Borley – celebru pentru prezbiteriul lui

1 comentariu la Borley – celebru pentru prezbiteriul lui

Aflat la graniţa dintre Essex şi Suffolk, Borley este celebru pentru prezbiteriul lui. „Este casa cea mai bântuită din Regatul Unit”, li se spune vizitatorilor.

Vanatorul de fantome harry price din uk

Harry Price, care se prezintă drept vânător de fantome, crede că va găsi acolo materialul dorit. Lumini stranii, pietre care zboară, sonerii care sună, un craniu ambalat în hârtie brună, inscripţii misterioase pe ziduri… Decorul este complet!

O legendă locală spune că prezbiteriul a fost construit pe locul unei mănăstiri în care s-au petrecut multe lucruri suspecte. Un călugăr ar fi încercat să fugă cu o călugăriţă de la mănăstirea vecină, şi fantomele lor ar mai da târcoale parohiei.

Biserica parohiala din Borley, UK
Biserica parohiala din Borley, UK

Fantomele s-au înmulţit începând din anul 1929, odată cu venirea lui Price, care nu numai că a amplificat fenomenele, dar le-a şi creat. Chiar S.P.R. a denunţat impostura lui Harry Price.

Prezbiteriul bantuit din borley marea britanie
Prezbiteriul bantuit din Borley, Marea Britanie

De Bogdan Cristescu

Ii place web-ul, gradinaritul si viata de la tara. O iubeste pe Jorjette si vrea sa devina cel mai cunoscut om de pe pamant. Are ambitii si nu renunta prea usor! Considera ca "orice" poate aduce/genera mai mult "orice"! Si are si solutia! Scopul este intentia si increderea! 1+1+1+1=mai multi de 1

Un comentariu

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *