Eucaliptul vindecă rănile, arsurile si intepaturile de insecte

Timp de citire estimat: 2 minute


eucaliptul

Eucaliptul (Eucalyptus spp.) – probabil unul dintre cele mai importante surse de uleiuri vindecătoare. În familia eucaliptului găsim peste 500 de specii de arbori și arbuști. Una dintre cele mai comune specii este Eucalyptus globulus ce are un trunchi cu scorță de culoare albăstruie-gri, frunze tinere albaste-verzui, frunze mature verzi și flori albe.

Frunzele de eucalipt, parfumate de camforul sălbatic, sunt folosite de către autohtoni pentru a-și lega rănile, nectarul florilor pentru miere și uleiul, distilat din frunze și ramuri este utilizat în medicamente, aromaterapie și parfumuri. Uleiul de eucalipt este antiseptic, expectorant, anti-viral, tratează tuberculoza pulmonară, scade nivelul zahărului din sânge, este util pentru arsuri, guturai și gripă.

Rădăcinile copacilor de eucalipt secretă o substanță chimică otrăvitoare ce inhibă creșterea plantelor din apropiere.

Părți folosite: frunze, crengi, lemn, seva și uleiul esențial

Eucaliptul – galerie foto

Eucaliptul – utilizări magice: se adaugă la toate amestecurile de vindecare. Se aplică (nediluat) pe corp pentru a trata răceala. De asemenea se utilizează în amestecurile de purificare. Pentru protecție, se poartă câteva frunze într-un săculeț.

Eucaliptul in aromaterapie

Se utilizează uleiul esențial de eucalipt pentru arsuri, herpes, mușcături de insecte, infecții cutanate, păduchi, dureri musculare, circulație proastă, poliartrită reumatoidă, entorse, astm, bronșitp, guturai, tuse, sinuzită, infecții ale gâtului, varicelă, răceli, epidemii, gripă, pojar, cistită, leucoree, neurastenie, dureri de cap, nevralgie, sau se adaugă în unguente împotriva insectelor.

Calități cheie ale uleiului de eucalipt: stimulator, balsamic, efect de compensare, purificare, de reglare.

Uleiul esențial de Eucalyptus citriodora se folosește în infecții fungice cum ar fi candida, mătreață, herpes, varicelă, astm, laringită, dureri de gât, răceli, febră, boli infecțioase. Efect revigorant, stimulator, de activare.

Uleiul esential de eucalipt poate fi consumat atat intern, cat si extern:

“UZ INTERN: afectiuni ale cailor resoiratorii (bronsite acute si cronice, gripa, tuberculoza pulmonara, cangrena pulmonara, astm, tuse), afectiuni ale cailor urinare: diferite infecfti, colibaciloze, diabet, anumite afectiuni cu manifestari febrile (malarie, tifos, scarlatina, holera), reumatisme, nevralgii, paraziji intestinali (ascaris, oxiuri, migrene),astenie

UZ EXTERN: plagi, arsuri (in pansamente, favorizeaza formarea mugurilor de vindecare), afectiuni pulmonare, gripa, sinuzite, pediculoze, astenie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *