Bucureşti – capitala turistică a României


bucuresti capitala romaniei

Vorbind despre marile orase ale Romaniei, situezi, fara doar si poate, capitala Bucuresti – centrul administrativ, cultural si politic, in fruntea clasamentului. Conform celui mai recent studiu al Institutului National de Statistica, ce dateaza din 2008, 20 % din populatia tarii se regaseste in 10 mari orase, dintre care Bucurestiul numara peste 2 milioane de locuitori.

orasul bucuresti

Desi s-a inregistrat o scadere a populatiei capitalei in ultimii 15-20 de ani – fapt explicat de o preocupare din ce in ce mai redusa pentru sectorul industrial, bine reprezentat in timpul regimului comunist , si o reorientare, in acelasi timp, catre autohton si traditional – tonul muzicii in ce priveste activitatea economica si culturala este dat la Bucuresti, iar structura administrativa este in plina expansiune, lucru usor observabil pe Harta Bucuresti.

Mai mult decat atat, orasul Bucuresti este unul dintre principalele obiective turistice ale tarii, si cel mai mare centru ce afaceri, o realitate confirmata de activitatea infloritoare a hotelierilor bucuresteni. Nu reprezinta, asadar, o curiozitate, faptul ca, la inceputul anilor ’90 capitala Romaniei insuma aproximativ 30 de hoteluri, iar numarul acestora este de 10 ori mai mare pana in prezent. Desi nu are renumele de unul dintre cele mai sigure si primitoare orase, la nivel de hoteluri Bucuresti serviciile sunt aliniate unor standarde calitative rezonabile, cu nuante de bine si foarte bine, pe masura ce numarul stelelor este mai mare.

Un lucru interesant, si mai ales specific ultimilor ani, este aparitia de hosteluri si short term accommodation, in plus fata de nenumaratele optiuni de cazare, fapt ce vine in intampinarea turistilor care doresc sa parcurga o perioada mai lunga de timp in Capitala Romaniei, si care, adiacent nelipsitelor cumparaturi din sezoanele cu reduceri, doresc sa viziteze nenumaratele monumente si cladiri arhitecturale cu care Bucurestiul se poate mandri.

Etichete: #Flori

6 comentarii la „Bucureşti – capitala turistică a României”

  1. Da, clar este orasul cel mai important in plan socio-cultural, desi orase precum Timisoara, Cluj sau Sibiu se prezinta respectabil. In schimb, nu sunt de acord cu afirmatia legata de scaderea populatiei. Trebuie luati in calcul ci cei care locuiesc in localitatiile de la periferii (Bragadiru, Baneasa, Voluntari, Tunari) care practic sunt lipite de oras.

  2. Sa sti ca si Ploiestiul este considerat un obiectiv turistic mare datorita multor muzee deschise . SI app de hosteluri, se mandreste si Ploiestiul cu vre-o 10 “bucati” :))

  3. Foarte bine ca au aparut hostelurile si pe la noi, era si cazul. Doar cu hoteluri de cinci stele nu vom atrage multi turisti.

  4. Eu recomand orasul Tulcea pe timpul verii. Il veti indragi cu siguranta. Plus ca aveti si delta aproape si care va asteapta cu “bratele” deschise.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *