Camforul (Cinnamomum camphora) – Această substanță cristalină albă, intens parfumată, este distilată dintr-un copac originar din China și Japonia. Uleiul esențial de camfor este distilat din lemn, din cioturile rădăcinii și din ramuri. Foarte mulți ani, camforul adevărat, natural, nu a fost vândut în Statele Unite, putându-se cumpăra doar bulgări din camfor sintetic care erau extrem de otrăvitoare.
Camforul – beneficii si utilizari
Atât frunzele cât și extractul cristalin sunt folosite pentru problemele pulmonare cum ar fi astmul și bronșita. Camforul este util în depresie, oboseală, crampe ale stomacului și pentru îmbunătățirea circulației. Utilizați aproximativ 2 lingurițe de frunze la o cană de apă și fierbeți timp de 20 de minute la foc mic. Consumați câte un sfert de cană de 4 ori pe zi.
Alternativ, utilizați o linguriță de extract cristalizat la 2 căni de apă. Consumă câte o liguriță de 4 ori pe zi. Și tinctura de camfor este disponibilă și se consumă în doze de 5-10 picături de patru ori pe zi.
Camforul este încorporat în unguente pentru uz extern pentru a ucide paraziții și pentru a scăpa de pecingine, scabie și mâncărimi.
Uleiul de camfor deschide plămânii, ceea ce ajută la o respirație mai ușoară; de asemenea este util pentru durerile musculare și articulare, artrită și vânătăi (nu pentru răni deschise). Planta mai este folosită intern pentru a-i readuce la viață pe cei aflați în comă sau în delir. Camforul poate fi ars pentru a purifica aerul inhalat sau pentru a deschide pasajele pulmonare.
Părți folosite: extractul cristalizat și frunzele
Utilizări magice camfor: (formă solidă) – camforul se folosește în ritualurile de divinație, de sensibilizare ăsihică și pentru vise profetice. Se arde în casă pentru a purifica aerul și pentru a risipi boala.
Aromoterapie camfor: uleiul esențial de camfor se utilizează în caz de tuse, răceli, febră, reumatism, artrită.
Atenție! Nu utilizați această plantă dacă sunteți însărcinată sau daca sunteți foarte slăbit/ă. În general, utilizați numai extracte din plante naturale, deoarece camforul chimic este contaminat cu otrăvuri industriale.
Lasă un răspuns