Tort din germeni de grâu cu pepene verde


Tort din germeni de grâu cu pepene verde

Ingrediente: 500 g germeni de grâu, 250 g. miez alb de pepene verde, 1 lingură de apilarnil, 1 ceşcuţă cu lapte din seminţe de cânepă, 2 linguri de rom, 1 lingură tinctură miracol, 600 g. unt, coaja rasă de la 1/2 de lămâie, 1 linguriţă tinctură de propolis, miere după gust, 1/4 de linguriţă pulbere de scorţişoară, 1 ceşcuţă suc de tărâţe, cremogen sau făină de orez, 1 lingură de pulbere de trandafiri.

Mod de preparare: germenii se amestecă cu laptale din seminţe de cânepă, cu romul, tinctura miracol, mierea, pulberea de scorţişoară, 200 g unt frecat spumă şi tărâţe sau suc de tărâţe, dacă mai este nevoie.

Compoziţia se împarte în două părţi egale; una din ele se aşează pe tortieră, se tasează, peste ea se aşează o pastă din miezul alb de pepene verde ras, amestecat cu coaja de lămâie, apilarnilul, tinctura de propolis, miere, 150 g unt frecat spumă şi cremogen sau făină de orez cât cuprinde. Se adaugă apoi partea a doua a compoziţiei cu germeni, se tasează din nou şi se îmbracă cu o cremă preparată din 200 g unt frecat spumă, pulbere de trandafiri sau suc de sfeclă roşie şi miere după gust. Se decorează după fantezia fiecăruia, cu produsele pe care le are la îndemână.

Tort de germeni de grâu cu morcovi

Se prepară ca la reţeta de mai sus, cu aceleaşi ingrediente, în afară de miezul alb de pepene verde, care se înlocuieşte cu morcov ras.

Tort de germeni de grâu cu dovleac

Se prepară ca la prima reţetă, se folosesc aceleaşi ingrediente în afară de miezul alb de pepene verde, care se înlocuieşte cu dovleac fin mărunţit.

Etichete: #Bucataria fara foc, #Miere de albine, #Semințe, #Sfecla rosie, #Verde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *