Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

Timp de citire estimat: 38 minute


Aborigenii Americani ne oferă aceste detalii despre cele 44 animalele totem: interpretare vise si semnificatii. Indienii Americani spun că fiecare persoană are nouă animale totem. Acesta exprimă posibilitătile, talentele, şi încercările prin care trece în viaţa pe care o trăieşte. Când o persoană îşi începe existenţa terestră, în jurul aspectului său fizic există şapte direcţii: est, sud, vest, nord, deasupra, dedesubt, şi înăuntru.

Direcţia care se numeşte “înăuntru” există în interiorul tău, dar în acelaşi timp şi în exterior, pentru că întregul univers există în interiorul conştiinţei tale. În fiecare din aceste direcţii ai un animal totem, care te învaţă lectiile pe care ţi le oferă direcţiile respective.

Mai sunt două animale care sunt adaugate la grup, cele care merg alături de tine în dreapta şi în stânga ta. Animalele respective le gaseşti singur. Poate îţi apar în vise, poate să fie orice animal de pe această planetă, sau ceva încă necunoscut. Ele sunt gardienii tăi personali şi ei pot să se schimbe. Ceilalţi şapte nu se schimbă în această existenţă.

Semnificaţia direcţiilor

SĂRITUL – poarta de aur pe unde intră tot ce este nou în viaţa noastră, este prima directie.Animalul de la rasarit iti ofera simbolul care te conduce catre cele mai mari incercari spirituale si iti pazeste calea catre iluminare.

SUDUL – Animalul de la sud are grija de copilul tau interior, si iti reaminteste cand sa te pleci si cand sa ai incredere, astfel incat inocenta sa fie pastrata in personalitatea ta.

VESTUL– Animalul din vest te conduce catre adevarul tau personal si catre raspunsurile care iti vin din interior. El iti arata deasemenea drumul catre tinta catre care te indrepti, scopurile tale in viata.

NORDUL – Animalul de la nord ne da sfat plin de intelepciune asupra a ceea ce ni se potriveste, si ne reaminteste cand sa vorbim si cand sa tacem. El ne reaminteste sa fim recunoscatori pentru fiecare binecuvantare, in fiecare zi.

DEASUPRA– Animalul de deasupra ne invata sa onoram Natiunile Stelelor, si ne reaminteste ca si noi venim din stele, si tot acolo ne vom intoarce Acest animal este deasemenea si gardianul viselor, si a accesului nostru in alte dimensiuni.

DEDESUBT– Animalul de dedesubt ne invata despre elementul pamant pe care il avem in noi, cum sa fim cu picioarele pe pamant si cum sa ne urmam calea.

INTERIOR– Animalul din interior ne invata cum sa ne gasim bucuria interioara, si cum sa fim credinciosi adevarurilor noastre personale. El este deasemenea si protectorul locului nostru sacru, acel spatiu interior care este numai al nostru, si in care nu intra nimeni decat la invitatie sau/si cu permisiune din partea noastra.

PARTEA DREAPTĂ: Acest animal iti protejeaza aspectul masculin, si te invata despre rolul tatalui, rolul de protectie, curaj, actiune.

PARTEA STÂNGĂ: Acest animal este protectorul partii tale feminine, care te invata cum sa faci loc in viata ta pentru abundenta. Iti arata cum sa primesti, cum sa iubesti pe cei din jur si sa ai grija de tine insuti. Animalul din stanga te invata, de asemenea, despre rolul matern si despre comunicatie, in ce fel sa iti conduci relatile cu cei din jur.

Animalele ne apar in vise, in realitatea fizica, in vreo fotografie care ne atrage in mod deosebit. Un fulg, o blana, un sunet, un miros. Animalele de casa intra si ele in aceasta categorie. Cu ce animale ne inconjuram spune mult despre lectiile noastre de viata.

Interpretare vise – Animalele care apar în vis – totemuri (ce ne învaţă animalele)

Interpretare vise – Ce înseamnă când visezi :

Interpretare vise VULTURUL – legătura cu Divinul

Vulturul simbolizeaza puterea Marelui Spirit, legatura cu Divinul. El reprezinta capacitatea de a trai in lumea Spiritului, la inaltime, de unde se poate vedea atat ansamblul cat si detaliul.

totem vulturul

El ramane insa in acelasi timp conectat si echilibrat la nivelul lumii terestre. Penele sale sunt considerate sacre, shamanii le folosesc de secole pentru vindecare, pentru a curata sistemul auric de diverse impuritati.

Vulturul reprezinta pentru indienii Americani starea de gratie obtinuta prin straduinta, intelegere, si incercari de viata si initiatice care arata fiecaruia in ce consta adevarata sa putere. Puterea vulturului ne reaminteste despre faptul ca in viata se intampla sa fim nevoiti sa ne coboram pana in vaile cele mai adanci, sau sa invatam sa ne ridicam in zbor sigur deasupra culmilor celor mai inalte, avand incredere in legatura noastra cu Marele Spirit. Numai astfel, numai trecand prin incercarile pe care ni le pune in fata Viata, ne putem castiga dreptul de a folosi esenta si simbolul Vulturului.

Atunci cand Vulturul exista in totemul nostru, el este un semn al legaturii noastre cu Aerul.

Aerul reprezinta elementul mental, mentalul cel mai inalt este accesibil Vulturului. Intelepciunea apare in cele mai neasteptate feluri, si toate sunt legate de Forta Creativa a Marelui Spirit. Vulturul iti aduce iluminarea, daca intelegi ca te-ai pierdut printre ceturile si umbrele trecutului, sau al altor realitati care te impiedica sa vezi realitatea din prezentul infinit care este acum/aici.

Vulturul ne spune sa constientizam dreptul de a fi liberi, el ne vorbeste despre libertatea cerului, a mentalului nostru, si ne invata sa traim Bucuria fiecarei clipe, sa ne bucuram de Lumina care este intodeauna la dispozitia noastra, numai sa deschidem ochii sa o vedem.

Interpretare vise SOIMUL – simbol al observatorului

Soimul este inrudit cu Mercur, mesagerul Divin. El te invata sa observi cu atentie ceea ce se petrece in jur. Viata in sine este o initiere, si un lucru magic, un miracol.

totem soimul

Acest “miracol” te poate ajuta sa treci cu bine peste o situatie stresanta sau dificila, iar soimul chiar acest lucru il indica, aratandu-ti perspectiva pe care o capata prin ridicarea lui la inaltime. Este posibil ca Marele Spirit sa-ti puna in fata un dar pe care doar trebuie sa-l recunosti si sa-l primesti.

De multe ori solutiile ne scapa datorita obtuzitatii cu care suntem nevoiti sa examinam o anumita situatie, pierzandu-ne poate in detalii, cand s-ar recomanda in primul rand o privire de ansamblu a intregii situatii, asa cum o face soimul.

Soimul ne spune ca suntem doar atat de puternici cat este capacitatea noastra personala de a percepe, de a primi, si de a ne folosi talentele si intuitia. Tipatul soimului este o avertizare sau un semn, ca in viata noastra va apare ceva nou, poate un trib vecin care intentioneaza sa ne atace, sau o nastere in familie, sau ceva ce ne-a scapat atentiei si trebuie rezolvat.

Interpretare vise CAPRIOARA – simbol de bunătate şi blândeţe

Caprioara este prima care a reusit sa ajunga la Marele Spirit. Prin bunatatea si blandetea sa, chiar demonul Fricii, cel manios si urias care bloca calea catre varful muntelui unde se afla Marele Spirit s-a facut din ce in ce mai mic, pana cand a ajuns cat o nuca.

totem caprioara

Astfel, si ceilalti copii ai Marelui Spirit au putut sa meaga mai departe pe calea pe care le-a deschis-o caprioara cea blanda si frumoasa. Ea ne invata sa folosim puterea blandetii, cu care sa atingem inimile si mintile celor care sunt raniti sau bolnavi, in drumul nostru care duce catre inaltimile Muntelui Sacru, Centrul de Pace si Serenitate din fiecare fiinta, unde se poate comunica direct cu Marele Spirit.

Interpretare vise DELFINUL – privit ca mesager Divin

Delfinul ne vorbeste despre rasuflarea vietii, despre aerul fara de care nu putem sa traim mai mult de cateva minute. Delfinul ne invata cum sa respiram ca sa eliberam emotiile care s-au strans in noi.

totem delfinul

Delfinul, energie predominant masculina, invata de la feminitatea lunii cum sa-si deschida partea sa feminina, lumina argintie a lunii coordonand ritmurile si ciclurile apelor materne de care are el insusi nevoie.

Delfinul a descoperit orasele subacvatice. A invatat limbajul primordial a sunetelor, pus in forma de catre Paianjen, de la Marile Natiuni care traiesc in Stele. Delfinul ne invata ca orice fel de comunicatie este ritm si pattern. Ca orice aspect al comunicarii este in adancimea sa, in primul rand, “sunet”.

Delfinul este pastratorul pattern-ului original. Si in ziua de astazi, el este un simbol al mesagerului Divin, purtator al unor noi solutii, atunci cand ne simtim ingraditi si fara idei. El este cel care ne aduce aminte sa fim atenti la ritmurile trupurilor noastre, la comunicarea cu ritmurile naturii. El ne invata sa ne manifestam bucuria de a trai, impartasind-o celor din jur. El ne invata cum sa trecem peste barierele de comunicatie, si cum sa luam legatura cu cei din alte lumi, cum ar fi lumea Viselor, sau diversele lumi ale Popoarelor Stelelor.

BROASCA TESTOASA in vise reprezinta ciclitate, răbdare

Broasca testoasa este cel mai vechi simbol pentru planeta Pamant, locul unde ne-am nascut si care ne sprijina evolutia. Ea ne aminteste despre fluxul continuu de a primi si de a recicla. Tot asa cum si pamantul ofera din abundenta si recicleaza ceea ce primeste.

totem broasca testoasa

Ea ne invata ca, daca pamantul este folosit cu reverenta si nu este desecrat, daca ciclurile sale sunt respectate, avem toate sansele de a merge pe drumul cel bun. Fabula cu iepurele si broasca testoasa ne arata ca se poate ajunge la destinatie mergand incet, metodic, fara ingamfare si fara lauda desarta de sine.

Interpretare vise BUFNITA – clarviziune, proiecţie astrală

Bufnita se asociaza cu clarviziune, proiectie astrala, este un animal magic si un simbol al intelepciunii. Motivul pentru aceasta caracterizare este faptul ca bufnita poate vedea in intuneric, poate vedea lucruri care nu pot fi vazute in mod obisnuit, ea nu poate fi pacalita, lucru ce constituie esenta intelepciunii.

totem bufnita

Athena, zeita/simbolul intelepciunii la Greci, se spune ca avea pe umar o bufnita, care ii soptea adevaruri ascunse. Adevarurile pe care ti le sopteste bufnita iti vor veni prin vise si coincidente, in meditatie. De multe ori vei cunoaste lucruri ascunse despre cei din jurul tau, lucruri pe care daca le scoti la iveala in mod nechibzuit, iti pot eventual atrage ura sau mania celor care nu doresc revelarea lor.

Interpretare vise SOPARLA – lumea viselor

Soparla sta pe piatra la caldura toata ziua, si pare ca doarme, dar de fapt ea nu doarme. Ea viseaza. Astfel ea sta in acelasi timp si la soare si la umbra, pentru ca visele apartin de lumea umbrelor. Visele sunt revizuite in lumea umbrelor, inainte de a se decide manifestarea lor in realitatea fizica, acesta este adevarul pe care soparla ni-l pune in fata.

totem soparla

Este poate timpul sa ne deschidem un caiet cu vise, in care sa scriem tot ce ne amintim, sa invatam simbolurile si semnificatiile care apar din adancurile constiintei noastre. Un cosmar este un semn de conflict intern, poate suprimarea fortata a laturii noastre imaginative, poate o teama pe care nu am recunoscut-o in activitatea din timpul zilei.

Uneori visele ne pot aduce noi idei si culmi de explorat, ne pot avertiza despre eventuale pericole, ne pot informa despre anumite evenimente viitoare. Diverse nivele de constiinta pot fi accesate prin poarta viselor. Suntem noi oare cei care visam aceasta realitate, suntem noi oare parte din visele cuiva?

ANTILOPA in vis – simbol de responsabilitate şi acţiune

Antilopa vine sa ne invete despre Actiune. Antilopa i-a invatat pe oameni sa se hraneasca cu trupul ei in timpul Marelui Inghet, si datorita ei, oamenii au supravietuit.

totem antilopa

Lectia ei este sa onoram darurile care ne sunt oferite in aceasta existenta fizica. Ea ne atrage atentia asupra mortalitatii trupului nostru, si ne invata cum sa folosim ceea ce avem nevoie, cu economie, cu reverenta, si mai ales sa nu aducem distrugere nediscriminata, sa nu luam mai mult decat putem sa dam inapoi.

Ea ne spune cum sa actionam, cum sa devenim puterea care ne impinge la actiune inteleapta. Antilopa ne pune in fata responsabilitatea pe care o avem fata de familie, fata de clan, natiune, si fata de Planeta.

Interpretare vise PAIANJENUL reprezinta schimbarea şi reînnoirea

Paianjenul se spune ca este primul care a tesut motivele scrierii, astfel ca oamenii sa inceapa sa-si inregistreze progresul si sa-l lase in amintirea copiilor lor. Trupul paianjenului este in forma cifrei 8, si are 8 picioare. El este simbolul posibilitatilor infinite de creatie, cu cele 4 directii din care bat vanturile care aduc schimbarea si reinnoirea, si cu cele 4 directii catre care se indreapta ele.

totem paianjenul
Paianjenul ne avertizeaza deasemenea ca cei care se lasa prinsi in iluzia polaritatii si nu-si dau seama ca de ei insisi, depinde cum isi urmeaza drumul in viata. Pot sa se trezeasca prinsi in paienjenisul iluziilor si temeritatii, din care este tare greu sa iesi. Paianjenul are energie feminina, care iti spune sa tesi, sa creezi, sa creezi in continuu, sa creezi noi realitati prin care sa te manifesti, si sa cauti intotdeauna noi alternative atunci cand te afli intr-un impas.

*Deasemenea paianjenul este un semn care iti reaminteste sa-ti onorezi partenerul de sec opus, astfel ca prin actiunile tale sa nu aduci o dezonoare si desacralizare partii pe care poate ai desconsiderat-o si/sau neglijat-o.

HERMINA (Mustela ermina) – inteligenţă

Hermina are o cantitate incredibila de energie si inteligenta, si totusi este un totem dificil de purtat. Blana ei era purtata de catre cei din casele regale. Ea aude cu adevarat ceea ce se spune, pana in adancime, si vede dincolo de suprafata, diversele ramificatii din orice eveniment sau situatie.

totem hermina

Acesta este un dar foarte rar si pretios. Hermina isi schimba culoarea blanii odata cu schimbarea sezonului.

Ea te va invata cum sa recunosti “ascunzisurile” din orice situatie, motivele reale, si cu inteligenta exceptionala pe care ti-o confera acest animal poti sa oferi solutii si ajutor chiar si celor din jur, in modul cel mai simplu, linistit si discret.

ELANUL in vis – transmutarea dezechilibrului, comunicare

Elanul ne arata ca dramuirea inteleapta a efortului ajuta la cresterea staminei si rezistentei, unul din simbolurile puterii. Cei care au elanul ca totem nu vor ajunge poate primii la o anumita tinta, insa ei vor ajunge intotdeauna fara sa treaca prin suferinte care pot fi evitate. Daca ai luat asupra ta poveri care sunt prea mult pentru puterea ta.

totem elanul

Elanul iti poate arata cum sa abordezi metodic fiecare lucru in parte, fara sa fie nevoie sa cazi la pat sau sa ajungi in spital pentru ca nu ti-ai calculat cum trebuie ceea ce ai inceput sa faci. Elanul are un anumit tip de energie razboinica, in sensul ca prefera compania celor de acelasi sec, exceptie facand doar perioada de procreere.

El ne invata despre fratie/sororitate, si descoperind puterea pe care o putem avea atunci cand iubim pe cei de acelasi sec, camaraderia care apare din impartasirea acelorasi experiente. Din acest punct de vedere, elanul simbolizeaza transmutarea dezechilibrului care se numeste “invidie” si deschide drumul catre comunicarea in unitate. Daca elanul ne apare alaturi astazi, este poate bine sa avem grija de conditia noastra fizica, eventual sa luam un supliment de vitamine/minerale, mancare bogata in energie, si sa ne asiguram in orice caz un timp personal, special, pentru reimprospatare.

Interpretare vise URSUL reprezinta puterea de introspecţie

Puterea ursului este puterea de introspectie. Ursul cauta miere, dulceata adevarului, in scorbura copacilor din padure. Cand iarna domneste asupra naturii si totul este incremenit in inghetarea mortii, ursul hiberneaza ghemuit in uterul cald al vizuinii, si viseaza/digera experientele prin care a trecut de la trezirea din primavara, si pana la intrarea in adormire care incepe odata cu venirea frigului.

interpretare vise totem ursul

Pentru a deveni asemenea ursului si a gasi siguranta pesterii/locuintei calde si protectoare, trebuie sa accesam vibratiile Mamei Eterne, si sa primim hrana pe care Ea ne-o da, atunci cand ne aflam in Vidul Creator care este chiar in Uterul Sau. Marele Vid este locul in care toate solutiile si raspunsurile sunt in armonie cu intrebarile care ne umplu realitatile noastre, a fiecaruia dintre noi. Daca alegem sa credem ca sunt multe intrebari si probleme in viata, ursul ne spune ca trebuie sa credem si faptul ca exista si raspunsuri la aceste intrebari si probleme, si raspunsurile sunt deja chiar in interiorul nostru.

El ne spune: “linisteste-ti mentalul, intra in Linistea Sacra, si Cunoaste Adevarul”.

Puterea feminina receptiva pe care o acceseaza misticii si vizionarii, shamanii si profetii, este un semn al invataturii si puterii Ursului. In India, pestera este simbolizata ca fiind locuinta lui Brahma. Pestera lui Brahma se considera a fi in manifestare fizica glanda pineala care sta in centrul celor patru lobi cerebrali. Avand o vedere de sus asupra creierului, putem vedea un cerc.

Sudul va fi partea frontala, Nordul va fi partea din spate a craniului, Vestul va fi emisfera dreapta, iar Estul va fi emisfera stanga. Ursul se afla la Vest, zona intuitiva, emisfera dreapta a creierului. Ca sa hiberneze, el calatoreste catre pestera, centrul celor patru lobi unde este glanda pineala, si care are legatura sacra cu uterul feminin. In primavara ursul este ca si renascut, atunci cand iese din Pestera Viselor. Ursul ne indeamna sa ne recastigam autoritatea asupra propriei noastre vieti. De multe ori, cautand sfat si informatie la cei din jur, putem cadea in dezechilibru, in sensul ca riscam sa pierdem contactul cu propria noastra cunoastere si propriile noastre sentimente.

Regaseste-ti puterea cunoasterii interioare, regaseste bucuria tacerii si bogatia/abundenta care care iti vine direct din inima Mamei. Constientizeaza pacea si recunostinta.

Interpretare vise SARPELE – transmutare

Oamenii care au medicamentul sarpelui sunt foarte rari. Din initierea lor face parte experimentarea de multiple muscaturi de sarpe, ceea ce ii invata sa transmuteze diverse tipuri de otrava, pe diversele planuri de existenta. Puterea sarpelui este putere de creatie, el fiind un simbol al secualitatii, energiei psihice, alchimiei, si ascensiunii catre imortalitate.

totem sarpele

Transmutarea in ciclul viata-moarte-renastere este exemplificata de catre dezbracarea hainei/pieii vechi de catre sarpe, atunci cand se invecheste.

Sarpele de asemenea ne invata despre constiinta cosmica, si maleabilitatea care ne permite sa experimentam lucruri noi, sa ne urmam drumul trecand printre obstacole, fara eforturi inutile.

Oamenii cu totemul sarpelui au constiinta ca toate lucrurile au scanteia divina in ele, si chiar ceea ce aparent este o otrava, poate fi transmutat in propriul interior printr-un proces alchimic, prin puterea mentala, intr-un lucru care ne poate aduce ceva nou si deosebit, ceva ce ne-am dorit dar poate n-am stiut cum sa cerem. Hermes, parintele alchimiei, folosea simbolismul a doi serpi incolaciti in jurul unei sabii, pentru a reprezenta vindecarea. Intelegerea si acceptarea completa a masculinului si femininului din fiecare organism creeaza o unificare a celor doua intr-una singura, oferind astfel Energie Divina.

Acest medicament si simbol magic, ne invata la nivel personal ca suntem fiinte universale. Acceptand toate aspectele din propria viata, se poate aduce in manifestare transmutarea prin energia focului a obstacolelor care stau in calea cresterii noastre armonioase si complete. Miscarea sarpelui, ca un riu argintiu care se indreapta catre apele marelui ocean, ne indeamna sa ne cunoastem ritmurile interioare, si devenind una cu apa riului, sa recunoastem faptul ca fiecare simplu strop de apa este o parte foarte importanta din intreg.

Interpretare vise CIOARA reprezinta legea

Este o poveste care spune ca cioara era fascinata de propria umbra. Atata a ciocanit-o si atata a tot examinat-o, incat intr-o zi umbra s-a sculat si i-a mancat forma, si de atunci cioara a murit in forma. Cioara este un simbol al gardianului din partea stanga. Daca privesti adanc in ochii ei, poti vedea poarta catre supranatural. Se spune ca cioara cunoaste misterele necunoscute ale creatiei, si este pastratoarea legilor sacre.

totem cioara

De vreme ce ea cunoaste aceste legi, cioara poate chiar “rasuci”dupa nevoie legile universului fizic, si poate sa-si schimbe forma. Aceasta abilitate este unica, si cu totul speciala. Sunt foarte putine persoane care stapanesc aceasta arta. Ea include dedublarea, sau capacitatea de a fi in doua locuri in acelasi timp, in mod constient. Luarea altei forme fizice, devenind “musca de pe perete” in locuri in care ea doreste sa intre neobservata.

Multi europeni au observat de multe ori faptul ca diverse animale apar asa ca din senin, in casa sau in imprejurimi. Este posibil ca de multe ori ele sa fie doar o forma iluzorie, cioara fiind o maestra in iluzie. Cioara este protectoarea legilor si textelor sacre, inclusiv a inregistrarilor vechi “ogallah”.

Cioara vede ca lumea fizica si chiar lumea spirituala – asa cum si-o imagineaza oamenii – sunt iluzorii.

Ca exista o infinitate de fiinte si de lumi, creatii ale Marelui Spirit. Cioara ne invata ca respectul legilor sacre confera o moarte buna, adica trecerea in alta viata cu amintirile/memoria cat mai intacte. Ea este un semn al schimbarii. Dar cum traieste in vid si nu are constiinta timpului, se spune ca ea vede simultan trecutul, prezentul si viitorul. In ea se imbina lumina si intunericul, si ea poate vedea atat interiorul cat si exteriorul, in acelasi timp. Cei care au medicamentul ciorii, vorbesc cu voce puternica atunci cand se refera la ceea ce ne apare lipsit de armonie, nejust sau urat. Ea ne spune sa ne exprimam intotdeauna adevarul personal, de la nivelul cel mai adanc la care putem sa ajungem.

Fiecare are deci datoria sa mearga pe propriile picioare, sa vorbeasca prin propria gura, sa-si constientizeze misiunea in viata, si sa-si echilibreze trecutul, prezentul si viitorul chiar acum/aici. Realitatea veche este depasita, forma se schimba, ne spune cioara, si actiunile si gandurile proprii creeaza in continuare urmatoarea noastra forma.

Interpretare vise VIDRA – simbol de feminitate

Medicamentul pe care ni-l pune la dispozitie vidra este un set de lectii referitoare la energia feminina. Bineinteles, acest lucru se aplica si la barbati, si la femei, pentru ca in fiecare se afla o latura feminina care trebuie onorata si ingrijita.

vidra

Pielea vidrei era folosita pentru pungile cu medicamente si ierburi vindecatoare de catre femeile shaman, foarte puternice din punct de vedere Spiritual, care au energie feminina bine stabilita si echilibrata.

Caracteristica ei este cochetaria. Ea este subtire, gratioasa, jucausa, foarte grijulie cu puisorii ei, cu care se joaca ore in sir pe marginea apei. Vidra iubeste aventura, este curioasa si prietenoasa, si are impresia ca toata lumea este la fel de prietenoasa. Aceste caracteristici sunt latura noastra feminina, cea care face loc pentru toti cei din jur, si se extinde ca sa imbratiseze pe toata lumea.

Energia feminina curata, echilibrata, este foarte generoasa. Ea nu este rautacioasa sau geloasa.

Nu cunoaste invidia, iar sororitatea a fost intotdeauna un lucru de cinste in triburile Amerindiene.

Dupa vechea lege a tribului, daca sotul unei femei murea, sora ei indemna pe unul din barbatii casei sa mearga sa o consoleze, daca era acceptat, ca sa nu se ofileasca sau sa se piarda fara rost frumusetea sau puterea creatoare a surorii sale. Cei care au acest totem sunt indemnati sa isi onoreze partea feminina, sa nu uite sa se joace, si sa devina receptiv la lucrurile bune care ne vin in viata. Ea indeamna sa nu ne lasam cuprinsi de ingrijorare, de frica fara rost, sa nu ne atasam de poveri materiale inutile. Bucuria laturii noastre receptive ne arata ca este bine sa privim in jur la frumusete, la tot ce ne face bine, sa ascultam mesajele care ne vin de la cei din jur, si sa curgem gratios ca apa si ca trupul vidrei pe drumul vietii.

Interpretare vise FLUTURELE – simbol de transformare

Puterea pe care ne-o aduce totemul fluturelui este similara cu puterea aerului, abilitatea de a ne schimba gandul, de a schimba ceea ce trebuie schimbat, deci el ne invata despre arta transformarii. La fel ca si fluturele, fiecare este la un anumit stadiu in procesul de autotransformare.

fluturi

Se poate sa fii la stadiul de ou, unde gandurile si ideile sunt in faza germinativa, dar inca nu au prins forma. Se poate sa fii la stadiul de larva, unde ideile sunt inca in faza de inceput, si doar strangem in noi energie, cautam puterea de decizie, pentru a le aduce in manifestare.

Stadiul de crisalida arata stadiul de interiorizare, unde un proiect, un aspect al personalitatii sau o idee, prinde forma incetul cu incetul, din interior.

Stadiul final de transformare este parasirea crisalidei si eliberarea, renasterea intr-o forma prin care putem sa impartasim bucuria, frumusetea si culorile pe care le-am creat, cu intreaga lume.

Intelegand la ce stadiu ne aflam, putem sa ne dam seama si de urmatorul stadiu, si astfel putem sa fim pregatiti sufleteste pentru ceea ce ne asteapta inainte, pe calea creativitatii. Folosind puterile aerului, sau puterea mentala despre care ne invata fluturele, putem sa invatam despre claritate in gandire, organizare in proiectul pe care incercam sa il ducem la indeplinire, si gasirea urmatorului pas in viata personala si cariera.

Daca ne simtim cumva obositi, fluturele ne invata sa privim cu atentie culorile din jur, ca sa acceptam mai mult din culoarea al carei deficit ne-a provocat oboseala sau starea de rau. Daca simtim de exemplu o atractie fata de culoarea verde, este posibil ca organismul ne cere sa mancam mai multe legume verzi, salate si cruditati proaspete. Fluturele ne vorbeste despre curaj si straduinta, despre transformare si visul micutei omizi despre zbor si nectarul dulce al florilor.

Interpretare vise LEBADA – simbol de graţie

Puiul mic de lebada zbura prin lumea viselor, in cautarea viitorului. Inotand din toate puterile deasupra oglinzii lacului, el privea in jos, privea in sus, privea in toate partile ca sa gaseasca intrarea in viitor. La un moment dat, deasupra Muntelui Sacru a aparut un vortex enorm, cea mai mare gaura neagra pe care o vazuse vreodata.

lebada

Libelula era si ea pe marginea lacului, si vazand curiozitatea puiului de lebada, ii explica: “acolo este intrarea in alte planuri, alte dimensiuni”. Nu foarte sigur ca vrea sa intre in vortex, puiul intreba ce trebuie sa faca pentru a i se permite sa intre.

“Trebuie doar sa accepti tot ce iti prezinta viitorul, fara sa incerci sa schimbi planul pe care Marele Spirit il are pentru tine”, ii raspunse libelula. Uitandu-se la trupul sau de ratusca urata, puiul de lebada spuse: “Am incredere in Marele Spirit, si sunt gata sa accept planul pe care il are pentru mine! Am sa ma las dus de spirala, si am sa accept ceea ce este necesar pentru transformarea mea!”

Libelula a fost multumita de raspunsul puiului de lebada, si a inceput sa dizolve iluzia lacului cu puterea sa magica. Brusc, puiul de lebada s-a simtit purtat de spirala vortexului care aparuse chiar sub picioarele sale, in mijlocul apelor. Cateva zile mai tarziu, pe oglinda lacului din lumea viselor a aparut iarasi puiul de lebada, atata doar ca acum ea era alba, mare, frumoasa, puternica. Libelula a ramas uimita de noul aspect al prietenei sale, si a intrebat-o: “Lebada, ce s-a intamplat cu tine?”

Lebada, plecandu-si gatul lung si gratios, i-a raspuns:

“Am invatat sa accept, sa-mi las corpul in seama puterii marelui Spirit, si am fost purtata in viitor.

Am vazut multe lucruri minunate pe Muntele Sacru, si pentru ca am acceptat cu incredere deplina, am primit starea de Gratie, devenind intruchiparea ei, asa cum ma vezi acum. Libelula a ascultat cu sete si dorinta de cunoastere ceea ce lebada, devenita mai alba ca zapada cea mai pura, i-a povestit despre Muntele Sacru.

Oamenii cu totemul lebedei au abilitatea de a vedea viitorul, prin rezonanta/credinta lor in bunatatea Marelui Spirit, si de a accepta vindecarea si transformarea in viata lor. Atunci cand invatam sa acceptam gratia care ne vine prin constientizarea ritmurilor Universului, atunci putem sa iesim din corpul nostru fizic si sa ne bucuram de o libertate mai mare. Lebada ne invata ca putem sa accesam diverse planuri de constiinta atunci cand ne contopim cu ele. Ca atunci cand avem credinta deplina in protectia Marelui Spirit, ca prin minune incep sa se intample in viata noastra lucruri din ce in ce mai extraordinare.

Ea ne sfatuieste sa ne relaxam, sa acceptam atunci cand este nevoie, sa onoram latura noastra intuitiva. Daca nu recunoastem si nu folosim emisfera dreapta a creierului nu putem evolua. Daca nu avem acces la latura intuitiva acesta este un semn ca folosim prea mult emisfera stanga si logica liniara. In lumea Spiritului, este mai bine sa fim atenti la ceea ce nu se vede cu ochii fizici. Simturile noastre lucreaza in alt fel, pentru ca acest taram functioneaza dupa alte reguli.

Interpretare vise FURNICA – simbol de răbdare

Medicamentul pe care ni-l da totemul furnicii este harnicia, rabdarea si perseverenta. Furnica este bun arhitect, la fel ca si castorul, are stamina ca si elanul, viziune clara ca soarecele, si se pune repede in actiune la fel ca si racoonul. Toate furnicile unui cuib fac parte dintr-un mental colectiv, al carui centru este regina-mama.

interpretare vise furnica

Ele lucreaza atat ca individ, dar si ca grup, de aceea devotamentul si spiritul de grup, si mai ales rabdarea cu care aduna hrana, hranesc si protejeaza tribul, cu care construiesc si fac planuri in interesul colectivului sunt lucruri pentru care sunt apreciati cei care au in totem furnica. Ei sunt oameni care nu cunosc lipsurile si singuratatea. Daca trebuie sa stea la rand pentru a cumpara ceva o fac, cu rabdare, iar daca s-a terminat ceea ce voiau sa cumpere, nu se lasa cuprinsi de disperare, pentru ca optimismul lor le spune ca se gaseste cu siguranta altceva, in alta parte.

Deviza lor este: “ce-i al meu e pus deoparte”.

Ei se orienteaza intotdeauna perfect pentru a gasi ceea ce au nevoie, datorita credintei lor ca Universul este dator sa le asigure cele ce au nevoie atata timp cat ei se pot deplasa in cautarea lor. Furnica ne invata sa ne dezvoltam si sa ne folosim capacitatea strategica, si ne asigura ca atunci cand fiecare intelege sa lucreze pentru binele colectivului, din binele pe care l-am facut ne vom impartasi chiar noi insine, mai devreme sau mai tarziu. Lipsa de rabdare poate duce la autosabotarea planurilor, iar intrarea in panica poate sa lipseasca omul de posibilitatea folosirii ratiunii. De aceea furnica ne spune sa onoram vointa Marelui Spirit, sa avem credinta in Marele Spirit si incredere in fortele proprii, si sa ne aliniem cu Abundenta Universala care vine catre cei care muncesc cu harnicie, rabdare si perseverenta.

LEUL in vis – conducere

Leul poate fi un totem dificil pentru cel care il poarta, pentru ca il pune in pozitia de a fi tinta problemelor celor din jur. Tot ce nu merge bine cade in capul leaderului, el poate deveni justificarea insecuritatii subalternilor, si ce se asteapta de la el este sa ia conducerea atunci cand cei din jur si-au pierdut cumpatul.

leul

 Lectiile pe care le ofera acest totem sunt lectii legate de conducere. Cea mai buna lectie este atunci cand ai invatat arta de a conduce pe cei care accepta sa te urmeze, fara a insista ca toata lumea sa te urmeze.

Leul ne invata deasemenea sa constientizam faptul ca fiecare fiinta este un lider in sine, deoarece chiar si atunci cand urmeaza un lider, oamenii de fapt se conduc ei insisi in alegerea lor.

Observand miscarea leului, avem imaginea echilibrului dintre putere, hotarare, sanatate si gratie, deci echilibrarea la nivelul fizic, mental si spiritual. Aceasta felina nu vaneaza decat ca sa se hraneasca. Femela este un bun vanator, si energia sa este deosebit de materna, hranindu-si de multe ori ea insasi, de una singura, intreaga familie. Pentru cei care au acest totem, sau atunci cand leul le apare in vise, este poate timpul sa aiba incredere in propriile convingeri si sa mearga hotarat si cu curaj acolo unde ii impinge dorinta.

Daca o asemenea persoana este urmata si de altii, lectiile de viata se vor inmulti, si de multe ori ea va fi fortata sa-si revizuiasca diverse pareri, sau sa-si redefineasca scopul din spatele propriilor actiuni. Acest totem aduce in vedere probleme serioase legate de cresterea puilor, ingrijirea lor devotata, dar si oferirea independentei la timpul potrivit, pentru a putea si ei sa devina puternici, asemenea parintilor lor.

Principala responsabilitate pe care o are un lider este cea de a spune intotdeauna adevarul, asa cum il simte el.

Copiii in special, raspund foarte bine la puterea exemplului dat de un parinte/profesor corect si cinstit, si au sanse sa urmeze prin educatie acest principiu, toata viata. Respons(-)abilitatea este de fapt “abilitatea de a raspunde” in cel mai bun chip la diverse situatii pe care ni le pune in cale viata, deci ceea ce Nu i se permite leului este intrarea in panica.

Acest medicament avertizeaza impotriva jocului cu focul. Daca o persoana sau un leader devine tiranic, dictatorial, daca incepe sa vorbeasca urat si/sau sa loveasca in cei din jur, acela a uitat medicamentul “adevarului”, si poate atrage distrugerea asupra propriei persoane sau chiar a tribului sau, la fel ca imparatul Nero. In cazul in care ne aflam in apropierea unei asemenea persoane, totemul leului ne invata sa nu ne lasam calcati in picioare, ci sa devenim noi insine leaderi, tratandu-i pe cei din jur asa cum am dori noi insine sa fim tratati. Nu nesiguranta, nu agresivitatea indreptata impotriva celor din jur sunt caracteristicile acestui semn conducator, ci hotararea, grandoarea si nobletea de caracter.

De aceea, leul isi indeamna copiii sa vorbeasca puternic, adevarat, din toata inima, si mai ales sa invete sa rada frumos, din toata inima.

Interpretare vise VEVERITA – a aduna

Veverita ne invata sa ne pregatim pentru iarna atunci cand copacii sunt goi si fructele lor au cazut la pamant. Totemul veveritei poate sa ne apara in multe forme, pentru ca acest mic animal este foarte vioi si complex. Este foarte dificil de multe ori sa stai alaturi de o persoana cu totemul veveritei, pentru ca iti pune in mod serios nervii la incercare cu neastamparul sau innascut.

interpretare vise veverita

Veverita este o fiinta strangatoare, ea aduna si depoziteaza, si are intotdeauna o rezerva de “ceva bun”…cum ar fi un sfat, un chibrit, mancare, dulciuri, bani – pe scurt: Energie. Veverita aduna si depoziteaza, are intordeauna ce ii trebuie si multi se autoservesc din munca ei. Iarasi, multe din semintele ingropate de ea in locuri strategice prind radacini si incep sa creasca la inceputul primaverii, ceea ce ii da functia de cercetas si muncitor forestier.

Ea ne spune sa fim pregatiti pentru “orice eventualitate”, sa onoram viitorul pregatindu-ne pentru schimbare. Un alt mesaj pe care ni-l da veverita este sa ne usuram sarcina daca am adunat prea mult din ceea ce ne ingreuneaza viata, cum ar fi lucruri pe care le tinem in casa si nu le folosim, ganduri apasatoare, griji, stress. Locul cel mai sigur in care se poate depozita ceva, este – in ultima instanta, o inima curata si un mental netulburat. Ce putem sa pastram in aceste locuri sunt, bineinteles, si cele mai minunate comori, ca niste seminte fermecate care nu se secatuiesc, ci sporesc, cu cat impartasim din ele celor din jur: iubire, compasiune, intelepciune.

Atunci cand avem credinta ca tot ceea ce se intampla este spre bine, atunci cu siguranta nimic nu poate sa ne ingrijoreze sau sa ne sperie. Cei care simt ca ii incearca frica de saracie, este bine sa lucreze cu acest totem.

O mica autoanaliza este intotdeauna in regula, si putem fiecare sa ne intrebam in asemenea momente:

 1. Nu cumva mi-am blocat eu oare abilitatea de a deschide suficient loc liber in viata mea, in care sa poata patrunde abundenta?
 2. Nu cumva am renegat eu intr-un fel sau altul legatura mea cu generozitatea Pamantului, cu Natura care da nastere abundentei ce sustine toti copiii acestei planete?
 3. Nu cumva merg prea repede si in mod nechibzuit prin viata, si am inceput sa gandesc superficial si nefocalizat?
 4. Nu cumva imi cheltuiesc/pierd Energia pe care o am la dispozitie cu tot felul de griji desarte sau activitati nepotrivite, care in loc sa o adune si sa o investeasca judicios, mai mult o risipesc?

Sa ne amintim de puterea perseverentei, si de o anumita veverita care a adunat pana si Energia Vulturului, si astfel… a invatat sa zboare !

BROASCA – simbol de curăţenie

Broasca canta cantecul care vesteste ploaia care spala praful de pe fata naturii. Acest medicament este similar cu medicamentul apei, si se afla la rasarit pe roata vietii. Broasca ne spune sa fim atenti la apa care este in noi, chiar la lacrimile noastre, pe care ne indeamna sa le onoram cum se cuvine, pentru ca ele sunt Apa Purificatoare pentru suflet. Toate ritualurile care includ apa au legatura cu medicamentul broastei, inclusiv initierile prin apa.

broasca

Apa pregateste si curata corpul pentru ceremoniile sacre. Este elementul pe care il intelegem cel mai bine atunci cand suntem in uterul mamei, iar broasca este un animal amfibiu, care cunoaste fluiditatea apei, si invata sa mearga doar abia dupa ce a invatat sa inoate. Transformarea in adult scoate broasca din apele copilariei, din lumea pestelui, lucru care ii da puterea sa cheme chiar apele cerului, ploaia. Atunci cand lacurile si baltile sunt goale, Spiritul Broastei cere Spiritului Tunetului sa curete pamantul scorojit si insetat, si sa il umple din nou cu apa datatoare de viata. Si noi suntem datori, ne spune broasca, sa fim atenti la uscaciunea interioara, sa nu ramanem fara lacrimi, ci sa avem grija ca apele noastre interioare sa fie intotdeauna proaspete si limpezi.

Atunci cand facem o purificare cu apa, broasca ne cere sa ne intrebam si sa fim atenti daca nu cumva ne simtim:

 • obositi,
 • apasati de prea multe sarcini,
 • grabiti peste masura,
 • frustrati,
 • vinovati,
 • nervosi,
 • iritati,
 • in pierdere,
 • slabiti?

Daca simtim una sau multe lucruri din cele de mai sus, cantecul broastei ne va reaminti ca apa spala si echilibreaza. O baie lunga in apa calda, parfumata, fara telefon care sa ne deranjeze, fara sonerie si fara nici un fel de ganduri care sa ne distraga de la ocupatia noastra de purificare si reechilibrare este cea mai buna solutie. Atunci cand lasam apa sa spele grijile si necazurile cu care eram incarcati, ne simtim cu adevarat renascuti, cu mintea clara si gata sa intampinam viata cu optimism.

O capacitate deosebita a oamenilor cu totemul broastei, este cea de a oferi sprijin si vindecare acolo unde este nevoie.

Ea este cunoscuta pentru actiunea sa echilibranta din orice fel de loc, si de aceea multi oameni care lucreaza cu energie, poarta cu ei medicamentul broastei atunci cand echilibreaza de exemplu campul energetic al unei case bantuite de spirite manioase.

Apa avand conductibilitate mare, multi clarvazatori se folosesc de proprietatile apei pentru a “vedea” in alte realitati. In practicile Shamanice Aztece si Mayane, persoana care vindeca cu medicamentul broastei lua apa in gura, si o improsca asupra pacientului, lucru care se considera ca are efectul de a-i echilibra energiile, de a-i purifica campul energetic de impuritatile si greutatile care il apasa. In timp ce facea aceasta operatiune, shamanul avea in gand totemul broastei, si uneori broaste uscate/mumificate erau obiect de meditatie si tinute printre propriile lucruri, pentru a nu uita faptul ca apa trebuie tratata cu consideratia si respectul care i se cuvine.

Broasca ne indeamna sa ne eliberam gandurile de orice fel de lucru, loc, spirit sau persoana care ar putea sa ne tulbure sau sa ne otraveasca apele interioare.

Ea ne indeamna sa nu ne facem locuinta in namol, ci sa iesim la soare pe frunzele curate ale nuferilor, sa innotam, sa ne scaldam in ape cat mai limpezi si mai curate. Broasca ne aminteste despre puterea de a simti, despre sentimente.

Ea avertizeaza asupra a ceea ce este “prea mult”, care ne copleseste sau ne inneaca, de exemplu o idee, o munca sau activitate pe care o facem in deficitul altora care sa o echilibreze. Daca observam ca facem doar un anumit lucru pana la excuderea altor activitati necesare din viata noastra, e bine sa fim atenti la mesajul broastei, si sa acceptam medicamentul ei. Daca nu reusim sa ne schimbam din cand in cand punctul de vedere, daca nu stim sa sarim si pe alte frunze sau nuferi, insemneaza ca ne-am blocat si este poate cazul sa mai mergem si prin alte lacuri din apropiere, ca sa vedem, sa invatam, si sa simtim pe pielea noastra cum mai este si pe acolo.

CORBUL in vise – pasărea magică

Dintotdeauna, corbul se considera ca a purtat medicamentul magiei, in diverse culturi umane. Daca medicamentul sau este folosit cu intentia de a face rau, magia este rea, si purtatorii sai inspira ascultare prin frica, dar nu respect.

corb

Aspectul urat al magiei nu apare in viata unei persoane decat atunci cand este necesara o lectie despre propriii demoni interiori, creatii personale, iadul interior, sau spectrul fricii aduse de lipsa de credinta in Bine.

Corbul nu vine sa faca rau nimanui.

El insa poseda cunoasterea despre intrarea in intuneric, in casa lucrurilor inca neformate, caruia i se mai spune si Marele Mister, casa Marelui Spirit. Corbul este mesagerul Marelui Mister, datorita culorii lui. Negrul este culoarea care – la indienii Americani – reprezinta cautarea, necunoscutul, intunericul, schimbarea formei.

La vindecarea in lipsa a unei persoane, mesagerul care duce pe aripile sale medicamentul magic necesar este corbul, deoarece se crede ca Marele Mister are puterea sa creeze o noua realitate, cel care intra în el renascand purificat si sanatos. Atunci cand in viata noastra apare acest medicament, se poate simti ceva magic in aer. Fumul este simbolul lui, si fumul poarta misterul corbului, asa cum mesajele indienilor trimise la departare se faceau prin intermediul fumului. Acest mesaj ne spune ca ceva important este pe cale sa se petreaca, un proces alchimic, care poate sa ne ajute cresterea, sau poate sa ne opreasca din a face ceva ce este mai bine sa nu facem.

Totul depinde de noi insine, de cum raspundem la diverse situatii din viata, de credinta noastra.

Corbul ne invata sa folosim discernamantul atunci cand avem la indemana o forma de energie, si el ne spune ca orice abuz se plateste. El ne invata sa onoram toate creaturile pamantului, si sa apreciem darul Vietii. Corbul avertizeaza impotriva intentiei de a face rau cuiva, pentru ca magia – ca si orice intentie – are darul de a se intoarce la cel care a trimis-o, aducand rasplata inmultita. In acelasi chip, Corbul ne reaminteste despre miracole, care sunt acte magice menite sa aduca bucurie si speranta.

BALENA in vis – păstrătoarea înregistrărilor

Balena este ca o mare librarie plutitoare. Ea poarta in sine insasi istoria planetei si se spune ca este plasata aici de catre Stramosii nostri din Sirius chiar in acest scop. Biologii afirma ca balena este un mamifer, si ca este posibil ca acum milioane de ani ea sa fi fost un mamifer terestru sau amfibiu.

balena simbolistica

Dupa legenda triburilor indiene, ea a devenit locuitoare a oceanului atunci cand Pamantul Lemuriei – vechiul continent Mu – s-a scufundat sub valuri. Persoanele care au medicamentul balenei au capacitatea de a intelege vibratiile sunetelor, si astfel pot sa acceseze vechile inregistrari pentru a afla diverse date. Claraudienta este talentul lor de baza, pentru ca pot sa receptioneze atat frecvente scazute, cat si frecvente ridicate.

Ei sunt deasemenea buni telepati, si dezvoltarea lor intuitiva, psihica, este cu totul deosebita.

De multe ori, ei insisi nu-si dau seama de ce stiu ceea ce stiu, cum de au ajuns sa acceseze Mentalul Universal al Marelui Spirit, si numai mai tarziu incep sa inteleaga si sa analizeze si modul in care primesc impresiile care par sa le vina in mod natural. Totemul Balenei ne invata sa folosim sunetele si frecventele care echilibreaza corpul nostru emotional, si care aduc vindecare si alinare corpului nostru fizic si mental.

Muzica, si in special sunetul ritmic al tobei folosite de shamani erau expresia pacii si vindecarii, asa cum bataile inimilor noastre se aliniaza si se sincronizeaza cu bataia Inimii Universale. Inainte de aparitia limbajului vorbit, multe triburi comunicau prin semne si sunete, in limbajul primordial, si limbajul animalelor era inteles si cunoscut. Balena ne invita sa accesam acea parte din noi care cunoaste acest limbaj universal, sa ne contopim in meditatie cu Marele Ocean, si sa aflam chiar din interior raspunsurile pe care le cautam.

Fiecare din noi avem melodia noastra, noi insine suntem o melodie, si Balena ne invata sa ne exprimam in mod deschis melodia a ceea ce suntem cu adevarat. Folosindu-ne vocea pentru deschiderea portii care tine in zagaz memoriile stravechi, putem sa exploram istoria noastra individuala, ca si adevarata istorie a planetei, care este pastrata de catre Totemul Balenei.

CERBUL – simbol de demnitate şi respect pentru propria persoană

Nordul reprezinta locul unde se gaseste intelepciunea, si Cerbul este unul din animalele de la Nord, el invatandu-ne cum sa recunoastem si cum sa apreciem intelepciunea. Corpul lui este mare, si el are o putere fizica si o virilitate cu totul speciale.

cerbul lopatar

Este ceva extraordinar sa asculti chemarea lui de dragoste in noptile senine de primavara, cand aerul este parfumat de mirosul reavan al campiei si de moscul pe care il emana cerbul lopatar.

Masculinitatea lui, pusa in evidenta de coarnele enorme, vocea lui puternica, comportamentul fara inhibitii, ne invata despre demnitate si putere, despre respectul pe care trebuie sa-l avem intai in noi insine, fata de noi insine, pentru a-l manifesta si pentru cei din jur.Nimic nu da o satisfactie mai mare ca o munca bine facuta. Orice munca care este facuta cu convingere, nu ca sa atraga laude si linguseli, ci pur si simplu din placerea si cu bucuria generoasa de a impartasi din propria fiinta, este ceea ce ne sfatuieste acest totem sa cautam in viata.

Intelepciunea vine din intelegerea ca ceea ce numim “creatie”, departe de a fi ceva static, terminat, facut de alta persoana, este in realitate un proces activ care se petrece in fiecare clipa, prin contributia Fiecaruia dintre noi.

Cerbul ne spune sa creem in continuu, cu dragoste si bucurie, sa ne bucuram de ceea ce am creat, si sa apreciem realizarile celor din jur, ca si cum ar fi ale noastre.

Cei care au medicamentul cerbului lopatar cunosc puterea. Ei stiu cand sa se apropie cu blandete si sfiala, si cand sa atace cu coarnele indreptate inainte. Ei stiu sa dea ordine cu autoritate, si stiu sa execute ordinele primite de la superiori.

Energia lui aminteste de energia strabunului, care – trecut de timpurile tineretii, tine in frau si sfatuieste tinerii salbatici si plini de energie cum sa-si foloseasca cu intelepciune si discernamant puterea vitala care ii mana inainte.

Batranii sunt dealtfel onorati de catre legea tribului pentru ca ei aduc la Sfat intelepciunea si cumpatarea, calmul si experienta anilor pe care cei tineri sunt datori sa le respecte si sa le asculte. Un sfat pe care ni-l da cerbul lopatar este sa ne straduim si sa ne urmarim scopul cu tenacitate, sa multumim cu recunostinta celor care ne-au ajutat sau ne-au invatat ceva nou si bun, si sa oferim noi insine incurajare atunci cand vedem ca cineva are nevoie de asa ceva.

El ne avertizeaza sa nu desconsideram pe cei din jur, dar nici sa nu desconsideram sau sa ne refuzam intelegerea propriului nostru potential. Daca lucrurile nu se prezinta asa um ne-am dorit, el ne sfatuieste sa pastram tacerea intelepciunii o perioada, sa ne recastigam calmul, astfel incat atunci cand rostim un cuvant, sa nu ajungem sa ne fie rusine de el, sau de propria atitudine, care nu trebuie scapata din control.

SCONCSUL – reputaţie

Sconcsul cel urat mirositor…ca medicament? Cui ii vine sa rada, ii recomand sa se gandeasca mai bine. Acest mic animal, foarte dragut dealtfel, are o putere mare. El ne invata despre Respect: daca-l agresezi, el nu te ataca cu ghiarele si dintii, dar te face sa-ti pierzi cunostinta din cauza mirosului pe care il trimite in directia ta.

sconcs

Numai atunci cand ai respect fata de tine insuti, numai atunci poti sa-i respecti si pe cei din jur.

Atunci cand intelegi ca esti asa cum esti si ca esti perfect exact asa cum esti pentru scopul pentru care te-ai nascut, si ca la fel este fiecare, perfect in felul lui, numai atunci poti sa intelegi invatatura sconcsului. La fel ca si el, campul energetic care iti inconjoara corpul fizic are o anumita vibratie, care va reactiona si va respinge pe cei care au intentii agresive, sau va atrage pe cei care sunt de seama ta. Sconcsul iti spune deci sa fii tu insuti, si sa te intovarasesti cu cei care sunt la fel ca tine, pe drumul vietii.

Frumusetea sa atrage. Sconcsul este foarte carismatic, dar el poate sa si respinga pe cei care cauta sa le fure energia. Sconcsul este un magician al mirosurilor.

Mirosul cu care se atrag indragostitii sconcsi intre ei aduce cu mirosul de mosc. De aceea sconcsul ne invata despre pastrarea reputatiei, despre folosirea cu discriminare a ceea ce numim “farmec secual”, parfum, limbajul- invitatie al corpului, pentru a nu atrage cumva in viata noastra parteneri nedoriti. Cei care au in totemul lor acest medicament, este bine sa se uite ce fel de prieteni atrag in cercul care ii inconjoara, si ce fel de persoane atrag ca parteneri sau partenere de dragoste, acestia fiind o oglindire a respectului pe care il avem fata de noi insine. Acest medicament poate atrage onoare sau dizgratie, deci invita in primul rand la discernamant.

LIBELULA in vis – simbol de transformare, înţelepciune, iluminare

Libelula ne vorbeste despre fatada iluzorie pe care o acceptam ca realitate fizica, deasemenea despre timpul viselor. Iridiscenta aripilor libelulei ne aduce in constiinta faptul ca exista culori pe care nu le cunoastem, pe care nu le-am intalnit inca in experienta noastra de zi cu zi.

libelula

Libelula este o expresie a energiei, a culorii, a formei si culorii in miscare. Se spune ca ea era pe vremuri un dragon, si ca era acoperit cu solzi. Era plin de intelepciune, si zbura ducand cu sine lumina cunoasterii, arta magica si iluzia schimbarii formei.

Coiotul a spus dragonului respectiv sa ia forma de libelula, care astfel si-a pierdut puterea de dragon, insa a pastrat esenta de transformare, mesajul de intelepciune, de iluminare, de comunicatie cu lumea elementala. Lumea elementala este compusa din spiritele minuscule ale plantelor, si ale elementelor aer, foc, pamant si apa. In esenta, aceasta lume in care traim este plina de spirite ale naturii. Libelula ne invata sa aducem multumire pentru ceea ce avem la dispozitie. Sa schimbam obiceiurile care ne dauneaza, sa facem anumite schimbari in viata, care sa ne scoata la liman atunci cand ne-am pierdut in ceturile iluziilor.

Interpretare vise CALUL – putere

“A fura cai echivaleaza cu a fura putere” se spunea adeseori in Vestul Salbatic. Aceasta deoarece calul este putere fizica, si nu numai fizica. In practicile shamanice din intreaga lume, calul simbolizeaza vehicolul care permite deplasarea prin aer, chiar pana la inaltimile cele mai apropiate de cer. Domesticirea si folosirea calului ca prieten care accepta sa imparta caratul poverilor cu fiinta umana a fost o descoperire deosebit de importanta pentru omul primitiv, care efectiv a prins “aripi” si viteza cu ajutorul calului.

cal

Dreamwalker, un shaman vestit, plecase intr-o calatorie de-a lungul preeriei, ca sa-si viziteze prietenii din natiunea Arapaho, care il chemasera la capataiul unui bolnav.

Avea cu el pipa pacii, si pana legata in suvita impletita din parul lui lung si negru era indreptata cu varful in jos, ceea ce il arata ca fiind un om al pacii. La un moment dat, ii apare in fata o herghelie de mustangi. Calul negru s-a apropiat de el si i-a spus: “sunt din Vidul unde se afla toate raspunsurile.

Urca pe spatele meu, si vei cunoaste puterea de a intra in Intuneric, pentru a gasi Lumina”. Dreamwalker a multumit, si a promis sa-l viziteze in Timpul Viselor. Armasarul Galben s-a apropiat de Dreamwalker, si i-a aratat Rasaritul de unde rasare Marea Lumina. El i-a spus ca Dreamwalker va putea astfel sa aduca raspunsuri pentru semenii lui, care sa-i invete si sa-i ilumineze pe calea vietii.

Dreamwalker a multumit din nou, si a promis sa faca acest lucru in viata. Apoi s-a apropiat Armasarul Rosu, ridicandu-se pe picioarele din spate in toata puterea sa: el i-a aratat lui Dreamwalker cum sa-si echilibreze lucrul cu joaca, cum sa imbine seriozitatea cu umorul, si cum sa gaseasca bucuria in tot ceea ce face. Dreamwalker a multumit si a promis sa nu uite niciodata sa rada, sa se bucure, si sa aprecieze.

Dreamwalker se apropia de destinatie, intovarasit de herghelia de cai. In apropierea pamanturilor pe care locuiau cei din Natiunea Arapaho, in fruntea hergheliei, apare in toata frumusetea sa magnifica Armasarul Alb. Dreamwalker s-a urcat pe spatele lui, si a mers mai departe. Armasarul alb i-a spus ca el este mesagerul tuturor celorlalti cai, si ca el reprezinta Intelepciunea Puterii.

“Abuzul de Putere te indeparteaza de Intelepciune”!

Asta l-a invatat Calul Alb. “Tu, Dreamwalker, ai facut acest drum lung si greu pentru a aduce vindecarea unui frate bolnav, pentru a impartasi Pipa Pacii, si modestia ta ti-a adus cunoasterea ca prin tine lucreaza cu adevarat chiar Marele Spirit. Asa cum te duc eu in spate, la fel si tu duci in spatele tau nevoile fratilor tai.

Atunci cand ai ajuns la intelepciune, abia atunci poti sa intelegi ca puterea adevarata nu ne vine atunci cand o luam cu sila pentru noi insine, ci ea ne vine atunci cand muncim din greu si purtam raspunderea in mod echilibrat”. Dreamwalker, vindecat si purificat in profunzime prin contactul cu Caii Salbatici, a inteles ca scopul vizitei lor a fost impartasirea acestor mesaje cu toti copiii Marelui Spirit.

Mesajul lor, care avertizeaza despre abuzuri, si care vorbesc despre respect si echilibrare, a dat nastere unui nou tip de razboinic, Razboinicul Curcubeului (Rainbow Warrior). Pentru El sau Ea care paseste pe aceasta cale, “eu” este inlocuit cu “noi”, pentru ca el/ea stie ca toate caile si toate culorile curcubeului trebuiesc onorate, ca si cum ar fi una singura.

BIVOLUL SĂLBATIC (buffalo) – rugăciune şi abundenţă

In traditia triburilor Lakota, cel mai respectat simbol este Bivolul. “The White Buffalo Calf Woman”, femeia aparuta din puiul de bivol alb, o raritate si un simbol cu totul special al pacii, si al elementului pamant, se spune ca a adus pipa pacii, facuta din lut sacru, pe care a oferit-o oamenilor, si tot ea i-a invatat sa se roage.

bivol

Cupa pipei este, conform traditiei, receptacolul care tine in el tutunul, iar teava sa este un simbol masculin, pentru tutunul cu proprietati mixte, masculine si feminine. Prin contactul dintre aceste forte, masculina si feminina, se face dealtfel si legatura cu energia Marelui Spirit. Atunci cand se introducea tutunul in pipa, se aducea si un omagiu fiecarei familii de vietuitoare de pe pamant, avand in vedere ca toti suntem legati si depindem unul de altul pentru existenta noastra. Fumul, ca forma vizibila a rugaciunii, sacru si purificator, este folosit numai in ceremonii sacre, cu tot respectul si reverenta.

Aparitia unui bivol alb este un semn deosebit pentru indieni, un semn ca rugaciunile lor au fost auzite, ca pipa pacii este onorata, si ca promisiunile facute in vechile profetii sunt indeplinite.

Bivolul semnalizeaza un timp al abundentei si intregirii. Acest animal era principala sursa de hrana si imbracaminte pentru indienii din preerie. Totul se poate folosi de la bivol, carnea pentru mancare, pielea pentru imbracaminte si obiecte casnice, coarnele pentru purtatul taciunilor aprinsi, copitele pentru lipit diverse obiecte, si balegarul uscat pentru foc. Bivolul nu fugea prea repede din fata vanatorilor, si sacrificiul lui era onorat in consecinta la indieni.

Ceea ce ne invata el este faptul ca rugaciunea facuta cu pace in suflet este ascultata, si ca este de datoria noastra sa nu uitam sa aducem multumire pentru ceea ce am primit. Abundenta pe care ne-o da pamantul este sacra, atunci cand toate neamurile animale si vegetale care populeaza planeta sunt onorate ca fiind sacre, si cand recunostinta este exprimata fata de fiecare aspect al creatiei, pentru viata care asigura viata impartasind din ea insasi.

Prin pipa pacii, indianul intelege ca la aceasta abundenta a pamantului au dreptul toate fiintele, toate rasele, toate natiunile, in armonia pe care Marele Spirit a creat-o pentru aceasta planeta.

Acest totem ne spune sa fim la randul nostru instrumentul prin care vine raspunsul la rugaciunile celor din jur, sa onoram calea fiecarei fiinte, chiar daca difera de a noastra. Chiar daca drumul altei persoane ne trezeste tristete, bivolul alb ne învata sa oferim intelegere si ingaduinta, conferind cea mai mare valoare pacii si bunei intelegeri. Medicamentul bivolului alb ne spune deasemenea ca nimic nu se poate face fara puterea Marelui Spirit, ca omul este bine sa ceara ajutor la vreme de nevoie, si sa accepte ajutorul primit cu recunostinta.

COIOTUL – păcăliciul

Exista mii de mituri si povestiri despre coiot, marele joker si pacalici. Multi il denumesc pentru acest motiv “cainele medicament”, dar se prea poate ca gustul medicamentului care vine adus de coyote sa nu fie pe placul nostru. In orice caz, acest medicament vine ca sa te faca sa razi. In ultima instanta esti nevoit sa mai faci si “haz de necaz”, deoarece coyote vine cu intentia clara de a te invata o lectie despre propria persoana.

coiot

Coiotul are puteri magice, dar ele nu lucreaza intotdeauna in favoarea lui.

El se incurca in propriile lui pacaleli si cade in propriile lui curse. Si totusi, el se descurca, si supravietuieste. Ia bataie, dar nu se da batut. Lovit si zgariat, vesnic cu cucuie, acest maestru al iluziei uita sa învete din propriile experiente, si repeta aceleasi glume mai mult sau mai putin sarate si aceleasi nastrusnicii, care se intorc intotdeauna in final, bineinteles, tot impotriva sa.

Coiotul ne pune in fata o oglinda, in care – privind la autosabotarea lui, putem sa vedem cum ne autosabotam noi insine.

Coiotul se joaca cu chibriturile, si isi scapa coada in foc. Sare in lac ca sa si-o stinga, si e gata sa se inece. Face curte unei statui de piatra si se mira ca nu-i raspunde, si ia in dinti un sarpe cu clopotei, crezand ca a dat de un os. Atunci cand ne luam prea tare in serios, el vine sa ne arate cea mai buna gluma cosmica, cea in care radem in hohote chiar de noi insine. Coyote suntem toti, si tu, si eu, si masina care ramane in pana, si usa de la toaleta care s-a blocat, si toate lucrurile care ne fac sa radem “pana la urma”, numai pentru ca pur si simplu “nu mai avem incotro”.

Coiotul apare in viata noastra atunci cand am devenit prea seriosi. Medicamentul lui aduce buna dispozitie, imprastie norii grijilor de fiecare zi, si ne spune sa nu ne stresam in mod inutil. El avertizeaza impotriva celor care vor sa obtina avantaje de la noi, cum ar fi scheme de imbogatire rapida, vreun vanzator de lucruri “ieftine”, o “femeie fatala” un politician sau vreun evanghelist de duzina care urmaresc sa-si atraga faima si “supusi”. Coyote ne spune sa fim atenti la deceptie, la discutiile “pe la spate”, la intentiile mai putin curate ale celor din jur, dar si la boomerang-ul pe care l-am aruncat tot noi candva, in directia cuiva. Tineti minte, coyote este glumet, nu gluma!!!

Interpretare vise ARICIUL – inocenţă

Sudul “rotii”este locul inocentei copilaresti si al modestiei, umilintei. Este casa jocului, unde ariciul are locul de onoare. Puterea sa este deosebita, el ne invata despre incredere si credinta în Marele Spirit. Credinta contine in interiorul sau increderea in posibilitatea de a “misca muntii”, adica de a infaptui lucruri marete prin cooperare, avand credinta in forta extraordinara si iubirea Marelui Spirit.

arici

Avand credinta in Planul Divin pe care Marele Spirit il are pentru fiecare fiinta, omul poate sa gaseasca planul sau propriu si drumul care ii este potrivit, drum pe care isi poate desigur dezvolta si folosi in mod optim talentele.

Prin increderea acordata celor din jur, putem sa creem un spatiu sacru in jurul nostru. In acest spatiu curat, este posibila comunicarea de la inima la inima. Oamenii care ne inconjoara in acest spatiu se pot simti in siguranta si isi vor deschide cu generozitate inimile pentru noi, pentru a ne binecuvanta cu prezenta lor, cu buna lor dispozitie si cu darurile de iubire si prietenie pe care le atrag si le cer modestia si inocenta copilareasca.

Nu se poate totusi sa nu remarcam acele ascutite cu care este imbracat ariciul. Ele se ridica, iar copilul se ascunde ghemuindu-se intre ele, numai atunci cand increderea lui nu a fost respectata, cand este batjocorit sau desconsiderat, lovit sau ranit, daca s-a instilat in el frica. In mod normal, ariciul este un animal foarte bland, iubitor si neagresiv, si iti mananca din palma daca i-ai castigat increderea, si exact aceeasi imagine o avem despre copil.

Intelegand mesajul ariciului, poti intelege propria ta natura copilareasca, nevoia fiecaruia de a interactiona pe baza de incredere si credinta, de a aprecia fiecare noua zi ca fiind o aventura prin care fiecare dintre noi putem sa descoperim tot felul de lucruri minunate.

Intr-o zi, ariciul a gasit un trunchi de copac gol pe dinauntru, o casuta de jucarie pe care el a considerat ca natura a creat-o special pentru joaca lui. Ariciul s-a urcat pe trunchi, s-a invartit in jurul lui, a intrat in el ca sa se scarpine pe spate, s-a rostogolit pe el ca pe un tobogan, si l-a zgaltait bine ca sa vada ce este pe dedesubt. In timp ce se juca, apare batranul urs al padurii, pe care ariciul il chema chicotind vesel, sa vina sa se joace impreuna la buturuga.

Nimeni nu prea are curajul sa i se adreseze astfel bunicului urs, vesnic in cautarea mierii, care cu un simplu mormait poate pune pe fuga pe oricare dintre locuitorii padurii. Puiul de arici insa nu stie asa ceva. Ursul a ramas uimit de vioiciunea ariciului, de candoarea lui, si-a amintit de timpurile cand el insusi era un ursulet jucaus, si spre consternarea tuturor a inceput sa fuga dupa arici in jurul buturugii.

De multe ori, ajungand mari, maturi, puternici, prinsi de cautarea raspunsurilor la problemele noastre de viata, ne trezim ca am devenit din cale afara de intelectuali, ursuzi si morocanosi.

Nu toleram rasul si copilariile celor din jur, si adoptam un aer de atotcunoscatori, dar toata atitudinea noastra nu este in realitate decat o masca. Adevarul este ca undeva, in profunzime, poate chiar incuiat cu cheia în camera trecutului, va exista intotdeauna acel copil etern care plange atunci cand il ignoram, si care cere cu umilinta specifica copilariei dreptul de a i se permite sa faca pozne, sa se joace… sa rada din toata inima.

Ariciul ne indeamna sa nu ne lasam prada starii de degenerare in care predomina avaritia, teama, minciuna si lacomia. El ne spune sa ne amintim si sa ne deschidem inima catre ceea ce insemneaza copilarie, generozitate, adevar, credinta. Este un lucru foarte important in viata sa avem darul de a ne imagina noi jocuri, de a crea lumea fanteziei, de a fi fericiti sa gasim, sa construim noi insine, motive si obiecte de joaca, din chiar cele mai simple lucruri.

LINXUL – secrete

Se spune ca atunci cand vrei sa afli un secret, locul unde poti sa cauti raspunsul este in medicamentul Linxului. Cu toate acestea, aici apare o mare problema: e cel mai dificil lucru sa faci Linxul sa-ti spuna ceva pe de-a dreptul. Atunci cand te confrunti cu totemul Linxului, insemneaza ca anumite lucruri iti sunt ascunse sau necunoscute.

linx

Linxul este pastratorul secretelor oculte, al cunostintelor magice, de mult uitate, el stie cum sa se miste prin spatiu si timp, cum sa intre in Marea Liniste, pentru a descoperi misterele ascunse. Linxul nu este gardianul secretelor, ci cunoscatorul secretelor. Dar…cine il roaga sa ii fie profesor, are surpriza sa vada ca Linxul fuge pe afara dupa pasarele, sau ca se joaca prin nisip, in loc sa se comporte ca un profesor serios. Linxul confera clarviziune, si cei care au in totemul lor acest semn, pot sa acceseze imagini mentale despre diverse persoane, despre secretele lor, despre ceea ce ele ascund chiar de propria persoana, sau de alte persoane. Persoana linx poate sa vada teama ascunsa, auto-deceptia, minciuna, ascunzisurile, secretele, comorile. Ea stie, si totusi nu spune.

Daca doresti informatia pe care o poseda linxul, este un lucru intelept sa respecti obiceiul si traditia oamenilor linx.

De exemplu, atunci cand mergi la o ghicitoare, la o persoana Choktaw, ti se cere sa-i platesti, sa-ti arati recunostinta si consideratia, oferind bani, tutun, paturi sau alte lucruri necesare traiului. Aceasta operatiune se numeste Legea Linxului, si este practicata deschis de catre popoarele native Amerindiene, Tigani, Egipteni, Sufi, dar de fapt persoane linx exista mai mult sau mai putin la suprafata in orice cultura, si ele merita stima si respectul nostru. Daca ti-a iesit in cale un linx, acesta este un semn ca se ascunde ceva intelegerii tale.

Daca esti tu insuti un linx, asculta-ti cu atentie vocea interioara, vocea eu-lui tau superior care iti sopteste adevaruri in ureche, si, desigur, fii foarte atent la imaginile vizuale care iti vin ca revelatii importante.

Linxul te asteapta la usa, si el este acolo ca sa te conduca spre intelegerea unor lucruri pe care le-ai uitat despre tine insuti, sa-ti arate comorile ascunse, redesoperirea unor frati si surori de care nu mai stiai de mult. Se crede ca Sfinxul Egiptean este imaginea Linxului, care cu zambetul sau atotcunoscator priveste in zare, peste nisipurile din clepsidra eternitatii. Linxul ne mai invata ca de multe ori este bine sa nu vorbim anumite lucruri, sa nu “lasam pisica sa ne scape din traista”. Exista secrete care este mai bine sa nu fie spuse, exista promisiuni care este mai bine sa nu fie incalcate, si aducandu-ne aminte de zambetul de linx al enigmaticei Mona Lisa, putem si noi sa zambim, stiind numai noi insine de ce zambim.

ARMADILLO (Tatu Carreta) – limite

Armadillo isi poarta armura in spate tot timpul, si acest medicament este parte din corpul nostru. Limitele, sau granitele, sunt cele care permit sistematizarea si diversificarea, si privind la un Armadillo care s-a facut rotund ca o minge, putem sa ne inchipuim de ce aceasta fiinta nu poate fi ranita de catre alte animale, in ciuda faptului ca are abdomenul moale si cald. Este un dar minunat sa stim sa ne folosim de limite in avantajul nostru.

armadillo

Daca in directia noastra vin vorbe trimise cu intentia de a rani, actiuni care ne invadeaza integritatea personala, medicamentul Armadillo ne invata cum sa oferim o platosa impenetrabila. Un semn pe care Indienii Americani il foloseau in asemenea situatie, era cercul, sfera, care constituie un scut mental perfect.

Ca meditatie, in interiorul cercului, pe o foaie de hartie, putem sa scriem tot ceea ce dorim sa avem, sa facem, sa experimentam.

Se poate include tot ceea ce ne aduce bucurie. Acest lucru ne defineste si ne fixeaza anumite limite, pentru ca astfel noi constientizam in mod clar ceea ce Voim sa faca parte din viata si experienta noastra personala. In afara cercului putem sa scriem lucruri pe care stim ca trebuie sa le experimentam, dar preferam sa apara numai dupa ce ne-am pregatit suficient sufleteste, cum ar fi anumite vizite, critica constructiva de la cei din jur, cereri de a oferi din ceea ce este al nostru.

Daca Armadillo a aparut in viata noastra, acesta este un indemn de a ne revizui granitele si limitele. Sunt limite personale pe care abia asteptam sa le depasim, dar sunt si limite care nu trebuiesc depasite, cum ar fi de exemplu limitele bunei cuviinte. Daca cumva s-a ajuns ca in casa noastra lumea sa se perinde ca printr-o gara, insemneaza ca este timpul sa facem o reevaluare a comportamentului nostru, si o noua delimitare a spatiului nostru personal, al spatiului sacru pe care il reprezinta casa noastra.

Daca ne dam seama ca ne este greu sa spunem “nu” atunci cand simtim nevoia sa spunem nu, atunci este bine sa ne punem cateva intrebari:

 1. Onorez eu oare suficient nevoia de timp liber de care am nevoie pentru relaxare?
 2. Cum se poarta cu mine cei din jur? Nu cumva se abuzeaza de increderea si bunatatea mea?
 3. De ce am ajuns sa ma supar atunci cand cineva considera ca ceea ce fac eu este ceva de la sine inteles, si ca in ciuda eforturilor si rezultatelor mele totusi nu sunt apreciat pe masura efortului meu?
 4. Care este motivul pentru care se asteapta de la mine sa spun “da” intotdeauna, si un eventual refuz este luat ca o calamitate?

Raspunsurile la toate aceste intrebari sunt legate de arta de a fixa limite, de a tine seama de anumite criterii in viata noastra. Daca te depersonalizezi si pierzi capacitatea de a-ti impune limite, devii ca un burete. Orice abuz intra la acest capitol. Cu autocontrolul pierdut, ca un arc de ceas stricat care nu se mai poate strange, atragi in tine toate sentimentele si senzatiile neplacute de la toti cei din jur, ajungi sa intri intr-o sala sau intr-un magazin si sa fii efectiv daramat de senzatiile pe care le captezi de la cei din jur, ajungi sa nu mai stii ce-ti face bine, si sa nu te mai poti feri de ce iti face rau.

Totemul Armadillo ne invata despre ceea ce numim “sinele individual”, acea unica opera de arta care este fiecare persoana in parte.

El ne da o lectie despre curajul de a ne deschide, de a deveni vulnerabili pentru o noua cautare. El ne da si lectia despre intelepciunea de a ne inchide la timp, de a ne proteja de agresivitatea indreptata impotriva noastra. Armadillo ne indeamna sa fim atenti si sa ne constientizam propriile sentimente si senzatii, sa le ascultam, sa le validam, dar sa nu le amplificam ecoul la nesfarsit in sfera de protectie in care ne-am ghemuit. Armura noastra sa ne fie zid de cetate, spune Armadillo, dar …sa constientizam intotdeauna conditia noastra interioara, ca nu cumva el sa devina zid apasator de inchisoare.

Interpretare vise LUPUL – învăţămantul

Lupul isi gaseste drumul fara gres pe potecile padurii, si este plin de idei noi, pe care le impartaseste cu clanul sau. Lupul are un singur partener de viata, si este loial, la fel ca un caine. Atunci cand esti in compania lupilor, poti sa simti un sentiment de clan in orice haitic, de coeziune familiala, dar in acelasi timp si tendinta individualista de independenta a fiecarui membru. Aceste calitati arata lupul a fi foarte aproape de rasa umana.

lup

Ca oameni, si noi avem capacitatea de a coexista intr-o comunitate, dar si independenta individuala de a ne manifesta visele si ideile proprii. Printre Natiunile Stelelor, lupul isi are locul in Sirius, “The Great Dog”, despre care legendele spun ca ar fi locuinta profesorilor pe care omenirea i-a avut in timpurile stravechi. Atat Egiptenii, cat si triburile Dogon din Africa mai pastreaza inca aceasta cunoastere, iar Indienii din America considera – pe baza acestei conexiuni, ca oamenii cu acest totem sunt profesori innascuti.

Simturile sale sunt foarte ascutite, si luna ii este un aliat puternic. Luna este simbolul energiilor psihice, al subconstientului care ascunde secretele cunoasterii si intelepciunii.

Atunci cand lupul isi indreapta capul catre luna si incepe sa cante, el ne arata modul sau de conectare cu subconstientul. Acest totem da validare aspectului nostru de invatator care impartaseste din cunoasterea sa si celorlalti copii ai Marelui Spirit.

Cei care au acum contact cu totemul Lupului, sunt cei care au gasit modalitatea de a-si accesa latura intuitiva, si care sunt astfel buni profesori. Atunci cand avem acest medicament, putem sa ajutam pe cei din jur sa-şi aleaga calea cea mai potrivita. Prin impartasirea marilor adevaruri care stau la dispozitia omenirii, fiecare are ocazia sa creasca si sa inteleaga lucruri din ce in ce mai inalte si mai profunde.

Lupul ne sfatuieste sa cautam uneori singuratatea, locuri ascunse, departe de alti oameni, unde putem sa intram in legatura cu “invatatorul din sine”, si sa aflam adevarul despre noi insine.

Invatatorul ne poate invata in diverse feluri, fie printr-o persoana, o voce interioara, un animal, un copac, o floare, un nor, o piatra.

Fiecare din noi trebuie sa inteleaga ca are dreptul la intelegere si cunoastere, si chiar datoria de a-si extinde si armoniza viziunea proprie, astfel ca intelegerea sa sa cuprinda cat mai mult. Lupul, Marele Invatator al tribului, ne invata despre curajul si intelepciunea de a privi din diverse puncte de vedere, de a accepta si de a ne bucura de aventura cunoasterii. Lupul nu apare decat pentru cei care au cerut in mod expres prezenta lui, in propria viata.

Interpretare vise IEPURELE – teamă

Odata, demult, Iepurele era un tanar razboinic foarte puternic si curajos, atat de curajos incat ajunsese sa creada ca puterea armelor lui nu are egal. El se imprietenise cu Eye Walker, o fata frumoasa si buna la inima, care avea puteri magice. Intr-o zi, ei mergeau impreuna pe niste carari abrupte de munte, si s-au asezat sa se odihneasca si sa stea de vorba.

iepure

Iepurele spuse: “mi-e sete”. Eye Walker lua o frunza, sufla asupra ei si frunza se transforma intr-o oala cu apa, pe care ea o oferi iepurelui. Iepurele bau apa si nu spuse nimic. Apoi el spuse: “mi-e foame”, si Eye Walker lua o piatra, sufla deasupra ei, si o transforma intr-un fruct, pe care il oferi prietenului ei. Iepurele lua darul, il manca lacom, si nu spuse nimic.

Cei doi isi continuara drumul, care ii duse pe marginile abrupte ale coamei muntelui. La un moment dat, Iepurele se impiedica si cazu, rostogolindu-se in adancimea prapastiei. Ranit, din cauza caderii pe pietrele ascutite, el zacu in fundul prapastiei, o masa insangerata de durere, pana cand Eye Walker reusi sa coboare pana la el.

Ea atinse cu mana oasele rupte, care se prinsera ca prin minune, si ii puse pe rani o alifie magica al carei balsam ii alina durerea si ii aduse vindecare.

Iepurele se ridica, se sterse de praf si nu zise nimic, si tot drumul spre casa el merse numai cu ochii in pamant. In ziua urmatoare, oricat l-a cautat Eye Walker nu l-a gasit, si nici in zilele urmatoare el nu se mai ivi in preajma ei, cum facea inainte. Fata s-a intristat, dar si-a vazut mai departe de munca pe care o fac toate fetele tribului, de ierburile si de lucrul ei magic.

Intr-o zi, totusi, ei se intalnira din intamplare, si Eye Walker il intreba: “de ce fugi de mine, Iepure?” “Nu eram noi prieteni buni inainte?” La care iepurele ii raspunse manios: “pleaca, nu vreau sa mai am de-a face cu tine, magia ta ma inspaimanta, puterile tale ma infricoseaza, nu esti decat o vrajitoare pe care nu vreau sa o mai vad in ochii mei niciodata, pentru ca stiu ca poti sa ma omori cu vrajile tale blestemate”.

Eye Walker s-a intristat foarte tare, si a plecat plangand, spunandu-i iepurelui: “fie cum spui, eu plec, iar tu n-ai decat sa traiesti cu frica ta, daca ti-e asa de draga”. De atunci iepurele este numit “cel care cheama frica”.

El se uita la cer, cheama soimul, si daca soimul nu-l baga in seama, striga in gura mare: “soimule, nu veni la mine, stiu ca vrei sa ma omori, si mi-e frica de tine!” Bineinteles, atunci cand aude asa ceva, soimul vine si-l mananca imediat. Iepurele atrage prin chemarea sa pisica de munte, lupul, sarpele, chiar coyote vine la chemarea iepurelui.

Aceasta povestire despre medicamentul iepurelui ne arata cum-si de ce-atragem fiecare in viata noastra exact ceea ce ne inspaimanta, iar proverbul “de ce ti-e frica, nu scapi” se refera la omul-iepure, atunci cand curteaza dezastrul. Aparitia acestui totem ne spune sa fim atenti la oamenii iepure in jurul nostru. Cei care au in totemul lor personal medicamentul iepurelui sunt sfatuiti sa renunte la expresia “vai…dar daca cumva…” prin care ei isi imagineaza tot timpul tot felul de dezastre care ii asteapta.

Tragedii, suferinte, boli, necazuri, acestea sunt lucruri care trebuiesc evitate sau confruntate cu curaj in viata, prin comportamentul nostru, si nu chemate prin vesnice vaicareli cu care bombardam, uneori fara sa ne dam seama, pe cei din jur.

Atunci cand simtim ca ne cuprinde frica, acea senzatie paralizanta de panica care ne face sa ne pierdem puterea, este bine sa incercam sa constientizam sau eventual sa scriem pe o foaie de hartie lucrurile care ne inspaimanta, sa le simtim in noi, sa le analizam, si apoi sa le lasam in mod deliberat sa se scurga in jos, in pamant, pentru reciclare in ceva mai bun.

De multe ori sentimentele pe care nu vrem sa le recunoastem stau adunate in noi, la fel si oboseala pe care o ignoram sau nevoile fizice ori sufletesti pe care nu le onoram. Neatentia noastra si lipsa de apreciere pentru ceea ce avem sau ne este oferit, ne indeparteaza de la constiinta pacii pe care o da credinta in Gratia Divina, sub orice forma ne apare ea in viata noastra. Iepurele a fost fericit numai atunci cand a invatat cum sa-si construiasca o casa potrivita, prin care sa se simta protejat in adancimea calda a pamantului, si cand a reusit sa descopere tunele si petice de iarba verde printre spini, acolo unde predatorii nu pot sa ajunga la energia delicioasa a trupului sau.

Interpretare vise CURCANUL – generozitate

Curcanul mai este numit si Vulturul din Sud, sau Vulturul Care Se Ofera pe Sine. Acest totem, la fel cu altele care invata despre sacrificiul-oferirea din propriile energii de dragul celor care au Nevoie de energie pentru a-si duce existenta terestra, apare in viata noastra mai ales la Craciun, sau la Ziua Recunostintei, “Thanksgiving Day”care se sarbatoreste in luna Noiembrie in America. In societatea moderna, fiecare poseda mai mult decat are cu adevarat nevoie, si a impartasi din ceea ce ai, de dragul celor mai saraci sau necajiti este una din lectiile pe care ni le ofera totemul Curcanului.

curcanul in vise - simbolistica
Vedem de multe ori in jurul nostru cum cei care au cele mai multe posesiuni sunt considerati si cei mai castigati, dar adevarata fericire nu vine atunci cand unul castiga, si altul pierde, adevaratul castig este cel impartasit cu generozitate celor din jur, celor care au cu adevarat nevoie, batrani, saraci, vaduve, copii orfani, bolnavi.

Noi toti – si oamenii, si animalele, si plantele, toti suntem copii ai Marelui Spirit, parte din Marele Spirit, membri ai Marii Familii care coexistam pe aceeasi planeta/insula din Infinitul Ocean de Stele, si astfel oriunde ne aflam, depindem unul de altul. In triburile de indieni exista ceremonia numita pot-latch, in care se ofera din ceea ce ai – de dragul comunitatii, fara a astepta vreo plata in schimb.

Curcanul ne atrage atentia – prin medicamentul sau, sa nu uitam de oamenii sfinti, mistici, de Virtutea Divina care trece dincolo de imaginea limitarii si insuficientei. A oferi cu placere din propria energie nu vine la asemenea persoane din moralitate demonstrativa, sau senzatie de culpa religioasa, ci pur si simplu din constientizarea faptului ca absolut fiecare forma de viata este sacra, si din intelegerea ca in fiecare fiinta se afla o particica -aspect – din Marele Spirit. Cei care au acest medicament in totemul lor au motive sa fie fericiti. Medicamentul Curcanului ne invata sa apreciem darurile care ne sunt oferite prin sacrificiul animalelor care ne hranesc, sa recunoastem si sa apreciem orice fel de dar, material, intelectual, spiritual, care ne vine de la cei din jur, din lumea umana sau animala.

Chiar un dar mic este un dar, si trebuie recunoscut ca atare, chiar un apus de soare, ploaia, mirosul unei flori, o pala racoroasa de vant, o bucata de paine, o lectie de viata, toate acestea trebuiesc privite ca daruri Divine pentru a intelege cu adevarat fericirea si recunostinta cu care trebuie sa intampinam Generozitatea.

El avertizeaza impotriva zgarceniei, dar si impotriva nechibzuintei, a risipei, a lacomiei.

El spune ca atunci cand facem un bine si asteptam sa primim ovatii, ceea ce facem se numeste manipulare, in schimb atunci cand oferim cu iubire si fara gand de rasplata – altul decat bucuria de a vedea bucuria inflorind in inimile celor din jur, atunci am facut un lucru generos, sacru, de unde si cuvantul “sacrificiu” – (sacrum-facerem). Acest medicament ne invata in primul rand despre spiritul de generozitate, sacrificiu, recunostinta, despre care nu am putea sa invatam fara constiinta Separarii, dar de care nu am putea sa ne bucuram fara constiinta Reunificarii.

OPOSUMUL – diversiune

Oposumul arata ca un fel de soarece mare de preerie, si are un medicament interesant: el stie cum sa semene confuzie atunci cand este atacat. El indreapta atentia atacatorului in alta directie, si apoi fuge chiar de sub nasul lui.

oposum

Acest totem ne invata despre strategie. Un anumit fel de strategie este atunci cand convingi predatorii din jur ca esti la pamant, sau cand le creezi atata sila, incat sa renunte ei insisi cu lehamite la ideea de a se autoservi din energia ta personala, de a te determina sa faci ceea ce nu vrei tu insuti.

Oposumul este un maestru al mirosurilor, si desi are si ghiare si dintisori foarte ascutiti, cel mai mare aliat al sau este glanda sa odorifera. Prin ea, el emana la timpul potrivit un miros respingator, ca si cum ar fi murit de mult, si care combinat cu starea cataleptica in care intra cand simte primejdia, il salveaza atunci cand nu gaseste alta iesire dintr-o situatie neplacuta.

Oposumul ne indeamna sa folosim strategie in viata noastra, dar sa nu abuzam de ea, devenind zgarciti. Instinctele ne arata de cele mai multe ori calea potrivita, si atunci cand ne aratam voit dezinteresati sau apatici pentru a nu ne antrena in activitati care nu ne atrag, la lucru este medicamentul oposumului.

Se poate observa acest medicament foarte bine la subalterni, la copii, desigur parintii cunosc cel mai bine ca trebuie sa insisti in mod deosebit pentru a convinge “micul posum” sa faca ceea ce el nu prea considera de cuviinta…cum ar fi intratul la baie, spalatul pe maini, facutul temelor, etc. :-), lucruri care pot fi totusi usor obtinute daca stii cum sa-l iei cu binisorul, fara sa-l agresezi. In orice caz, oposumul ne pune in situatia de a ne folosi Mintea pentru diverse lucruri, el este responsabil cu “dramatizarea”, cu “efectele speciale” si “surprizele”. El avertizeaza sa nu ne lasam prea prinsi de (melo)dramele vietii, sa nu luam orice – prea tare – in serios, pentru ca de multe ori in actiune nu este decat oposumul care ne trage pe sfoara sau ne face sa ne luam de nas, jucand foarte convingator rolul de victima.

Oposumul ne invata sa ne uitam in interiorul nostru, sa fim cinstiti cu noi insine, oare nu cumva am inceput sa oferim scuze pe ici-pe-colo, doar ca sa nu facem ceea ce gandim ca ar trebui sa facem?

Nu cumva oferim prea multe scuze de genul…”nu…nu pot pentru ca… nu am bani; nu, nu pot pentru ca sunt in cura de slabire; nu, nu pot pentru ca sunt obosit, sau ocupat”, sau alte diverse scuze pe care constatam ca le folosim cam prea des in ultima vreme?

Prin acest medicament, fiecare poate sa constientizeze ca este mai simplu si mai cinstit sa spunem “nu” in mod politicos dar ferm, atunci cand nu simtim nevoia de a face anumite lucruri, fara sa ne lasam cuprinsi de sentimente inutile de vinovatie, deci sa ne onoram dreptul la vointa si viata noastra. De la oposum invatam ca cea mai buna diversiune este atunci cand nu este nevoie sa folosim nici o diversiune, si ca avem dreptul la sentimentele si experientele noastre de viata, fara sa ne cerem intr-una scuze sau sa punem blam pentru faptul ca suntem… noi insine.

LILIACUL – renaştere

Invaluita in misterele ritualurilor tribale Meso-Americane, este legenda liliacului. Intr-un fel asemanator vechilor credinte Budiste in reincarnare, si in America Centrala acest animal reprezenta simbolul renasterii. Liliacul a fost de secole considerat un totem de pret in traditiile triburilor Aztec, Toltec, Tolucan si Mayan. Liliacul reprezenta ideea de moarte/renastere shamanica.

liliac

Moartea rituala a vindecatorului shaman era invaluita in ritualuri si initieri secrete, care de multe ori erau de o brutalitate extrema, atat fizic, cat si mental si emotional. Putini sunt oamenii care sa poata sa primeasca abuzurile pe care le accepta un shaman, fara sa se dezechilibreze, emotional, fizic sau mental, si de aceea ele erau rezervate shamanilor, care isi castiga astfel respectul tuturor prin demonstrarea calmului, acceptarii si puterii sale interioare.

Moartea shamanica era moartea simbolica a initiatului fata de modul de viata obisnuit, el trebuind sa se desparta de identitatea comuna, personala, pentru a lucra in folosul intregii comunitati.

Ideea de baza in initierile shamanice era zdrobirea sistematica a ego-ului. Persoana care mergea pe calea shamanica era supusa la diverse incercari fizice, torturi. Lovita, scuipata, insultata, lasata de multe ori in stare de delir, intre viata si moarte, testul final era ingroparea sa in intuneric, intr-o cripta sub pamant, pentru a fi dezgropata dupa o zi sau mai multe, fara ego-ul initial.

De multe ori acest lucru se facea in mijlocul junglei, expus atacurilor animalelor salbatice, sau in locuri care se considerau bantuite, si unde shamanul trebuia sa se confrunte in ultima instanta cu teroarea subconstientului, pentru a deveni imun la ea. In intunericul criptei, el statea de cele mai multe ori in pozitie fetala, si pozitia pe care o are liliacul, atarnat de tavan cu capul in jos, este deasemenea simbolul renasterii, al initierii. Liliacul ne spune ca in viata noastra este posibil sa apara o initiere care sa ne invete despre renuntare, poate necesitatea de renuntare la obiceiuri vechi, la anumite obiecte, la un mod de viata care nu ne mai corespunde.

A rezista destinului nu face decat sa ne prelungeasca agonia, iar moartea poate fi lunga si dureroasa.

Acceptarea si pastrarea echilibrului, chiar daca initierile din viata sunt extrem de dure si pierderile ni se par enorme, aduce insa o renastere intr-o noua fiinta, mai buna si mai puternica.

Constiinta Universala ne cere sa crestem si sa devenim “viitorul”. Pentru asa ceva, trebuie de multe ori sa murim moartea shamanica. D

Daca refuzam sa folosim din plin talentele pe care le avem, si daca refuzam sa dam curs dorintei de creatie si crestere, se poate ajunge la stagnare spirituala si sufocare, la blocarea drumului generatiilor care urmeaza sa vina dupa noi.

Se considera ca ce facem fiecare dintre noi acum, are efect asupra a sapte generatii viitoare.

Liliacul ne atrage atentia sa acceptam cu curaj viata pe care ne-am pregatit-o noi insine prin gandurile si dorintele noastre, si sa crestem continuu, atat din punct de vedere mental, cat si fizic, emotional, spiritual. Liliacul este un animal crepuscular, care ne aminteste despre lumea viselor, creatoare de noi realitati, asa ca indemnul lui este sa ne hranim visele cu idealuri inalte, frumoase, pentru a crea realitati cat mai inalte, cat mai frumoase.

BURSUCUL in vis  – iniţiativă

Bursucul este un animal foarte excitabil si “luptator”. El lupta pentru ceea ce doreste, si nu renunta usor la ceea ce crede ca i se cuvine, legandu-se deseori cu multa ferocitate de cei mai pasnici din jurul lui. Acest lucru ii aduce prea putini prieteni adevarati, si il face sa fie inconjurat mai ales de persoane servile, pe care – paradoxal – el le va dispretui intotdeauna.

bursuc

El este vizionarul “radacinilor”, cheia vindecarii prin agresiune. Radacinile lasa boala sa sa treaca in pamant dupa ce o transforma in energie neutra, si multe radacini de leac sunt cunoscute de vindecatorii cu acest totem. Insasi medicina operativa este o forma de agresiune vindecatoare, unde o boala este “taiata de la radacina”.

Persoanele cu acest totem reactioneaza si actioneaza rapid in momente de criza, si nu intra usor in panica.

Ei sunt foarte perseverenti, isi exprima sentimentele fara sa le pese de consecinte, de ce gandesc sau simt cei din jur. In cazul in care ei au devenit dezechilibrati, persoanele bursuc manifesta complexe de superioritate, tendinte de a-i trata pe cei din jur de pe pozitia de om “mare”, considerandu-i pe cei din jur inferiori sau ignoranti. In aceasta situatie de dezechilibru, “spiritul de initiativa ” devine “agresivitate vicioasa”si el adauga in fond un alt dezechilibru celui pe care “spiritul de initiativa” venise sa-l corecteze la inceputul misiunii sale.

Faptul ca ei nu renunta la ceea ce si-au pus in gand ii face candidati la posturi de sefie in ocupatia pe care si-au ales-o, dar munca care li se potriveste cel mai bine este cea de chirurg, pentru ca incapatanarea si perseverenta lor le da caracteristica de a lupta pana in ultima clipa pentru sanatatea pacientilor lor. Ei nu renunta la lupta sau la un pacient niciodata, chiar daca isi face pacientii – in ultima instanta – sa se vindece… “de frica doctorului”. Totemul bursucului apare in viata noastra ca sa ne spuna sa nu renuntam la ceea ce este important pentru noi, sa ne luptam pentru idealurile noastre.

Bursucul ne intreaba in modul cel mai agresiv “cat mai stam cu mainile incrucisate ca sa ne pice ceva din ceruri”?

Bursucul este totemul care ne indeamna sa analizam supararea, mania, furia. Este bine sa ne amintim intotdeauna ca orice manie indreptata impotriva cuiva se indreapta de fapt impotriva Sinelui, si este o expresie a lipsei de putere sau inteligenta de a rezolva o situatie in mod pasnic si intelept.

Daca de exemplu suntem suparati pe un copil ca nu ne asculta, acest lucru este din cauza ca ne este Frica sa nu pateasca ceva. Acest mod de a vedea viata poate aduce oamenilor bursuc tot felul de incidente si accidente mai mult sau mai putin marunte: ei se ciocnesc usor de mobile, se zgarie, cad, vesnic ii vezi suparati de ceva, nimic nu le este pe plac si nimeni nu le intra in voie.

Pentru ei, cel mai bun medicament este boxul, karate, sau o perna pe care sa se “descarce” atunci cand simt ca au adunat in ei prea multa agresiune, altfel, din orbire, pot lovi in fiinte nevinovate si fara aparare. In mod contrar, cei care au Nevoie de acest medicament este bine sa se gandeasca daca nu cumva indiferenta si apatia lor nu este cumva un semn de invidie sau timorare, teama de a nu parea cumva inferiori celor din jur, sau de a fi dispretuiti ca urmare a partialitatii manifestate de catre cei din pozitii de conducere.

PASĂREA COLIBRI – simbol de fericire

Pasarea colibri ofera medicamentul care rezolva contradictia dualitatii. Cantecul ei desteapta medicamentul din flori, prin vibratia sa de fericire pura. Ea iubeste florile, le ajuta la polenizare, si florile o iubesc pe ea si ii ofera cu generozitate din nectarul lor minunat.

pasarea colibri

Pasarea colibri poate sa zboare in toate directiile, in sus, in jos, in spate, in fata. Ea poate deasemenea sa zboare fara sa se deplaseze din punctul in care se afla, parand sa fie suspendata in nemiscare. Marele Spirit a creat calitati magice in aceasta micuta pasare. Penele sale erau adunate cu grija si pretuite ca avand vibratia iubirii, si folosite pentru deschiderea centrului nostru din inima.

Fara iubire, fara deschiderea acestui centru, noi nu putem sa gustam nectarul, fericirea, perfectiunea.

Pentru Fratele/Sora Colibri, viata este o experienta minunata, un zbor printre flori, o impartsire din esentele lor magice, o radiere a culorilor.

Cei care au in totemul lor medicamentul pasarii colibri, sunt oameni care iubesc viata, si a caror simpla prezenta aduce bucurie si celor din jur. Atunci cand sunt impreuna cu alti oameni, cei din jurul lor au o stare de “bine”, si sansa sa-si demonstreze cu incredere cele mai bune calitati, pe care prezenta ei le stimuleaza. Oamenii colibri cunosc instinctiv unde se afla “frumusetea”, si se indreapta fara gres in directia in care ei ii percep prezenta, actionand astfel ca ghid pentru toti cei care sunt atenti la mesajul lor.

Pasarea colibri cunoaste Arcul Frumusetii, care este incrustat cu desene si flori minunate de aur si argint, perle si pietre pretioase.

Ea nu ramane in locuri in care apare uratenia sau rautatea, asprimea sau mania, si pleaca din locurile in care se manifesta discordia si lipsa de armonie. Ea aude Muzica Celesta, si vibreaza in armonie cu ea. Poti sa vezi oameni cu acest totem in muzee de arta, sali de concerte, ei iubesc si imbratiseaza tot ce tine de poezie, de muzica, de estetica cea mai inalta. In fata acestui medicament nu poti sa-ti permiti sa te porti cu duritate, sa-i vorbesti urat sau sa o lovesti, pentru ca este deosebit de sensibila, si are prea putina intelegere fata de problemele lumesti.

Frumusetea este Tinta, iar misiunea pasarii Colibri este sa raspandeasca bucuria cea mai pura.

In cazul in care nu sunt apreciate, lucrurile care contin acest totem ne scapa printre degete si se sparg, frumusetea lor delicata este usor de improscat cu noroi, forma lor fragila este usor de distrus, si spiritul pasarii colibri pleaca din ele si din aceasta lume.

Pasarea colibri, ea insasi, moare repede daca este prinsa in plasa, sau intemnitata in colivie, sau daca este agresata. Ea ne roaga sa ne uitam in interiorul nostru, la inima noastra: este cumva inchisa, nu vedem noi oare stralucirea fermecata a comorilor din interior?

Am vorbit noi cumva urat cu cineva, ne-am purtat oare cu duritate, distrugand iubirea, stralucitoare ca un giuvaer, libera si delicata ca o pasare colibri? Este bine atunci sa mergem pe urmele ei, sa o cautam cu atentie, sa cultivam in sufletul nostru Florile care pot sa-i ofere mediul in care ea poate sa se manifeste. Atunci cand reusim sa rezonam cu Frumusetea si Armonia Iubirii, atunci vom vedea cu siguranta, din nou, Lumina stralucitoare din centrul fiintei noastre, Bucuria si Binecuvantarea Vietii.

Interpretare vise CAINELE – loialitate

Toate triburile de indieni din Sud-Vest si de la campie au caini. Aceste nobile animale avertizeaza imediat atunci cand simt apropierea unui pericol. Ei ajuta la vanatoare si in noptile lungi de iarna sunt o sursa de caldura. Exista multe rase de caini, dar primii caini cu care s-au imprietenit oamenii erau salbatici, fapt care insa nu-i facea sa fie mai putin loiali.

caine

Cainele este considerat ca fiind angajat in serviciul omului, asa a fost de-a lungul istoriei, si cine poarta acest medicament are cu siguranta un simt dezvoltat al datoriei si al serviciului fata de om sau umanitate. In caine se intalnesc doua caracteristici, bunatatea a-tot-rabdatoare a unui prieten perfect devotat, si energia salbatica, protectoare, cu care ei isi pazesc teritoriul si fiintele iubite. La fel ca Anubis, cainele-sacal-protector din Egiptul antic, Cainele este un gardian.

Vazut de-a lungul istoriei ca fiind gardianul care sta si pazeste intrarea infernului, secretele, comorile, copiii – in timp ce mamele lucrau la camp, cainele isi justifica increderea care ii este acordata si isi rasplateste prietenii cu demonstratii de afectiune inegalabila, care iarta si suporta chiar si maltratarea de dragul persoanei iubite. Chiar daca omul il bate si il arunca pe drumuri, cainele manifesta fata de om o iubire profunda, care nu izvoraste din stupiditate, ci din intelegerea plina de compasiune a slabiciunii umane.

E ca si cum in fiecare fiinta canina s-ar afla cate un spirit plin de toleranta, care nu cere decat sa i se permita sa iubeasca, sa urmeze, sa traiasca intre oameni si sa i se permita sa-i serveasca.

Daca vedem caini care plang si se arata timorati de cea mai mica privire dezaprobatoare, este bina sa ne dam seama ca nu asa se poarta un caine normal si fericit, si ca ei au fost depersonalizati prin abuz.

La fel si oamenii, la fel si copiii. Exista deasemenea rase de caini special create sa ucida, facute sa se poarte brutal si vicios, cu totul altfel decat este natura lor reala. Asemenea caini nu fac decat sa adopte orientarea oamenilor care ii folosesc, si ei actioneaza doar din datorie, asa cum au fost invatati de catre acestia, pentru a primi aprobarea de care au atata nevoie. Medicamentul cainelui ne cere sa ne autoanalizam daca nu cumva loialitatea noastra este contramandata de dorinta de aprobare cu orice pret.

Este bine sa ne intrebam cateodata urmatoarele lucruri:

 1. N-am uitat eu oare ca am datoria de a fi loial Adevarului Meu Personal in viata?
 2. Nu cumva barfa sau vorbele rele, parerile altora, mi-au zdruncinat increderea sau loialitatea in persoana iubita, prietenul sau grupul de care apartin?
 3. N-am ignorat sau respins cumva vreo persoana care incearca sa-mi fie prietena ?
 4. Sunt eu oare o persoana loiala, imi urmaresc eu oare cu credinta perfecta scopul vietii ?

Medicamentul cainelui ne avertizeaza sa nu vorbim de rau pe altii, sa nu trecem cu vederea sau sa uitam bunatatea care ne-a fost acordata, sa nu vorbim pe la spate, sa nu ne purtam batjocoritor sau arogant, sa nu ne dam aere de stapani sau despoti. Este bine sa ne dam seama, inainte de a ataca pe cei care ne displac, ca de cele mai multe ori “inamicii” sunt pur si simplu creatiile noastre mentale. Cainele ne invata sa devenim asemenea lui – un prieten loial si adevarat.

POTÂRNICHEA – spirala sacră

Potarnichea traia din abundenta pe campiile Americii de Nord, dar acum numarul acestor pasari s-a redus drastic. Multi indieni de la campie pastreaza insa in traditia lor Dansurile sacre in spirala, Dansul Potarnichii, care este unul din cele mai vechi simboluri umane.

potarniche

O tornada, un vartej, are darul sa te duca la centru, si spirala este vazuta ca o metafora pentru iluminare si viziune personala. Dervisii invartitori din traditia Sufi, actioneaza pe acest principiu, ei ajungand sa intre in Marea Liniste si sa acceseze anumite viziuni si raspunsuri, comunicare directa cu Creatorul.

Directia invartirii, in sensul acelor de ceasornic sau invers, are de asemenea darul de a atrage sau respinge anumite energii.

Potarnichea ne indeamna sa meditam la calitatea miscarii in viata noastra.

O meditatie poate incepe imaginandu-ne Soarele cum se misca impreuna cu multe alte stele in galaxia spiralata a Caii Lactee. Apoi putem sa atragem catre noi aceasta spirala, si sa vizualizam propria noastra spirala, ADN-ul propriu cu elicea sa dubla, si aranjamentul ca o scara de franghie rasucita in forma de burghiu. Analizand modul in care ne deplasam noi insine prin viata, este bine sa ne intrebam, sa constientizam, ce fel de energii trimitem noi insine in Univers?

Cum afecteaza miscarea noastra intregul, cum afecteaza actiunile noastre lumea in care traim? Multe discipline spirituale vorbesc despre meditatia statica, insa aceasta este una din metodele de meditatie prin dansul sacru, prin armonizarea propriului dans cu dansul si ciclurile Planetare si Universale. Potarnichea avertizeaza asupra posibilitatii de disipare a energiilor prin lipsa de autocontrol si disciplina. Daca miscarea noastra cauzeaza frictiuni si lovituri, este poate necesara o “rotunjire” a actiunilor noastre. Dansul, mersul pe jos, ne poate pune in legatura cu pamantul si cu corpul nostru, astfel ca energiile noastre sa circule armonios, si astfel sa obtinem armonie si echilibru fizic, mental si spiritual.

BIBERUL – constructorul

Biberul este constructorul regnului animal. Medicamentul sau inglobeaza in principal energiile pamantului si apei, si ceea ce ii este caracteristic, este un puternic simt al familiei si al casei. Privind la lacurile care sunt formate de catre barajele construite de biberi, la locuintele lor, poti afla mai multe intrari si iesiri. Aceasta pentru ca biberul, atunci cand isi construieste casa, are grija sa creeze mai multe cai de acces si de evacuare.

biber

Biberul ne invata astfel ca in viata este bine sa nu ne taiem accesul la diverse cai, sa avem intotdeauna diverse optiuni si alternative, si iarasi el ne invata ca harnicia da roade. Dintii lui sunt puternici, cu ei biberul este in stare sa roada copaci intregi, si coada in forma de lopata este perfect creata pentru inot.

Pentru intelegerea acestui totem, cea mai buna cale este sa ne imaginam munca unui colectiv de constructie.

In orice constructie, in orice creatie, atunci cand incepem sa ne aducem in manifestare visele, armonia si cooperarea sunt lucruri importante, esentiale, lucrul in grup necesitand o armonie de un ordin superior. Fiecare partener-colaborator al proiectului este dator sa onoreze talentele si posibilitatile celorlalti, si el trebuie sa invete cum sa lucreze la partea de proiect de care se ocupa. Astfel, prin cooperare, se poate crea sensul de comunitate, si uniune.

Atunci cand se spune “suntem unul”, acest lucru nu insemneaza ca numai unul are valoare iar restul sunt “de umplutura”, ci ca Toti colaboratorii la un proiect de constructie constituie un intreg, ca fiecare trebuie sa fie onorati pentru contributia si efortul lor.

Deci atat cei de la proiectare, cat si cei de la intretinere, de la reparatie, de la curatenie, de la livrare, si asa mai departe, pana la cel mai tanar ucenic.

Biberul ne sfatuieste sa ne punem ideile in actiune, sa ne reamintim de proiecte pe care le-am inceput dar nu le-am continuat, sau pe care poate le-am neglijat.

Biberul ne indeamna sa reconsideram relatiile cu ceilalti parteneri de creatie/lucru, sa rezolvam in mod armonios si inteligent diversele diferente, si sa cautam intotdeauna solutii alternative la diversele probleme care ne apar in fata.

Si un lucru foarte important, el ne reaminteste sa avem intotdeauna spatele aparat, si sa ne protejam in mod activ creatiile in care am investit atata munca, timp, iubire. Biberul avertizeaza sa nu inchidem usile catre nou, catre inventie si descoperire. Din punctul de vedere al constructorului Biber, “Perfectiunea” este constituita de ceea ce este perfectionabil, deci de ceea ce se poate intotdeauna imbunatati, iar exprimarea libera a creativitatii ofera satisfactii extraordinare.

Daca ne simtim cuprinsi de apatie, daca ne simtim apasati, deprimati, in impas, Biberul ne sfatuieste sa ne punem cateva intrebari:

 1. Nu cumva problema izvoraste din faptul ca am uitat sa lasam loc in viata noastra pentru noi experiente, nu cumva am uitat sa incercam mereu ceva nou?
 2. Nu cumva am uitat cum sa ne purtam cu cei din jur, cum sa colaboram intretinand o atmosfera placuta la locul nostru de munca?
 3. Nu cumva am ajuns sa ne ferim de munca fizica, sa ne consideram “deasupra”, lasandu-i pe cei din jur sa faca si partea noastra, respectam noi oare efortul si munca celorlalti ?
 4. Oare ne exprimam noi creativitatea in mod concret, ne punem noi oare gandurile, visele in fapta?
 5. Nu cumva aducem noi insine in mintea noastra obstacole in calea productivitatii, care ne fac sa avem sentimentul ca am esuat, inainte chiar de a fi inceput lucrul?

Meditatia asupra hotaririi si vointei Biberului, a harniciei sale, este foarte binefacatoare in asemenea situatii. In primul rand, in orice creatie, trebuie sa ne fixam tinta de lucru conform specializarii noastre, sa ne straduim sa o atingem, Impreuna cu Toti cei care participa la lucrare.

Interpretare vise VULPEA – camuflaj

Vulpea are o vointa puternica, si se descurca bine in padure, unde vegetatia ii ofera protectie si medicament, si unde ea este capabila sa dispara ca si cum ar fi intrat in pamant. Acest dar, de a deveni una cu peisajul si de a nu atrage atentia, este unul din abilitatile cele mai importante, mai ales atunci cand dorim sa observam ce face cineva. Un alt dar este capacitatea sa de a-si schimba culoarea la schimbarea anotimpului, si blana sa alba, groasa, este cel mai buna forma de protectie in timpul iernii.

vulpe

Adaptabilitatea, istetimea, spiritul de observatie, capacitatea de integrare si rapiditatea de decizie si actiune, sunt caracteristici ale oamenilor care au acest totem. In caz de pericol, vulpea este prima care pleaca in recunoastere, fiind un bun cercetas. Nanih Wayia, sau Marele Spirit in limba indienilor Choctaw, a acordat Vulpii onoarea de a reprezenta protectia familiala, membrii familiei care plecau in calatorie purtand asupra lor un talisman reprezentativ al talentelor Vulpii. Daca ne apare in viata totemul Vulpii, daca acest Spirit considera de cuviinta sa ne impartaseasca din medicamentul sau, este poate cazul sa incepem sa ne gandim ca avem nevoie sa invatam anumite lucruri pe care inca nu le constientizasem. Se spune ca vulpea este vicleana, dar in realitate ea este pur si simplu inteligenta, isteata.

Ea ne invata cum sa privim in jur cu atentie, fara sa fim observati sau sa atragem atentia asupra noastra, sa ne miscam repede, si sa pastram tacerea.

Arta camuflajului si darul invizibilitatii pot fi foarte importante in deplasarile noastre. Un exercitiu bun este cel prin care vizualizam cum corpul nostru face parte din peisaj, si are aceleasi culori. Daca ne privim cu ochii mintii si ne imaginam ca ne miscam cu gratie si repeziciune, vom putea invata cum sa plecam neobservati din locuri in care nu dorim sa fim, cum sa ne pierdem in multime, si cum sa fim trecuti cu vederea atunci cand nu dorim sa iesim in evidenta.

Acest studiu ne va invata in acelasi timp si cum sa ne dezvoltam increderea in noi insine, instinctul si abilitatea de a anticipa sau prevedea ce urmeaza sa se intample in continuare. Acest lucru ne poate da un avantaj excelent in orice fel de planificare. Tactica oamenilor vulpe este atat de inteligenta, incat de multe ori, când ai impresia ca ai castigat ceva, nu este la lucru decat inteligenta Vulpii care te-a atras si te-a inspirat sa joci exact asa cum dorea ea. De multe ori pentru protectia cuiva din grija sa.

Vulpea atrage atentia impotriva invidiei, a geloziei cu care sunt de multe ori priviti oamenii inteligenti si cu frumusete sau talente speciale.

Ea este semnul Pustnicului, care infasurat in haina invizibilitatii Hermitice poate sa se bucure in liniste de frumusetea si bucuria vietii sale simple. Fara sa atraga atentia celor cu ganduri agresive. Vulpea ne mai spune sa nu ne lasam cuprinsi de lene si plictiseala, de apatie. Este necesar efortul nostru activ si permanent de a cauta si descoperi lucrurile si activitatile care sa ne faca sa simtim cu adevarat frumusetea, bucuria Vietii.

Interpretare vise SOARECELE – scrutinizare

Soarecele atinge tot ce ii iese in cale cu mustatile, si astfel afla despre proprietatile lucrurilor care il inconjoara. In mod paradoxal, acest mod de a examina detaliile de aproape este si o mare putere, si o mare slabiciune. Soarecele, un animal micut, are multi inamici care il vaneaza, cum ar fi pisica, sarpele, si unele pasari. De aceea el are o capacitate deosebit de dezvoltata de a simti apropierea unui pericol, talent organizator si fler pentru cele mai marunte detalii.

soarece

Acest medicament este deosebit de folositor in lumea moderna, in zilele noastre, unde cele mai mici lucruri (microchips, etc) capata importanta speciala si pot pune in miscare alte lucruri mult mai mari. Oamenii cu totemul soarecelui trezesc mania multor alte totemuri. Acest lucru se intampla pentru ca se leaga mereu de detalii si insista sa nu se treaca nimic cu vederea. Ei pot sa vada un fir dus la o haina, o mica pata pe care altcineva nu o baga in seama, sau scapari pe care alte persoane le sesizeaza numai prea tarziu.

Personalitatea lor metodica ii face sa devina persoane erudite. Persoane care clasifica in continuu tot ce vad in mintea lor, punand totul pe grade si categorii. Asta pentru a explora sau digera informatia in liniste, mai tarziu.

Batranii tribului spun ca fara totemul soarecelui nu ar fi existat sistematizarea cunoasterii. Soarecele este cel care a terminat epoca renasterii si a inceput “epoca specializarii”. Perceptia lui este ca “intotdeauna se poate gasi ceva nou de invatat”. Pentru cei care au totemul soarecelui, viata este un motiv de teama. Dar si o sansa de a invata despre organizare, compartimentare si specializare. Despre examinarea atenta a detaliilor si dezvoltarea instinctului care conduce la calea cea mai sigura, chiar prin cel mai dificil labirint.

Acest articol este scris de Adriana Yamane.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

12 răspunsuri la „Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis”

 1. Buna dimineața
  Eram in pădure,la vânătoare cu cel mai bun prieten.
  M a părăsit după ce am tras într-un animal enorm cu cap de cămila.
  Care a căzut într-un final dar eu am rămas doar cu un glonte.
  Am fost speriat deoarece prietenul M a lăsat și eu tot strigam către el ca mai am un glonte și in jurul meu roiau animald sălbatice.
  Eram in primejdie.
  După ce am omorât acel animal dubios,in spatele lui,a apărut puiul lui,sau ceva mai mic ,dar asemanator.
  Nu M a atacat.
  Într-un final ,in casa din fata mea,s a deschis USA care credeam ca e închisă.
  Mi a deschis-o cineva.
  Iar eu credeam ca e o casa părăsită și închisă.
  Concluzie : prietenul ma părăsit la greu și altcineva mi a arătat ca ma puteam adăposti in acea casa.
  Rugăminte:
  Care este interpretarea visului cu acest animal necunoscut?!

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna! Animalul necunoscut ar putea fi o provocare imprevizibila, insa pare a fi o provocare pe care o cauti intr-un fel. Faptul ca ai mers la vanatoare inseamna ca e decizia ta sa infrunti ceea ce iti iese in cale.

 2. Avatar Nichescu aralda
  Nichescu aralda

  Ce inseamna cand visez păianjen care ma mușcă?tot visez asta.aseara am visat ca eram ca intr o scoala părăsită,cu niste femei,făceam curat și am găsit niște jucării prăfuite pe care erau ouă de păianjen,nu stiam și au ieșit mulți pui și m au mușcat de mâini.m am panicat,incercam sa i dau jos dar nu reușeam,erau prinși de mine…in final i am dat jos,am omorât din Ei dar unde ma muscasera s au făcut bube cu puroi și parcă erau niste coarne…oribil,ma durea. Va rog sa mi răspundeți.multumesc

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna, draga mea. Dupa cum vad eu lucrurile, sunt niste frici care te macina. Frici sau poate chiar si persoane de care te feresti. Intr-un fel, visul ti le aduce in fata. Poate fi vorba de orice frica, doar tu singura iti poti da seama care sunt acestea. Ca niste paianjeni, ele vin la tine si te musca. Te simti neputincioasa in fata lor, si da, fricile se pot transforma chiar in dureri.

   Incearca sa-ti dai seama in viata reala ce anume te macina in aceste zile. Visel sunt o transpunere a gandurilor care sunt mai presante.

 3. Avatar ALICE

  Buna!
  Am avut un vis, inspaimantator, la mine acasa(adica la parinti) erau cativa oameni captivi intr-o masina, era noapte. Aceia erau paziti de dinozauri, care voiau sa-i manance… pe strada eram eu, un leu ma imbratisa cu putere, si iubire, asa ca am fost sa salvez acei oameni din masina, sa-isalvez, reusisem ,dar nu cred ca pe totisi fugeam de dinozauri, pana cand am ajuns in dreptul leului, caruia ii spusesem sa ma apere, acesta s-a luptat cudunozaurii, pecare i-a infrant, insa era ranit, leul nu murise,l-am imbratisat si asteptam sa se refaca.
  Nu inteleg acest vis.
  In urma cu cateva zile, am visat acelasi leu. Doar ca atunci eram pr o scara, la inaltime, scara nu.se sprijinea denimic, uraca in sus mai exact, ajunsesem la limitainaltimii, apoi un leu a urcat pe scara, s-a asezat pe capul meu ca o coroana, iar la baza scarii eraun tigru, acela era cu o multime deoameni cunoscuti si necunoscuti,printre care era si fiul meu.
  Astept pareri,daca cineva ma poate ajuta.

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna draga mea. Din punctul meu de vedere e un vis minunat, si nu inspaimantator. Energia leului vine la tine sa-ti aduca aceasta energie de care tu ai nevoie – iti da putere si iubire. Ta ajuta atunci cand ai nevoie.

   In samanism leul reprezinta animalul tau de putere. Acest animal de putere reprezinta energia pentru corpul fizic. Poti folosi aceasta energie oricand, cu cat mai des, cu atat mai bine. Este alegerea ta, insa iti sugerez ca macar 5 minute pe zi, cand ai timp, sa sinchizi ochii si sa incerci sa vizualizezi leul. Trebuie doar sa ai incredere si o intentie. Poti sa il rogi sa te ajute – sa-ti dea putere, iubire, sa te ajute sa intelegi anumite lucruri, sa te ajute sa te simti mai bine, etc.Multumeste-i de fiecare data. Daca o sa incepi sa faci acest lucru constient, vei observa schimbari in viata de zi cu zi, atat la nivel fizic, mental cat si spiritual. Se pare ca aceasta energie vrea sa te ajute, trebuie doar sa o accepti si sa ii ceri sa te ajute!

   Daca vrei sa vorbim si mai multe, spune-mi si ne auzim pe email.
   Toate bune, draga mea!

 4. Am avut aseara un vis destul de intens. Iesisem sa ma plimb prin padure, eram vesela si plina de voie buna. Ma simteam ca si Scufita Rosie, aveam un cos cu mine cu apa si cateva dulciuri si speram sa gasesc niste flori. Cum mergeam asa prin padure, au inceput sa vina veveritele dupa mine, simteam cum ma urmaresc de dupa crengi si frunze. Nu mi-era frica de ele, ci parca as fi vrut sa se apropie mai mult de mine.

  Ce credeti ca inseamna asta? Am citit ca veverita face referire la abundenta.

 5. Avatar Bogdan Cristescu
  Bogdan Cristescu

  Buna Ana! Soparlele care te musca mi se par clar a fi o atitudine din tine cu care nu esti impacata. Se pare ca esti constienta ca iti faci rau cu ceva si chiar te lupti sa te opresti sa mai faci asta. Eu zic ca tu esti soparlele, sau cel putin ce-ti faci tu tie, reprezinta soparlele.

 6. Avatar surdu cristina
  surdu cristina

  buna am visat o vulpe care ma mirosea ,eram intinsa ,cred ca vroia sa ma muste de nas,nu stiu sigur,n am simtit o agresiva,m am acoperit cu o patura si a plecat,mi a fost putin frica;apoi am visat un barbat care a coborat dintr o masina,nervos,spunand cuvinte urate la adresa familiei,cred ca a lui,m a hartuit ,eu mergeam pe strada,sunt micuta el era inalt,vroia cand sa ma mangaie ,dar agresiv pe fata, vroia sa merg cu el,l am amenintat ca telefonez la politie ,dar nu l a impresionat am avut senzatia ca facea parte din ea;apoi eram la etajul unei scoli,cu scari spiralate pe care le urcasem ,nu stiu cum,dar eram la etaj,am auzit vocea unei colege care ma striga,dar n am recunoscut vocea,o alta mi a dat niste formulare de completat-2,i am mai cerut 2 si a refuzat;la povestea cu tipul tin minte ca m am ascuns intr o sala de concert,unde se serveau sarmale cu mamaliguta si alte bunatati,concertul era inregistrat se urmarea la televizor,nu f multe persoane,o familie s a oferit sa ma ajute,domnul a iesit sa vada daca tipul e afara ,dar nu s a mai intors,sau s a terminat visul .Puteti sa mi spuneti semnificatia?multumesc

 7. Buna, de doua zile visez multe multe soparle cu pielea ca de leopard si de fiecare data incep la fel: prima data vad un pui mic apoi incep sa vad zeci de soparle si in final ma vad cu ele pe mine, sunt cel putin 4 pe mine. Prind curaj si le dau jos, le simt pielea umeda si cum vor sa se intoarca aa ma muste dar le dau pe toate jos pana la urma. Ce semnifica?

 8. eu am visat f ciudat: eram mica de cca 9 ani. Am vazut o cladire cu un pal;ier lung si larg cu usi multe si oamenii ce locuiau acolo erau f. saraci, nu-i cunosteam si se jefuiau intre ei, se agresau. Eu eram protejata si nu veneau la mine.Locuiam fara parintii fizici acolo, cu niste straini. Totusi a venit cineva la mine, un tip si cu o tipa. Am mers pe strada, incadrand tipul, eu si tipa cu care venise. El s-a oprit la un magazin ce facea mancare si o livra [prin geamul stradal.Erau doi bucatari/placintari ce se vedeau.Tipul langa care stateam a intrebat daca are pt pisica lui ceva. Atunci unul dintre bucatari a inceput sa manance placinta cu branza( brnza= profit, vin banii)dar noua ne-a oferit sa intram in spate unde era amenajat un spatiu cu mese pline, fete de mese si platouri. Si eu am fost poftita sa aleg ce vreau sa manc cu carne. Am luat si am fost pusa sa mestec acelasi tip de sendvici,felie paine alba, carne alba, rotund taiata, ca dintr-un muschiulet, insa mai erau si doua miciparti de felie. Cand mancam eu eram muult mai mica, aveam cand mestecam cam 4-6 ani.Cand am iesit la brat cu tipul din casa unde locuiam cu straini aveam cca 13 ani. Gustul carnii albe l-am recunoscut: era metalic usor amar si stiam ce e, il recunoscusem, mai mancasem in astral, era sarpe. Apoi, dp ce au avut grija sa manc tot, varsta mi s-a schimbat… ma vedeam dar si simteam cum am nascut de doua ori baiat. Eram la comanda pusa sa nasc, ca o consecinta a ce m,ancasem. Eu am acest vis fara a fi gravida,acum sunt la menopauza de peste 8 ani.Insa ce am mancat eu pe post de pisica a avut rezultat in plan fizic asupra mea, pt ca am perceput agresiuni energetice si pe ficatul meu sau instalat doua entitati energetice, pe prima am taiat-o cu o sabie in timpul somnului, a doua la fel, dar nu aveam destula putere pt a o anihila si cand m-am trezit eram ciudata la trasaturi, modificata, am acum pigment de tigan si trasaturi in amestec cu rasa asta malefica. Spre dimineata am descifrat misterul identitatii tipului ce m-a dus la acel restaurant pt alesi… era un politician, si cred ca tipa era sotia sa, dar pt ca l-am identificat in corpul meu fizic introdus, el s-a manifestat prin mine astfel: a dat cu mainile si am rasturnat cana de apa de pe noptiera.Era el in mine si nu recunostea locul, nu s-a spart, s-a varsat putina apa pe jos si m-a blocat sa ma ridic pt a lua ceva sa o absorb E clar un abuz asupra mea, si s-au tot mirat ca nu mai tine, ca ce am facut, insa modificarea mea energetica nu ar demonstra ca nu mai tine, ci le-a tinut totusi.Stiu ca subconstientul ma avertizeaza prin mesajul acesta, ori eu am inceput sa am acces la modul de inrobire/subjugare/sclavizare din plan energetic.Apoi mi-au explicat ca au venit pe programele facute mie de copil de 4 ani si ca cel ce le facuse le permisese sa le foloseasca.Ce info as vrea sa primesc, pt ca scriu aici, inseamna ca astept ceva lamuriri, ar fi orice lamuriri despre a manca sarpe si a fi om redus la insemnatatea de pisica, -cred ca se protejeaza pe ei, ca sa nu apara in subconstient info despre ce fac ei realmente si asta pt ca semenii ce pot citi info din banda aurei sa nu afle si totodata sa nu aibe pacat facand fapte contra semenilor- minimalizata, deci, utilizata ca un animal, si cred ca s-a facut un schimb intre mine si acela, ca mi-a dat sa manc ca sa poata sa ia, mi-a dat rau ca sa poata sa ia bun si i-am simtit copia energetica in mine, si acum expectorez, gustul metalic-ars din mine. Cred ca s-a facut undeva un ritual cu metal ars si astfel am fost implicata eu.Mai zicea ca sotia sa vrea sa fie ministru secretar de stat. L-am intrebat ca de ce ca e deja europarlamentar, si cine vrea sa fie primul ministru, a zis ca basescu, si le-am replicat ca nu vot fi, sau ca vor fi pt scurt timp pt ca ei nu vor mai beneficia de energiile mele. Atunci au spus ca asta inseamna ca nobilii vor conduce Romania si ca lor li s-a terminat domnia… si eu sunt intr-adevar nobila, am multe titluri din familie, cred ca 11,si cred ca eu i-am sustinut energetic pe acesti hoti de popor si tara, apoi am spus ca nu concep ca tiganii sa fie liderii acestui popor, apoi cel ce era in mine a spus ca si el e tot tigan, ca de nu era nu i s-ar fi permis accesul in parlament, insa nu cred ca e tigan ci lipovean, si stiu ca erau si romani in parlament.Si pe respiratie iese din mine gustul de ars, metal incins, de la ce am mancat in plan energetic azi noapte. politicianul era Antonescu- pt dna Jorjette e info, nu pt public, puteti sa nu publicati ce am scris, il pastrati ca-i vine vremea, dar truncheat pe ce ar insemna carne de sarpe sa imi raspundeti, va rog! Atat cat nu va creaza dificultati, publicati, truncheat, pt ca poate ajuta pe careva, totusi! Multumesc mult.

 9. Aseară am visat ursul. O adevărată poveste a fost acest vis. Mi-au dat lacrimile când am citit despre urs aici. M-a emoţionat atât de mult mesajul pe care mi l-a adus acest animal încât acum îmi dau seama că am uitat de ceva, ceva nu ar trebui să uit … armonia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *