Sos maioneza preparat la rece

Timp de citire estimat: 4 minute

[printfriendly current=’yes’]


Un sos maioneza îl poți folosi pentru asezonarea salatelor, a fripturilor sau chiar a supelor și alte preparate lichide. Am pregatit 8 retete de sos maioneza, considerate de post unele altele poate nu. Ideea acestor retete de sos maioneza este faptul ca sunt preparate la rece, fara a folosi focul în orice moment din timpul prepararii retetei.

Sosurile maioneza preparate la rece, sunt mai complexe decât banala maioneză din ouă, dar și mai gustoase și mai speciale la aspect. Ingredientele proaspepete sau corect păstrate vor oferi la cele 8 sosuri maioneza de mai jos, un aspect viu, sanatos si un gust unic!

Sos maioneza de post cu moare de varză

Ingrediente: 5-6 linguri cu cremogen (se obţine din făina de porumb – este compoziţia pufuleţilor înainte de glazurare), 1-2 linguri cu tărâţe, 150 ml ulei, 1 ceaşcă cu moare de varză sau de castraveţi muraţi, 1 legătură de verdeţuri de sezon, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de gogoşari, 1/2 linguriţă cu plante aromatice, 1/2 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu pulbere de polen, 50 g petale de flori de nalbă.

Mod de preparare: cremogenul şi tărâţele se pun în castron, se înmoaie cu moarea pusă câte puţin, amestecând mereu, se adaugă pulberile şi uleiul, pus ca la maioneză. Dacă sosul este prea gros, se poate dilua cu apă, iar dacă este prea subţire, se adaugă cremogen sau făină integrală de hrişcă. Deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi petalele de nalbă tăiate.

2. Sos maioneza de post cu suc de tarate

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de moare, care se înlocuieşte cu suc de tărâţe .

3. Sos maioneza de post cu aromă de angelica

Se prepară ca la reţeta cu moare de varză, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de verdeţurile de sezon, care se înlocuiesc cu frunze de angelică tăiate fâşii.

4. Sos maioneza cu muştar si polen

Se prepară ca la prima reţetă, folosind aceleaşi ingrediente şi, în plus, 1-2 linguri cu muştar.

5. Sos maioneza cu aromă de usturoi

Se prepară ca la prima reţetă, se folosesc aceleaşi ingrediente şi, în plus, 1-2 linguriţe cu usturoi pisat fin sau cu bulbi de leurdă.

6. Sos maioneza cu aroma de leurdă

Se prepară ca la prima reţetă, se adaugă aceleaşi ingrediente şi, în plus, 4-5 frunze de leurdă măruntite fin.

7. Sos maioneza cu aromă de hrean I

Se prepară ca la prima reţetă, se amestecă aceleaşi ingrediente şi, în plus, 1-2 linguriţe cu hrean ras fin.

8. Sos maioneza cu aromă de hrean II

Se prepară ca la prima reţetă, folosim aceleaşi ingrediente şi, în plus, 1-2 linguriţe cu hrean ras fin amestecat cu sfeclă roşie rasă sau cu sucul ei.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Sos maioneza preparat la rece”

  1. vreo idee unde gasesc macar jumate din ingredientele pe care le-ai expus aici?

    1. Avatar Jorjette

      Jumătate din ingrediente le găsești pe la magazine, restul – ți le prepari singur :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *