Ingrediente: 600 g dovleac, 1 fir mare de praz, 50 ml ulei, 1 ceaşcă cu suc de tărâţe, 2 linguri cu tărâţe, pulbere de hribi sau cremogen (cremogenul este un produs fin ce se obţine din făina de porumb extra – compoziţia pufuleţilor înainte de glazurare), 1 linguriţă cu usturoi pisat, 1 legătură de verdeţuri de sezon, 1 felie de sfeclă roşie, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de roşii (seminţele şi cojile de roşii care rămân de la prepararea sucului şi pastei de roşii se usucă bine şi se transformă în pulbere), 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1/2 linguriţă cu lăptişor de matcă, 1 linguriţă cu pastă de cătină.

Mod de preparare: dovleacul şi prazul se mărunţesc la mixer, se amestecă cu sucul de tărâţe, tărâţe, usturoiul, pulberile, pasta de cătină, uleiul pus ca la maioneză, pulberea de hribi sau cremogenul (pulberea de hribi îngroaşă piureul mai mult decât cremogenul). La fel se poate prepara piure din dovleac furajer, dovlecel, patison sau castraveţi.

Share the Love!

Un comentariu la „Piure de dovleac cu pulbere de hribi”

  1. Alina

    Gata, stiu ce mananc diseara :D

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *