Tinctura miracol trateaza numeroase boli necrutatoare


cum sa prepari acasa tinctura miracol

Ingrediente necesare pentru tinctura miracol:

  • 350 g tije de orz verde,
  • 250 g frunze de aloe,
  • 250 g flori de gălbenele,
  • 15 g pulbere de scorţişoară,
  • 15 g pulbere de ienupăr,
  • 7 g pulbere de turta babei,
  • 15 g de pulbere din rădăcină de angelică,
  • 15 g pulbere din rădăcină de ghinţură,
  • 10 g pulbere de fenicul sau de anason,
  • 15 g pulbere de troscot,
  • 250 g flori de sunătoare,
  • 250 g flori de sânziene,
  • 15 g pulbere din coaja de salcie,
  • 260 g frunze de podbal,
  • 250 g frunze de frasin,
  • 15 g răşină bine pisată.

Tinctura miracol – Mod de preparare:

Produsele proaspete, bine spălate, se marunţesc, se pun în borcan de mărime potrivită. Orzul se recoltează când are înălţimea de 25-30 cm. Frunzele de aloe se culeg când au vârsta de 3-5 ani şi înainte de recoltare planta nu se udă timp de 5 zile. Florile se recoltează când sunt înflorite doar 75%.

Peste plantele proaspete se pun pulberile şi răşina, apoi se completează cu rachiu de secară de 50°. Acesta trebuie să fie cu o palmă mai sus ca plantele. Borcanul se leagă strâns la gură şi se pune la macerat pentru 14 zile, la loc rece şi întunecos. In acest timp se agită de 2 ori pe zi. În a 15 a zi se strecoară prin tifon, se toarnă în sticle de culoare închisă şi se păstrează în cămară.

Tinctura miracol se foloseşte ca medicament, tratând numeroase boli necruţătoare, dar şi ca aliment la diferite dulciuri din bucătăria fără foc.

Etichete: #Bucataria fara foc, #Dulce, #Flori, #Plante medicinale, #Verde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *