Atasamente pe larg – Subconstient, constientizare, reprogramare, iubirea detasata – Tăierea legăturilor Eterice

Timp de citire estimat: 20 minute


Atasamentele sunt umane si normale, in special atunci cand vorbim de parintii care isi ghideaza copiii in mod corespunzator. Cu toate acestea, iubirea pura, iubirea detasata, este divina si fara aceste legături. Taierea legaturilor eterice, tăierea stringurilor sau corzilor energetice reprezinta oprirea alimentarii. Toate aceste exercitii ce vor fi prezentate ajuta la eliminarea atasamentelor.

Dragostea adevarata il lasa pe cel iubit complet liber, pentru ca il poti iubi si cand e liber, pentru ca asa poti simti gradul superior al iubirii, iubirea detasata de orice atasament!

In cele ce urmeaza te invit sa afli de unde apar aceste atasamente si ce inseamna taierea legaturilor energetice ale acestora. Vom vorbi despre actiunile inconstiente, educarea subconstienta, reflexe conditionate si automatisme.

Aceste exercitii pentru taierea legaturilor eterice ale unor atasamente toxice sunt inspirate de la Jacques Martel si Doreen Virtue. Exercitiile sunt pentru reprogramarea subconstientului spre a elimina atasamente toxice sau a te elibera de atasamente problematice. Din bibliografie aflam ca repetarea creeaza automatisme noi, mai puternice, ce le pot inlocui pe cele vechi. Din acest motiv exercitiile prezentate sunt o buna solutie si pentru deprogramare.

Pentru ca lista cu explicatii e lunga si chiar atasamentul sau detasarea este un automatism, propun sa incepem cu el. Ce este atasamentul si cum il abordam?!

Atasament emotional – devotamentul fata de dorinta si aversiune – aduce suferinta si produce multiplicarea ei

Crezi sau nu, un atasament emotional apare adesea datorita ranilor noastre, a dorintelor si/sau a fricilor. Constient sau inconstient, raportat la o persoana sau la o situatie, acest atasament creeaza o legatura in eter, asemanatoare unei franghii care ne leaga de o fiinta sau de o situatie si ne influenteaza. Aceste legaturi energetice au o influenta mare asupra noastra si a celorlalti, chiar daca nu le vedem. Atasamente emotionale constiente sau nu, chiar daca sunt pline de bunavointa, exercita, pe de alta parte, o forma de control.

Ne referim in cele ce urmeaza la atasamentul in esenta, fata de o fiinta, o situatie sau un lucru, atat cu tenta pozitiva (dorinta) cat si cu tenta negativa (aversiune-respingere).

Atunci cand cineva are nevoie de atentie, isi poate lua energie prin aceste legaturi eterice. Daca ti se intampla, este posibil sa nu fii constient pe moment, insa vei simti efectele – oboseala si tristete fara sa stii de ce. Acest lucru se datoreaza faptului ca persoana de la celalalt capat ti-a aspirat energia sau ti-a trimis o anumita energie toxica prin aceasta “funie” eterica. Din aceasta perspectiva, un atasament nu vine din dragoste.

Prin taierea legăturilor, nu respingi sau abandonezi si nu divortezi. Trebuie doar sa selectezi partile nefunctionale, frica si dependenta de relatie si sa le indepartezi, in timp ce partea iubitoare ramane.

Poti renunta la atasamente, sa te eliberezi de principala sursa a tuturor suferintelor emotionale. Renunta la dorinta ta de a-l avea doar al tau, renunta la “nu pot trai fara”, renunta la a te victimiza (atasament emotional fata de vina), renunta la spaima sau la frica (atasament emotional fata de frica).

Calea spre detasare adica eliberarea de suferinta cauzata de legături se realizeaza prin eliberarea energetica si mentala, a ta si a subconstientului tau.

Precum constient te poti opri cand ai ajuns in intersectie, tot asa fiind constient de prezenta automatismelor toxice, poti sa le opresti, sa te opresti in a le mai rula, inlocuindu-le sau punandu-le pe stop!

Atasamentul ~ Dorinta ~ Aversiunea ~ Suferinta ~ Atasamentele constiente

Constientizarea atasamentelor este un act de introspectie prin esenta. Se recomanda abordarea meditativa sau prin spatiul intim, sacru.

Exercitiul 1: Reprogramarea subconstientului prin exercitii practice pentru taierea legaturilor cu atasamente, legaturile energetice toxice, spre eliberarea de suferinta

Primul exercitiu de taiere al corzilor energetice este conceput pentru reprogramarea subconstientului. Acest exercitiu a fost creat de Jacques Martel. Persoanele care au incercat acest exercitiu au observat modificari evidente.

Realizeaza in 7 pasi taierea legaturilor energetice nesanatoase (toxice) pentru o reprogramare benefica a subconstientului:

Pentru acest exercitiu de taiere a legaturilor energetice toxice, ai nevoie de o foaie de hartie si un creion/pix/culori.

 • Primul pas este sa te desenezi pe tine, ca si o figurina (stick figure). Scrie-ti numele dedesubt.
 • Al doilea pas este sa alegi pe cineva, poate pe cineva fata de care ai anumite frustrari sau cu care esti intr-o situatie neplacuta si care ar putea fi imbunatatita. Poate fi si partenerul de viata. Asa ca desenezi persoana respectiva tot ca pe o figurina si ii scrii numele.
 • Al treilea pas este sa trasezi un cerc de lumina in jurul tau, ca un soare stralucitor. Pentru subconstient, aceasta lumina inseamna ca vrei ce e mai bine pentru tine.
 • Pasul al patrulea, trasezi un cerc de lumina in jurul celeilalte persoane. Ii spui astfel subconstientului tau ca ai pus acea persoana in lumina, ceea ce inseamna ca vrei ce e mai bine pentru el sau pentru ea.
 • Pasul al cincilea, trasezi un cerc de lumina in jurul vostru. Din punct de vedere simbolic, acesta spune: „Vreau ce e mai bine pentru noi doi”.
 • Pasul al saselea – conecteaza fiecare punct de energie, adica cele 7 chakre. Asadar, deseneaza cele 7 puncte pe tine si pe cealalta persoana, unul pe coccyx, unul pe buric, unul pe plexul solar, unul pe inima, pe gat, al treilea ochi si deasupra capului. Conecteaza fiecare punct cu acelasi punct al celeilalte persoane. Aceste legaturi sunt conectate la acesti 7 centri energetici (chakre).
 • Al saptelea pas – ia o foarfeca si taie aceste linii de atasament. E important sa intelegi ca tai atasamentele si nu dragostea fata de persoana. Rezultatul, prin taierea atasamentelor este acela ca lasi tot spatiul pentru iubire.
Vezi imaginile alaturate pentru a intelege ~ culorile sunt optionale. Un pix sau un creion e suficient! 
Exercitiu pentru taierea legaturilor energetice toxice
Fig. 1 – Exemplu al exercitiului pentru taierea stringurilor energetice pentru un atasament toxic de tipul El – Ea
Chakrele Corpului Energetic Uman
Fig. 2 – Chakrele Corpului Energetic UmanCulorile chakrelor, pozitionare, nume, functie, glanda endocrina asociata, zone vizate de pe corpul fizic [click pe imagine pentru a o mari].

Mecanismul constient de intrerupere a legaturilor energetice nesanatoase

Poti practica aceste exercitii pentru a te ajuta la ruperea legaturilor toxice ce te conecteaza cu anumite persoane sau situatii, pastrand in acelasi timp legaturile de dragoste (emotia iubirii detasate).

Poti simti beneficiile acestor exercitii, imediat, si poti vedea practic schimbarile survenite, in zilele urmatoare exercitiului. Subconstientul tau va elimina sau va reordona, relatii si legaturi, ganduri si atitudini, pas cu pas, ca in cele din urma sa se alinieze cu vointa ta!

La baza oricarei reprogramari sta o simpla conditionare “daca -> atunci”. Repetarea exercitiilor creeaza un soi de asociere, ce va genera un reflex conditionat. Reflexul conditionat nu este de cele mai multe ori suficient de constientizat, dar reuseste sa influenteze gandirea si actiunile inevitabil, ca un automatism fara constiinta evidenta.

Reprogramarea constienta, pe langa actiunile repetate, implica o abordare specifica, o directie anume, un tel, un scop, o directie. Crearea unor reflexe conditionate in directia dorita este reprogramare constienta.

Eliminarea programelor create pe baza asocierilor se numeste deprogramare. Deprogramarea se face prin depistarea si ruperea legaturilor unor asocieri existente, rezultand in anularea reflexului conditionat.

Programarea, deprogramarea si reprogramarea subconstientului pentru a scapa de un atasament emotional toxic

Fie ca ne referim la eliminarea atasamentelor emotionale sau la taierea corzilor energetice, in viata personala sunt parti de identificare personala. Parcurgand orice proces de modificare personala, realizezi o reprogramare a subconstientului.

Din acest motiv, inainte de a practica aceste exercitii de programare a subconstientului, sa se orienteze spre intreruperea unor comportamente sau reflexe conditionate, propun deprogramarea!

