Bucataria lui Jorjette
-
Idei creative de mancare pentru petreceri Halloween
Desi Halloween-ul nu este o sarbatoare traditionala pentru noi, se pare ca foarte multi o tin si se pregatesc cu atentie pentru aceasta zi. Am observat cum oamenii pregatesc bostani pentru Halloween, isi cumpara costume pentru Halloween si diverse obiecte de design interior, decoratii speciale, dar si gatesc anumite feluri de mancare pentru petreceri Halloween.…
-
Ciorba de praz cu cartofi + supa de praz cu conopida
Astazi vreau sa iti prezint doua retete simple – ciorba de praz cu cartofi si dovlecei si supa de praz cu conopida. Hai sa vedem mai intai pentru ce este bun consumul de praz. Afla mai multe despre beneficiile consmului de praz si suc de praz! În medicina tradiţională prazul era folosit pentru tratarea unei…
-
Reteta Martini – Cum se prepară un Martini perfect!?
Tehnic vorbind termenul “Perfect” folosit pentru o reteta Martini ce are ca şi ingredient vermutul înseamnă părţi egale din vermut dulce şi vermut sec. Haideţi să descoperim impreuna reteta Martini, însă ce înseamnă să prepari un “Martini Perfect”? Vermutul ingredient important pentru o reteta Martini În tot acest angrenaj vermutul nu este ingredientul de bază. Cu…
-
Nectar de fructe – nectar natural preparat acasa
Ca şi pentru salate, pentru nectar de fructe se aleg fructe sănătoase, bine coapte, dar nu trecute de copt. În nectar de fructe nu prea se amestecă mai multe feluri de fructe, deoarece unele se digeră mai repede, altele mai greu. De exemplu, merele stau în stomac 30 minute, iar bananele 60 minute. Nectarurile se consumă…
-
Piure de dovleac cu pulbere de hribi
Ingrediente: 600 g dovleac, 1 fir mare de praz, 50 ml ulei, 1 ceaşcă cu suc de tărâţe, 2 linguri cu tărâţe, pulbere de hribi sau cremogen (cremogenul este un produs fin ce se obţine din făina de porumb extra – compoziţia pufuleţilor înainte de glazurare), 1 linguriţă cu usturoi pisat, 1 legătură de verdeţuri…
-
Tort din germeni de grâu cu pepene verde
Germenii din grâu sunt hrana vie care vine cu atât de multe substanțe benefice, sănătoase, care susțin organismul în întregime. Putem să folosim germenii în diverse preparate, așadar să vedem ce alte ingrediente avem nevoie pentru a prepara tort din germeni de grâu. Tort din germeni de grâu cu pepene verde Ingrediente: 500 g germeni…
-
Tort de hrişcă germinată cu banane – Bucătăria fără foc
Hrișca germinată este o modalitate sănătoasă de a ne hrăni corpul cu minerale și vitamine, cu fibre și proteine vegetale sănătoase! Dacă nu știi cum să consumi hrișca germinată, îți prezint câteva idei dulci. Tort de hrişcă germinată cu banane Ingrediente: 600 g hrişcă germinată, tărâţe, 2 linguri de rom, 1 lingură de tinctură miracol,…
-
Artă culinară: Iepure cu telemea şi mentă
Iepure cu telemea şi mentă (reteta corsicană) Sărbătorile ar trebui să fie nu doar motivul fericirii şi bucuriei noastre ci şi ocazia cea mai potrivită pentru a scăpa de vechile tipare şi de vechile mofturi în ceea ce priveşte hrana. Am ales pentru gurmanzi o reţetă deosebită, o dată pentru că iepurele nu este la…
-
Sos maioneza preparat la rece
Un sos maioneza îl poți folosi pentru asezonarea salatelor, a fripturilor sau chiar a supelor și alte preparate lichide. Am pregatit 8 retete de sos maioneza, considerate de post unele altele poate nu. Ideea acestor retete de sos maioneza este faptul ca sunt preparate la rece, fara a folosi focul în orice moment din timpul…
Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!
Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin. Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.
Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.
Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.