Butoni de manseta – Cu ce ocazie sa-i porti?

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
butoni pentru manseta frantuzeasca

Inainte de a vorbi despre ocaziile potrivite pentru a purta butoni de manseta vreau sa iti prezint o idee glumeata. Se spune ca femeile sunt mai norocoase decat barbatii, deoarece acestea au la dispozitia lor o gama mai larga de haine formale si stiluri. Noi barbatii avem doar costume si smochinguri, cu putina variatie prin culorile camasilor si stilurilor de inchidere.

Cu toate acestea, exista un element de stil de multe ori ignorat de barbati. Butonii de manseta, care inlocuiesc nasturii clasici ce tin manselete camasei in jurul inchieturii.

In general exista doua situatii oficiale in care barbatii pot opta pentru butoni de manseta. Acest accesoriu se potriveste perfect la tinuta office sau la evenimente sociale formale. Fiecare ocazie are indrumarile ei: cand anume sa-i porti si ce model potrivit de butoni de camasa sa alegi.

Butoni de manseta frantuzeasca pentru tinuta de birou

butoni de camasa aur alb 18k

Barbatii nu ar avea nevoie de butoni de manseta la locul de munca cu program zi de zi. Acolo sunt adecvate camasile simple, cu mansete legate cu nasturi.

Deoarece butonii de manseta sunt un accesoriu formal, acestia pot avea o amprenta puternica intr-un mediu de lucru cu multi angajati – separa cumva angajatii unii de altii.

Cu toate acestea se recomanda purtarea butonilor de manseta la angajati precum directori executivi, directori generali, directori financiari, sau persoane cu functii de conducere, pentru ca purtarea lor trimite un semnal de putere subordonatilor.

In general astfel de angajati considera utila purtarea de butoni de manseta, in cadrul intalnirilor cu clientii sau cu alte figuri importante. Butonii pentru tinuta de birou sunt un accesoriu perfect la intalniri formale cum ar fi conferintele.

Desi nu exista o regula generala, barbatii ar trebui sa poarte butoni de manseta cand desfasoara o afacere cu implicarea lumii exterioare, cu intalniri de afaceri cu clienti sau parteneri.

Butoni pentru nunta – Accesoriul perfect pentru intalniri sociale formale

butoni de manseta placati cu aur de 18k

In timpul evenimentelor sociale oficiale, cum ar fi gale, nunti, receptii, petreceri si baluri, barbatii ar trebui sa se simta liberi sa poarte butoni la manseta camasii.

Intr-adevar, este de asteptat ca barbatii sa mearga dincolo de stilul camasilor albe-vanilla, cu nasturii plictisitori ce tin mansetele. De exemplu se poate adauga manseta frantuzeasca cu butoni, un element de eleganta in tinuta unui barbat.

Si in acest caz, la niste camasi obisnuite, ar avea sens pentru barbati sa poarte niste modele din aur sau argint, placate cu cristale sau simple, de butoni pentru manseta frantuzeasca.

Sugestie: butonii de la manseta camasii, indiferent de asortare, este bine sa fie cat mai clasici. Unii butoni de camasa pot fi prea tipatori, prea excentrici, si atunci atrag prea mult atentia, rapind privirea de la tinuta de ansamblu.

Ca sa alegi niste butoni de camasa potriviti, sa stii ca butonii ar trebui sa completeze, nu sa copleseasca aspectul general si stilul unui barbat.

Atata timp cat butonii sunt alesi si purtati cu tact, au puterea de a transforma o tinuta de la standard si potrivita la suava si degajata.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *