Universitatea Ulster din Anglia au spus că un consum zilnic de creson (au aproximat la 85 g de frunze) poate preveni deteriorarile din ADN care duc la apariția cancerului.

Așadar implicațiile subtile ale cresonului și ale hreanului în menținerea unui echilibru în corp, fac ca acest vin de hrean să fie o băutură pe cât de rară, pe atât de benefică.

Pentru a afla si alte proprietati ale acestui vin, citeste mai multe despre beneficiile hreanului!

Te invit să urmărim rețeta:

vin de hrean cu hrean maruntit si frunze

Cum se prepara vin de hrean

Pentru vinul de hrean avem nevoie de:

 • 30 g hrean ras,
 • 30 g frunze de hrean marunţite,
 • 30 g frunze de creson marunţite,
 • 15 g frunze de trifoi proaspete marunţite,
 • 7 g seminţe de muştar negru,
 • miere,
 • 1 litru de vin alb (sau roșu).

Pentru a prepara vinul de hrean, vom proceda în pași, astfel:

 1. Întrun borcan de 3-5 l se pun: hreanul, cresonul, trifoiul, semintele de muștar și 1 litru de vin.
 2. Se lasă borcanul acoperit, la loc întunecos, 7-8 zile la macerat.
 3. După periada de macerare, se strecoară compoziția în sticlă de sticlă.
 4. Se completează cu vin până la un litru și se îndulcește cu miere după gust.

Te invit să încerci să iti prepari un litru de vin de hrean, acesta va fi un foarte bun diuretic. Acest vin de hrean este recomandat și dacă vrei să slăbești sănătos. Pentru un tratament cu vin se hrean se poate consuma de la 30 la 100 ml pe zi (poți crește cantitatea de la o zi la alta). Cantitatea se împarte în părți egale și se ia de trei ori pe zi timp de 10 – 11 zile.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 5 Pareri

 1. gtx gtx
 2. braha leonard braha leonard
 3. braha leonard braha leonard
 4. Ana Ana

Spune parerea ta!

 

Sus