Programele mentale sunt acele automatisme, fie ele de ordin psihic sau organic. Programarea mentala a subconstientului  pentru un atasament, respecta un cod de functionare. Prin deprogramare, intelegem stabilirea totalului de factori influenti, identificarea celor subtili (ascunsi, foarte sensibili) si grosieri (de suprafata, evidenti), stabilirea mecanismului de dirijare, multiplicare, subconstientizare, ajustarea caii de constientizare respectiv subconstientizare, prin repetare sau .. reprogramare!

Trasaturile patogene: Ce trebuie sa stii despre acest exercitiu pentru taiere a legaturilor eterice fata de un atasament

Forma de manifestare
Practicand acest exercitiu, creierul inregistreaza ca tai toate atasamentele, constiente si inconstiente cu acea persoana. Este o reprogramare pasiva prin inlocuirea treptata a unui atasamanet automat cu o emotie constientizata.

Substratul emotional
Poti face acest exercitiu cu toti oamenii din viata ta. Este aproape imposibil sa ai o relatie cu o persoana, sa fii in armonie si sa nu ai nici o legătură in toti centrii energetici, asa ca poti practica acest exercitiu cu orice persoana.

Efecte fizice
Facand acest exercitiu, anumite sentimente se pot intensifica, sau nu. Unele persoane au simtit curenti de caldura, senzatii la nivelul inimii sau in alte parti ale corpului in timpul exercitiului. Nu-ti fa griji, este doar o eliberare. Acest lucru indica faptul ca se intampla ceva la un anumit nivel. Nu incerca sa intelegi, lasa lucrurile sa curga. Constient sau inconstient, vei obtine rezultate oricum.

Alimentarea prin simturi
Ideea este ca tot ce exista in Univers e Iubire, chiar daca nu este intotdeauna evidenta. Atunci cand judecam, este ca si cum ii spunem Universului ca acea persoana nu este iubire. Prin urmare, Universul iti va trimite o situatie prin care sa-ti arate ca a fost dragoste in ceea ce s-a intamplat. Asadar, daca nu vrei sa atragi o situatie “negativa” pentru a intelege emotiile negative pe care le simtim fata de acea persoana, este important sa ne detasam. Iata de ce acest simplu exercitiu te poate ajuta.

Declansatorii de suferinta
Poti face acest exercitiu si cu o persoana care te-a facut sa experimentezi diverse emotii, chiar daca nu ai o relatie directa cu acel individ. De exemplu, daca te-a suparat decizia luata de un ministru, atunci poti sa faci acest exercitiu.

Reflexe conditionate
Poti face exercitiul si cu cineva cu care relatia merge foarte bine, cu care crezi ca nu ai nici o problema. Lucrurile merg atat de bine incat este posibil sa nu realizezi reflexele conditionate fata de atasamentele pe care le aveti. In ciuda faptului ca lucrurile merg bine intre voi, acest lucru poate avea efecte constiente sau inconstiente. Deci, poti face acest exercitiu cu cel mai bun prieten, de exemplu, pornind de la reprogramarea reflexelor daunatoare relatiei voastre.

Observatii si constientizari
Observa schimbarile care apar la tine si in relatie. De asemenea, poti practica acest exercitiu cu persoane care au murit pentru ca inca poti avea legături active fata de ele.

O mica paranteza pentru acest exercitiu – nu il exersa atunci cand nu ai nici o implicare

Nu trebuie sa intervii niciodata in acest fel. De exemplu, nu-ti desena fiica si pe sotul ei, daca nu apari in acest desen. Daca este o situatie care te preocupa, tu ar trebui sa faci exercitiul mai intai cu fiica ta si apoi cu sotul ei.

Exercitiul 1 – Varianta B – Taierea legaturilor energetice in diferite situatii

Taierea atasamentelor varianta 2
Fig. 3 – Model de taiere a legaturilor unui atasament in diverse situatii

Acelasi exercitiu se poate face si cu o situatie, in locul unei persoane. De exemplu, doresti sa iti vinzi casa. Incepi sa desenezi si sa iti scrii numele. Apoi desenezi o cutie, un dreptunghi, care este situatia. Apoi scrii in situatia din dreptunghii “vanzarea casei mele” si scrii adresa casei.

Deseneaza un cerc de lumina in jurul tau si un cerc in jurul situatiei. Apoi traseaza cercul cel mare care sa te cuprinda pe tine si situatia, pentru care de exemplu iti doresti sa primesti un pret corect pentru vanzare.

Traseaza apoi punctele pentru cele 7 centre energetice si conecteaza-le, apoi taie liniile atasamentelor cu foarfecele.

Detasarea si deprogramarea
Daca intentionezi sa vinzi casa, poate atasamentele te impiedica sa o vinzi. Poate aceasta casa este locul in care ai copilarit sau ai avut copii. Aceste situatii pot avea o semnificatie aparte si aceste atasamente pot bloca de fapt vanzarea. Fii recunoscator pentru momentele petrecute in aceasta casa si taie toate atasamentele pentru a incepe un nou capitol.

Un atasament are leac
Poti face acest exercitiu cu orice situatie care indica faptul ca-ti doresti ce e mai bine pentru tine. Un alt exemplu: cumpararea unei case. Ai o adresa in minte, faci exercitiul si esti deschis spre orice posibilitate. E posibil ca cea mai buna alegere sa fie de fapt alta adresa decat cea pe care ai crezut-o.

Atasament emotional, un reflex al vietii cotidiene
Un alt exemplu interesant, poti face exercitiul cu Yin si Yang-ul tau, pentru a reechilibra si pentru a accepta toate partile tale. Beneficiile sunt, de asemenea, foarte puternice. La fel si pentru partea materiala si spirituala, te poti reechilibra prin taierea unui atasament excesiv unul fata de celalat. Poti face acest lucru si cu sentimentele. De exemplu ~ tu cel fericit si tu cel care se invinovateste. Posibilitatile sunt nesfarsite si rezultatele sunt puternice. Poti alege calea balansului, pe filozofia ca orice excess sau neajuns este un dezechilibru.

Exercitiul 2: Eliberarea de atasament prin detasare sau deprogramare – pentru anularea legaturilor energetice ale atasamentelor

Coperta - Cum sa ne auzim ingerii

Al doilea exercitiu de taiere al atasamentelor este mai spiritual. Depinde de tine daca ti se potriveste sau nu. Acest exercitiu este practicat si predat cam peste tot. Il poti gasi si in cartea “Cum sa ne auzim ingerii” de Doreen Virtue.

 • Primul pas: Alege un loc linistit. Relaxeaza-te, inchide ochii, respira profund si adanc.
 • Al doilea pas: Vizualizeaza legaturile energetice din jurul tau, fiecare conectandu-te la cineva, indiferent daca vezi sau nu persoana de la capatul celalalt al legaturii. Daca simti ca trebuie sa tai o legatura cu cineva anume, atunci poti alege grosimea coardei la intensitatea acestui atasament pe care il simti.
 • Al treilea pas: Roaga-te Arhanghelului Mihail. Daca nu te simti confortabil sa lucrezi cu ingerii, atunci trimite intentia ta catre Univers. “Arhanghel Mihail/Universule, apelez la tine acum. Te rog taie legaturile de frica, legaturile care imi scurg energia si vitalitatea. Multumesc!”
 • Pasul al patrulea: Imagineaza-ti-l pe Arhanghelul Mihail (sau ghidul spiritual, daca preferi), taind fiecare legatura energetica cu sabia Luminii. Simte-te eliberat de toate aceste atasamente. Este posibil ca anumite corzi sa fie mai dure decat altele. Mentine vizualizarea pana cand toate corzile au fost taiate.

Aceasta metoda de taiere a legaturilor energetice ale atasamentelor este foarte delicata si neinvaziva. Lucreaza prin dizolvarea conexiunilor de dragoste din trecut, mai degraba decat prin desfiintarea brusca. Nu exista nici un sentiment de discordanta implicat si dragostea si lectiile invatate sunt retinute complet, astfel incat nu este nevoie sa se repete nici un pattern negativ in relatii. Vei simti un efect imediat si un profund sentiment de eliberare in timpul ritualului de taiere a legaturilor atasamentelor. Acestea se vor aprofunda in timp, pe masura ce permiti sa te vindeci de orice manie nerezolvata sau rezistenta la renuntare.

Autoarea Doreen virtue

Cum sa ne auzim ingerii de Doreen Virtue

Este un manual pas cu pas despre cum sa primesti in mod clar mesaje de la ingeri si ghizii spirituali. Materialul a fost selectat din una dintre cele mai bine vandute carti ale autoarei Doreen Virtue. Poti vizualiza/descarca gratuit cartea aici:

Legaturile atasamentelor pot fi cea mai importanta, tratabila cauza a problemelor din viata ta, cauza care te tine blocat intr-un model vechi. Aceasta este prima carte care te invata despre taierea cordoanelor energetice pentru autovindecare in cea mai simpla forma posibila, care ofera rezultate fiabile, permanente.

O legatura de atasament este o structura energtica intre tine si altcineva. Legaturile unui atasament permit problemelor din trecut sa fie aduse in prezent. Aceste structuri astrale pot distorsiona gandirea si simtirea, conducand oamenii ca pe niste marionete. Daca nu poti vedea aceste siruri invizibile, cat de mult conteaza ele? Gandeste-te doar ca pot fi cauza cea mai importanta a problemelor din viata ta.

Rezultatele, cele evidente, apar doar atunci cand dezvolti abilitati reale de eliminarea legaturilor energetice fata de un atasament problematic.

Multumim ca ai citit aceste randuri

Speram ca acest articol te-a ajutat într-un fel. Depinde de tine sa alegi ce exercițiu consideri ca este cel mai bun pentru tine. Lasa-ne comentariile sau rezultatele observate. Sau impartaseste cu noi propria tehnica de a rupe legaturile atasamentelor.

Resurse si bibliografie despre taiere a legaturilor si atasamente emotionale

 • Exercitii practice pentru transmutarea legaturilor spre eliminarea atasamentelor nesanatoase – Sursa (franceza)
 • Securitate, Compasiune si Altruism – Orientări pentru sporirea compasiunii și a altruismului în lumea reală (washington.edu) – Mikulincer & shaver (2005) attachment security & compassion
 • Rolul unui atasament in suferinta, atentie, actiuni sanatoase si sine – Budism si ACT ( Acceptance and Commitment Therapy ) Terapia Angajamentului si a Acceptarii – PDF
 • Programare, deprogramare si programare mentala – Articol scris de Katona Nicolae
 • Cartea “THE LITTLE STICK FIGURES TECHNIQUE”, autori Jacques Martel, Lucie Bernier si Robert Lenghan, disponibila de cumparat prin ATMA – pret 21.95$ sau prin Amazon – pret 19.95$
 • Cartea “Cum sa ne auzim ingerii”, autor PROF. DR. DOREEN VIRTUE, traducere de Florina ŞTEFAN, Editura Adevar Divin, Brasov, 2009 [ Vezi aici in format PDF ]
 • Suferinta, insemnatate si vindecare – Studiu realizat de Universitatea Scolii de Medicina din Washington (PDF)
 • Atasament copil~parinte – articol Love Blog 4 All

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

32 de răspunsuri la „Atasamente pe larg – Subconstient, constientizare, reprogramare, iubirea detasata – Tăierea legăturilor Eterice”

 1. Avatar Andreea

  Eu am ars foaia dupa ce am taiat o e bine asa? Multumesc

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Este foarte bine! Arderea foii inseamnă la nivel simbolic arderea și transformarea energiilor de care nu mai este nevoie!

 2. Avatar Munteanu Lenuța
  Munteanu Lenuța

  Sunt incantata de acest articol, cu tot Conștientul și Subconștientul meu!
  Doresc să-l fac
  Eu cu Mine, pentru a-mi echilibra energia
  Yin și Yang .

  🙏Întrebarea mea este
  *Mă desenez eu pe mine de două ori?!
  Sau
  *Mă desenez pe mine și o
  Cutie in care scrie
  Yin și Yang?

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna!! Poti sa incerci oricare dintre variante, important este ca mintea ta sa inteleaga perfect intenția. Poți să te desenezi pe tine de 2 ori, iar în una scrii numele tău și Yin și în cealaltă numele tău și Yang. La fel și dacă alegi să faci 2 cutii.

   Să fie cu leac și echilibru!!

 3. Buna ziua. Interesant articol. Nu am inteles ceva. De citeori trebuie practicat acest exertitiu de taiere a legaturilor sau deciteori pe zi, pentru a rezolva problema. O ultima intrebare daca aceasta metoda functioneaza si la vicii. ,, Fumatul,,. Daca da cum se procedeaza.
  Multumesc.

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Bună, Cristi! Nu este necesar să se practice de mai multe ori pe zi, însă poate fi repetat periodic dacă simți că nu a fost suficient de puternic din prima! Da, exercitiul de tăiere a atașamentelor toxice poate fi făcut în acest fel și cu orice tip de viciu. În locul celeilalte persoane desenezi o entitate, poti chiar sa-i dai forma umana pentru ca are efect asupra intregului tau corp fizic si scrii în locul numelui, dependența pe care o reprezintă de fapt – fumat, alcool, mâncare, etc…

   În momentul în care tăiem legăturile dintre noi și dependență, este posibil să ne apară în conștient atașamentele noastre cu anumite persoane, membri din familie sau nu neapărat, legături care au avut un impact asupra acestor dependențe. În acest sens, se poate lucra mai profund și se poate repeta exercițiul și cu aceste persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *