Cât sport să fac ca să nu mă îngraş?

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
plimbatul-face-bine

Persoanele mai plinuţe care nu urmează un regim de slăbire ar putea crede că trebuie să sacrifice mult timp şi să depună mari eforturi pentru a nu se mai îngrăşa. În realitate, este suficientă o plimbare de o jumătate de oră pe zi. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani de la Duke University, în urma unor studii efectuate.

plimbatul-face-bine - Cât sport să fac ca să nu mă îngraş?

La acest studiu au participat mai multe persoane supraponderale. O parte din participanţi nu au făcut mişcare aproape deloc şi au constatat la finalul studiului care a ţinut 8 luni că s-au îngrăşat cu aproximativ 1,5 kg, iar ceilalţi care au făcut mişcare zilnică de jumătate de oră, fără a ţine vreo dietă, au reuşit să slăbească câteva kilograme.

Tot ce contează este să  activăm organismul, să-l punem în mişcare pentru o bună funcţionalitate.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

8 răspunsuri la „Cât sport să fac ca să nu mă îngraş?”

 1. eu urasc sa merg pe jos :(… din cate am inteles, rezultatul este doar pentru cei supraponderali, pentru ca ma indoiesc ca o fata de 60-65 (ex) de kg va slabi daca merge pe jos 30 de min/zi si nu tine regim… zic si eu 🙂

  1. Cum poți spă urăști să mergi pe jos????? Mersul pe jos e un lucru firesc, precum respirația, precum băutul apei….Rezultatul este pentru toată lumea, și nu e vorba numai de a slăbi, mersul pe jos e indicat pentru un tonus pozitiv, pentru o sănăate mai bună. Să mergi pe jos înseamnă să fii activ, înseamnă că îți pasă. Ar fi foarte multe de spus despre mersul pe jos care face piciorul frumos 🙂 Mersul pe jos de asemenea oferă o mai bună circulație a sângelui la nivelul îtregului organism…

 2. Avatar Strategic

  Eu merg doar cu metroul la lucru iar pentru a ajunge la metrou si de la metrou la lucru, merg pe jos un total de 20 si ceva de minute! Alt sport nu fac, bine am si un fizic :)) am 1,89 si 70 de kg!

  1. Hmmmm…lauda de sine nu miroase a bine 🙂

   1. Avatar Strategic
    Strategic

    :)) Sincer cand am zis ca am un fizic… sunt un schilod inalt! Nu ma laud, imi fac chiar antireclama! :)))

 3. Adevarul e ca macar 30 minute pe zi de sport ar trebui sa facem cu totii…

 4. Mersul pe jos = cel mai sanantos.
  In California, nu mai stiu unde, exista un orasel care la marginea lui are un deal inalt. Pe acest deal, de vreo 500m, urca in fiecare dimineata aproape toti pensionarii din zona. Din acesta cauza nici unul nu are probleme medicale grave.

  1. La noi daca incerci sa mergi pe un deal te inconjoara cativa caini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *