Chiparosul se utilizeaza in ingrijirea pielii


cupressus-sempervirens
0
0

Chiparosul (Cupressus sempervirens) Acest copac înalt, veșnic verde are scoarța gri-maronie și frunze mici de un verde închis. Are două tipuri de conuri – cele de sec masculin care sunt gălbui, și cele de sec feminin sunt verzi, care se coc și devin maronii. Uleiul de chiparos, distilat din frunze, ramuri și conuri, are un parfum revigorant, asemănător cu cel al rășinii de camfor.

Părți folosite: frunze, crengi, fructe, scoarță de copac, lemn, rășină și ulei esențial

Utilizări magice: se arde pentru fericire, armonie, pace, inspirație, înțelepciune, protecție, longevitate. Uleiul de chiparos este utilizat pentru binecuvântare și protecție, iar parfumul său unic stimulează vindecarea și ușurează durerea pierderilor de orice fel.

Aromoterapie: uleiul esențial de chiparos se utilizează pentru îngrijirea pielii, transpirație excesivă, răni, contuzii, hemoroizi, varice, celulită, crampe musculare, edeme, circulație slabă, reumatism, astm, bronșită, tuse spasmodică, dismenoree, problemele menopauzei, tensiune nervoasă, afecțiuni legate de stres. De asemenea uleiul tratează giingiile inflamate sau sângerânde și alungă insectele.

Calități cheie ale uleiului de chiparos: purificator, relaxant, restaurativ, calmant, reconfortant, efect de protecție.

Etichete: #Fericirea, #Fructe, #Uleiul, #Verde

Despre autor

Un comentariu la „Chiparosul se utilizeaza in ingrijirea pielii”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *