Daca tu crezi ca ceilalti au nevoie de iubire de la tine, te inseli

Daca tu crezi ca ceilalti au nevoie de iubire din partea ta si incepi sa le transimiti acest tip de energie fara permisiunea lor, nu faci decat sa dai de la tine. De cele mai multe ori aceste intentii egoiste dau gres. Asta se intampla cel mai adesea pentru ca persoana cealalta nu este pregatita pentru ceea ce vrei tu sa-i oferi. Plus de asta, un astfel de act nu ramane fara reactii si acestea pot fi destul de intense. Fiecare fiinta are ritmul ei si de aceea tot ce putem face este sa fim atenti la ritmul nostru.

In acest caz, tu esti cel care are nevoie de iubire in astfel de momente. Ceilalti sunt doar niste oglinzi care ne arata foarte clar nevoile personale.

Iubire pura sau nevoie de iubire?

Iubirea este acea energie pura care se afla in permanenta in jurul nostru si pe care noi o etichetam ca fiind iubire.

In momentul in care transmitem iubire celorlalti, indiferent de gen, e un act egoist. Noi decidem ca ei au “nevoie” de iubire. Noi decidem sa dam ceva ce este liber, ceva ce celalalt ar putea sa acceseze singur, si anume iubirea pura, neconditionata. Prin aceasta decizie nu facem decat sa devenim vulnerabili si pierdem parti de suflet. In loc sa transmitem, putem doar sa fim iubire!

Dam de la noi, trimitem parti din noi celorlalti si de cele mai multe ori, in astfel de momente se creeaza atasamentele (vezi cateva exercitii de taiere a atasamentelor). Aceasta este iubirea conditionata, in primul si in primul rand, de decizia noastra. Noi credem in acel moment ca stim ce are celalalt nevoie, desi nu traim viata lui. Decidem sa traim in exteriorul nostru, si nu in interior.

In acest caz, cum de ai timp sa stii ce e “mai bine” pentru celalalt si nu ai timp pentru tine?

In momentul in care consideri ca ceilalti au nevoie de iubire, opreste-te din a mai face ceva si observa aceasta energie numita “iubire” cum se manifesta in tine. Las-o sa te cuprinda si sa se puna pe rani, sa patrunda peste tot, sa vindece si sa te transforme. Lasa aceasta energie sa te recunoasca.

Fa asta cat de des poti sau cand simti nevoia. In timp vei ajunge in punctul in care nu vei mai considera ca ceilalti au nevoie de iubirea ta. Pur si simplu, fiind plin de aceasta energie vibranta , aceasta se va revarsa in jurul tau si ceilalti vor simti iubirea pe care o manifesti. Asa se vor putea bucura de aceasta energie si o vor putea transforma in functie de ce au ei nevoie in momentul respectiv. Va fi un fel de “papa bun” din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, sa manifesti iubirea in plenitudinea ei poate dura zile, luni, ani sau poate chiar sa nu fie suficienta o viata intreaga, depinde de la om la om.

In momentul in care tu ca fiinta esti iubire – si asta esti – si manifesti asta intru totul, orice persoana care doar trece pe langa tine va simti si va primi din ceea ce manifesti exact ceea ce are nevoie, fara a fi nevoie de cel mai mic gest. Totul se intampla natural.

In momentul in care ne transmitem energie unul celuilalt de comun acord, cu permisiune si o intentie clara ~ acolo e o alta poveste.

Iubire neconditionata

In prezent insa, datorita nevoilor pe care le manifestam, uitam sa mai fim iubire si din acest motiv suntem atat de vulnerabil in fata a tot ceea ce vine spre noi.

Sa concluzionam ~ ceilalti nu au nevoie sa le transmitem iubire. E suficient sa simta iubirea pe care o manifestam in mod natural. Aceasta este iubirea neconditionata, care se manifesta in permanenta, fara limite, fara prejudecati si fara asteptari. E ca si un diamant bine slefuit care isi imprastie stralucirea in toate directiile, natural.

Fa-ti timp sa stai tu cu tine si sa te iubesti intru fiinta ta! Iubeste-te si fii iubire!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Daca tu crezi ca ceilalti au nevoie de iubire de la tine, te inseli”

 1. Avatar Elena Pavel
  Elena Pavel

  De acord cu tine..Mie mi-au trebuit 30 de ani sa inteleg acest lucru.
  Acum nu pot posta pe Facebook,pentru ca m-au blocat ,dar iti promit ca am sa postez pe Facebook.
  Mama mea,care a trecut demult in alta dimensiune ,este nascuta pe Valea Draganului intr-o zona numita Brudasca. In 2012 ,un var de al meu (medic) a vizitat ,acest loc. In locul unde s-a nascut mama prin1927 ,in prezent traieste un mar,care face si acum mere la 120 de ani. Poate locuiesti prin apropierea acestui loc .
  Elena Pavel
  Romania

 2. Avatar Varaticeanu Ioan
  Varaticeanu Ioan

  Total de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *