Blogul lui Jorjette este o colecție de articole inedite, bine documentate, utile și informative, scrise pentru pasionați, căutători sau cunoscători.
Pe Blogul lui Jorjette găsești articole bine documentate din diverse domenii. Blogul lui Jorjette este un proiect drag nouă, Jorjette și Bogdan, cu care vă ținem ocupat timpul de lectură online din 2009. Din pasiune pentru oameni și de la suflet la suflet, te invit să citești, să te documentezi, să te informezi și să participi atunci când consideri, la discuții libere pe subiectul propus de tine sau altcineva.
Cardamomul (Elettaria cardamomum) – această plantă perenă are flori albe cu dungi violet și fructe verzi aromatice. Păstăile cu semințe sunt un condiment destul de scump, fiind vândut ca întreg,…
Glucidele sunt necesare nu numai ca sursă energetică ci şi pentru metabolizarea lipidelor şi proteinelor. De aceia se afirmă că, “grăsimile ard la focul glucidelor” şi “glucidele cruţă proteinele”. Fiecare…
Sângele este un mediu prielnic pentru înmulţirea şi activitatea microorganismelor, se alterează foarte repede, de aceea în cazul întrebuinţării în scopuri alimentare trebuie prelucrat în cât mai scurt timp. Este…
Acizii şi alte deşeuri ale indigestiei prin proteine şi de putrefacţie sunt uşor de depistat în urină. Din punct de vedere ştiinţific, ei aparţin grupului fenolilor, acizilor indoxil–sulfurici, acidului uric…
Camforul (Cinnamomum camphora) – Această substanță cristalină albă, intens parfumată, este distilată dintr-un copac originar din China și Japonia. Uleiul esențial de camfor este distilat din lemn, din cioturile rădăcinii…
Mesteacanul (Betula pendula) – Mai este cunoscut ca și Doamna Pădurii sau Cartea albă. Popular i se mai spune mastacân, mestecan. Frunzele cu efect antibacterian ne oferă un ceai diuretic…
Bergamota sau portocalul amărui are flori și fructe aromate. Din coaja subțire și netedă a copacului se extrage uleiul de bergamotă care se folosește la apa de colonie și la ceaiurile…
Acacia (Acacia senegal) – Cunoscută și sub numele de gumă arabică, gumă senegal sau gumă acacia de mestecat, este produsă de un copac care crește în Africa de Nord. Speciile…
Anasonul (Pimpinella Anisum) – Anasonul este dulce, are frunze aromatice rotunjite la bază și mai înguste pe tulpină, cu inflorescență, urmată de fructe aromatice. Florile și frunzele sunt folosite în…