Cesare Lombroso – medic italian

Niciun comentariu la Cesare Lombroso – medic italian

Cesare Lombroso - medic italian 1LOMBROSO, Cesare (1835, Verona – 1909, Torino), medic italian. Foarte celebru pentru ideile sale în materie de criminologie (după el, crima se transmite ereditar; şi el descrie „criminalul-înnăscut”), este mai puţin cunoscut pentru opera sa metapsihică. A fost funciarmente materialist, scientist şi pozitivist până când, la vârsta de 55 de ani, îşi schimbă opiniile în urma observaţiilor făcute asupra Eusapiei Paladino.

„Sunt jenat şi regret că am luptat cu atâta insistenţă împotriva posibilităţii faptelor numite spiritiste. Precizez: faptele, fiindcă nu împărtăşesc opinia spiritiştilor ca teorie. Faptele există, şi mă laud că sunt sclavul lor.”

Lombroso se va converti progresiv la spiritism. La sfârşitul vieţii, va scrie chiar o lucrare, intitulată After Death, What?, în care există un capitol consacrat… biologiei spiritelor. Pentru omul inteligent care a fost, Lombroso nu a avut spirit critic şi va fi ridiculizat de iluzionistul Pickmann, care i-a jucat mai multe feste.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *