Ce sunt chakrele si cate sunt 7, 12 sau 22?

Timp de citire estimat: 6 minute


Daca ai ajuns aici, inseamna ca vrei sa stii ce sunt chakrele! În fiziologia mistică a yoghinului, chakra, pe care îl vom ortografia cakra, conform transcrierii fonetice actuale a sanscritei, e inseparabila de corpul subtil. Există şapte chakre (puncte energetice), care asigură comunicarea între individ şi cosmos, micro şi macro-cosmos. Chakrele – aceşti centri de forţă psihică sunt distribuiţi de-a lungul corpului, de la picioare până în vârful capului.

Care sunt chakrele?

 1. Reprezentarea simbolică a lui muladhara-cakra este un pătrat galben cu un elefant. El guvernează în individ tot ce ţine de specie. Exprimă primordialitatea elementului Pământ, virtuţile de echilibru şi de forţă. Din triunghi (cu vârful în jos), care sugerează naşterea vieţii vegetative, se ridică forţa psihică ascendentă.
 2. Al doilea centru, svadhistahana-cakra, este şi el, ca şi ceilalţi, traversat de axa evoluţiei ascendente. El guvernează polaritatea masculin/feminin şi fenomenele secualităţii, naturale sau sublimate. El este plasat sub semnul Apei şi al Lunii, care prezidează procrearea.
 3. Manipura-cakra se situează la nivelul plexului solar. El reglează procesul digestiv şi e conceput ca o „fierbere”, dar totodată şi ca Focul interior, adică energia care-l animă pe yoghin în transformarea sa.
 4. L’anahat-cakra ocupă un loc median – şi deci central — între cele şapte niveluri. „Mandala”, sau reprezentarea sa simbolică, se compune dintr-o pecete a lui Solomon, din două triunghiuri inversate unul faţă de celălalt şi simbolizează unirea contrariilor. Este „locul” inimii şi al elanului devoţiunii pure.
 5. Visuddha-cakra, care se situează la nivelul faringelui, este centrul (mandala lui reprezintă un triunghi foarte strălucitor în relaţie cu eterul) care guvernează funcţiile superioare ale sufletului.
 6. A şasea cakra (âina-cakra) este faimosul „al treilea ochi”. Când meditaţia implică acest centru, se solicită intuiţia, inteligenţa, înţelegerea cu divinul, comunicarea „care creează, spun textele, dimensiunea universală a gândirii”.
 7. În sfârşit, Sathasrara-cakra, numit „lotusul cu o mie de petale”, e de ordinul inexprimabilului. Se află deasupra tuturor simbolurilor. Dacă am vrea să-i căutăm o echivalenţă în iconografia creştină, am găsi-o în aureola care înconjoară chipul lui Iisus şi al sfinţilor săi. Semnifică prezenţa definitivă a conştiinţei divine la o fiinţă ajunsă la capătul ascensiunii spirituale.
Corp chakre

Chakrele 8-12

În această imagine aveti o lista a celor 22 de chakre în urma viziunilor lui Dr Joshua David Stone. Informatii despre culorile chakrelor gasiti aici.

chakrele - cele 22 de chakre

Acestea sunt cele 7 chakre principale despre care știe aproape toată lumea, însă se vorbeste si de altele, cum ar fi chakrele 8-12.

Chakra 8 si ce reprezinta

Chakra 8 este situată deasupra chakrei 7 si este reprezentata de culoarea magenta. Acesta este centrul energetic al iubirii divine, al compasiunii și al altruismului spiritual. De asemenea, este chakra care deține reziduurile karmice – aceste modele de energie care au avut loc la mai mult de o viață. Când al optulea centru începe să se deschidă și să se extindă, o noua constiinta spirituala incepe sa prinda contur.

Individul incepe, el sau ea, să se simtă ca parte dintr-o comunitate mai mare. Aceasta chakra este poarta de acces la alte idei, concepte și abilități. Acest centru energetic permite individului de a avea o proiecție a corpului, percepție spirituală și înțelepciune spirituală. Eu folosesc cuvântul spiritual aici, pentru că aceste abilități și idei sunt mult mai mari decât sinele, decât pământul însăși. Ei merg dincolo de ceea ce este lumesc și sunt preocupați de vindecarea planetei și a sinelui în raport cu ceea ce privește Universul și tot ceea ce este.

Când chakra 8 se deschide, apar unele abilități spirituale.

Abilitățile și în ce măsură vor apărea, asta variază de la individ la individ. Clarviziunea, deplasarea corpului, abilități avansate de amintire a viselor, daruri de vindecare, telepatie, chiar și empatia sunt toate abilitati ce apar în urma activării acestui centru energetic. Desigur, programarea pentru aceste lucruri se află în centrul chakrei 7, deci, în cazul în care există o problemă cu una dintre aceste abilități,  atunci va trebui să cauți cauza la chakra 7.

Cu toate acestea, reține că, atunci când centrul chakrei opt al unei persoane incepe sa se deschida, ei pot vedea doar o licărire a acestor abilitati. Ele nu pot deveni pe deplin folosite până ce chakrele 9, 10, 11 și chiar 12 sunt deschise. Cu alte cuvinte, atunci când chakra a 8-a a individului se trezește, el va experimenta doar aceste abilitati, dar nu are un control mare asupra lor.

De exemplu, atunci când chakra 8 se deschide, persoana poate începe să aibă calatorii ale corpului și să fie capabil să-i comand chiar. Cu toate acestea, competențe avansate de călătorie ale corpului cu care poate călători în afara sistemului solar, înapoi sau înainte în timp nu vor fi primite până în momentul în care chakra 12 începe să se deschidă.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Ce sunt chakrele si cate sunt 7, 12 sau 22?”

 1. Avatar Lexi Mucalau
  Lexi Mucalau

  Foarte frumos articolul! Ai reusit sa.ti deschizi vreo chakra? :>

  1. Avatar Bogdan Cristescu
   Bogdan Cristescu

   Sa iti deschizi primele 7 chakre e ca si cum ai afirma cu toata credinta ta ca te simti viu. Adica aproape ca nu e nici o imbunatatire evidenta a vietii, in afara ca esti super sanatos, voios si cu chef de viata oricand.

   Sa treci de 7 si sa poti sa le mentii deschise … inseamna sa ai un stil de viata corespunzator. Spiritualitatea nu vine de la popi si alte echivalente de acest gen. Ea vine din univers sub forma unei energii ce te ajuta pe tine aici si acum sa traiesti asa cum este nevoie. Nici nu ai control si nici nu te poti opune. Deschizi ochiul si vezi! Asa e cu orice chakra!

   Ce faci cu energia nou venita la tine inseamna destinul din mainile tale.

   Iti multumesc ca ai citit si ai inteles ceva din ce am scris. Si ca raspuns la intrebarea ta, da mi-am deschis vreo cateva, le-am redeschis dupa ce s-au inchis, le-am facut sa radieze, sa pulseze si tot asa. Ma joc constant cu centrii mei energetici, daca e mai simplu de zis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *