Chiparosul se utilizeaza in ingrijirea pielii

1 comentariu la Chiparosul se utilizeaza in ingrijirea pielii
cupressus-sempervirens

Chiparosul (Cupressus sempervirens) Acest copac înalt, veșnic verde are scoarța gri-maronie și frunze mici de un verde închis. Are două tipuri de conuri – cele de sec masculin care sunt gălbui, și cele de sec feminin sunt verzi, care se coc și devin maronii. Uleiul de chiparos, distilat din frunze, ramuri și conuri, are un parfum revigorant, asemănător cu cel al rășinii de camfor.

Părți folosite: frunze, crengi, fructe, scoarță de copac, lemn, rășină și ulei esențial

Utilizări magice: se arde pentru fericire, armonie, pace, inspirație, înțelepciune, protecție, longevitate. Uleiul de chiparos este utilizat pentru binecuvântare și protecție, iar parfumul său unic stimulează vindecarea și ușurează durerea pierderilor de orice fel.

Aromoterapie: uleiul esențial de chiparos se utilizează pentru îngrijirea pielii, transpirație excesivă, răni, contuzii, hemoroizi, varice, celulită, crampe musculare, edeme, circulație slabă, reumatism, astm, bronșită, tuse spasmodică, dismenoree, problemele menopauzei, tensiune nervoasă, afecțiuni legate de stres. De asemenea uleiul tratează giingiile inflamate sau sângerânde și alungă insectele.

Calități cheie ale uleiului de chiparos: purificator, relaxant, restaurativ, calmant, reconfortant, efect de protecție.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Un comentariu

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *