Citate psihologice celebre – psihologie, psihanaliză, filozofie

citate psihologice celebre Albert Einstein

Cu totii suntem atrasi de latura psihologica a umanitatii pe care o gasim in tot si in toate, de aceea am ales astazi sa iti prezint cateva citate psihologice celebre, rostite de mari psihologi, psihanalisti si filosofi.

Citate psihologice, filozofice si din psihanaliza

“Decadenţa istoriei.Testul de inteligenţă Binet-Simon stabileşte, printr-un calcul superficial, cine e idiot, cine e normal şi cine e geniu. Istoria e mai lentă, dar mai sigură în aprecierea genialităţii.”
(Arthur Dan)

“Toate ideile au fost descoperite înainte, problema e să ne gândim la ele din nou.”
(Citate Goethe)

“Cât despre contradicţiile mele… Slavă Domnului, am avut destule! Ele sunt semne ale tinereţii, flexibilităţii şi puterii. Anii şi lecturile ne transformă. Nu întotdeauna succesiv, ci chiar simultan. Fixându-ne în dogme osificate, înseamnă să ne transformăm într-o Mare Moartă, niciodată agitată de vântul îndoielii. Parodiind pe Descartes, as putea spune: “Mă transform, deci exist.”
(Citate S. Ramon y Cajal – “Drumul spre ştiinţă”)

“Este mai uşor să dezintegrezi un atom decât o prejudecată.”(Citate celebre – Albert Einstein)

citate celebre Albert Einstein

“Ştiinţa şi puterea omului sunt unul şi acelaşi lucru.”
(Citate – Francis Bacon)

“Triumful suprem al raţiunii este de a-şi putea pune la îndoială propria ei validitate.”
(Miguel de Unamuno)

“Omul ştie mai multe decât înţelege.”
(Citate celebre – Alfred Adler)

“De cele mai multe ori ceea ce numim noi fericire e ceea ce nu cunoaştem.”
(Anatole France)

“…oamenii ceilalţi nu există pentru noi decît în măsura în care le cunoaştem dorinţele, preferinţele, nădejdile, actele şi atitudinea în decursul vieţii.”

(Citate celebre – Camil Petrescu, Ultima noapte de dragoste, întîia noapte de război)

“Fragmente din jurnalul unui psihiatru. Sunt doi ani de cînd mi-am deschis cabinetul. Azi am făcut o statistică pentru etiologia tuturor maladiilor pe care le am notate în registru. Rezultatul a fost surprinzător. 50% din pacienti sunt bolnavi pentru că sunt căsătoriti, 50% sunt suferinzi pentru că nu sunt căsătoriti.”
(Citate – Arthur Dan)

“Erori judiciare. Poliţia a adus la ospiciu un individ care susţinea că are toata lumea într-un pachet, pe care-l purta cu mare grijă sub braţ. Mai mult din curiozitate, am examinat conţinutul pachetului: un Faust, un Hamlet şi o imprimare pe discuri a cuartetelor lui Beethoven. Uneori greşeste si poliţia”
(Arthur Dan)

“Ştiu personal, printr-o tristă experienţă, că urmărind scopuri utopice se ajunge la carnagii şi la lagăre de concentrare. Din momentul în care sacrificaţi ceea ce este posibil pentru ceea ce este de dorit vă angajaţi pe o cale inumană.”
(Paul Watzlawick)

“Nu există întîmplări atît de nefericite din care oamenii pricepuţi să nu tragă vreun folos, nici atît de fericite, pe care cei nepricepuţi să nu le poată întoarce în dauna lor.”

(La Rochefoucauld)

“În viaţă există două tragedii. Una e sa nu obţii ceea ce doreşti. Cealaltă e să obţii.”
(G.B. Shaw)

“Dar cum omul nu a trăit decît relativ puţine milenii în stare de civilizaţie, în schimb a trăit multe sute de mii de ani în stare de barbarie, modurile funcţionale arhaice sunt în el virtualmente extraordinar de vii şi usor de activat.”
(Citate – C.G. Jung)

“Orice aş explora, găsesc urmele unui poet care a fost acolo înaintea mea.”
(Citate Freud)

“A trăi armonios reprezintă o chestiune de tact şi de sensibilitate, de raţiune, echilibru şi permanentă remodelare, o aristocraţie a moralităţii şi educaţiei.
Dar aceasta e mult prea greu.
E mai uşor să trăieşti după reguli fixe, decît prin tact şi proprie judecată.
O moralitate de fier nu e admirabilă, dimpotrivă, e mărturia spaimei în faţa vietii, a inabilităţii de a te descurca. Într-un cuvînt, confuzie, slăbiciune de care ar trebui să ne fie ruşine, nu să ne mîndrim cu ea.”
(Aldous Huxley – Viermele lui Spinoza)

“Ne place să uităm că, de fapt, totul în viaţa noastră este rodul întîmplării, începând chiar cu întîlnirea spermatozoidului cu ovulul.”
(S. Freud)

Sper ca vei gasi in aceste citate psihologice un mesaj care sa te ajute in viata de zi cu zi. Toate aceste citate psihologice, filosofice, sunt niste lectii importante din care putem invata. Este o invatare teoretica, care, transpusa in practic, ne poate ajuta sa evoluam.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

21 de răspunsuri la „Citate psihologice celebre – psihologie, psihanaliză, filozofie”

 1. Avatar alte fete
  alte fete

  @Cristina (cea in lenjerie intima)

  fată ! te bagi pe Laurentiu sau ni-l lasi noua ?

 2. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  DAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!

  ps: am un premiuuuuuu…numa’ bun.

  1. Faza e că având în vedere că nu ai credibilitate, şi noi îţi vom publica concursul, va trebui să ne trimiţi premiul dinainte. Astfel mă asigur că nu te joci şi nu stârneşti fetele cu ţâţe mici şi mari să participe degeaba.

   Structurează şi regulamentul şi poate lansăm concursul de sf Valentin. Cine ştie poate unele sunt singure şi caută prieten!

 3. Trebuia sa ma inscriu si eu la concursul vostru. N-am mai intrat intr-o competitie de cand se dadeau coronite la scoala… 🙂

  1. Dar nu e târziu, înscrierile se fac până pe 26 ianuarie. Concursul nu a început, acum sunt doar înscrierile …
   Trimite un text conform cerintelor si te inscriu în concurs cu mare drag.

 4. Avatar Cristina
  Cristina

  Legat de citatul lui Freud, îmi aduc aminte de filosofia de viaţă a lui Will Smith: “Read & Run”. Asta pentru că au fost mulţi înaintea noastră care au trecut prin aceleaşi situaţie şi au învăţat, au mers mai departe.
  Sau citatul lui Einstein: “Sau crezi că există magie, sau crezi că nu” (ceva de genul).

  1. Filozofiile acestea, cam toate, sunt atât de sincere încât oricine ce le înţelege spune “bă nu e mare lucru, şi eu puteam spune aşa ceva”, tocmai pentru că înţelege contextul. Desigur unii nu văd în asta, capacitatea lor proprie, nivelul la care se află, şi pierd momente preţioase din viaţa lor rămânând într-o poziţie ce venerează pe alţii. Hai, scoate şi tu o filozofie …

   Uite, eu zic …
   Inima-ţi vorbeşte doar dacă mintea nu mai ascultă!

 5. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  Pentru ca te ador -> pentru mine esti perfecta !
  (de frica cenzurii lui Bogdan n-am mai scris te iubesc)

  @Bogdan
  m-am mai gandit la comentariul tau de la 11:43. Vast subiect de discutie…pana atunci -> clasificarea p…..r: mari si mici.
  Alea mici -> mici si foarte mici
  Alea mari -> mari, foarte mari si…si…numa’ bune.

  1. Am notat, să văd ce pot să fac pentru tine … poate dacă nu concursul acesta, poate pe viitor. Chiar, dacă vrei, organizăm concursul cu aceste criterii, da premiul îl dai tu?

 6. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  @Jorjette
  am zis eu ceva de ochi frumosi ? Pai n-am zis…

  @Bogdan
  aia este doar o expresie.
  Ale lui J. sunt perfecte !

  (da, Laurentiu este numele meu)

 7. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  “O femeie poate ierta câteodată un bărbat care încearcă să o seducă, dar niciodată pe bărbatul care ratează o ocazie atunci când i se oferă”
  (Charles Maurice de Talleyrand-Perigord)

  “Nu face o femeie sa planga. Dumnezeu ii numara lacrimile…->  👿
  (de mine)

 8. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  Mai Bogdan,
  iata ce-am gandit eu cu mintea mea: concursul 2 ani-50€ trebuie  😉  castigat, obligat-fortat, de o reprezentanta a sexului frumos (feminin – n.m.).

  Fie ca cea cu ţâţele mai mari sa castige !

  ps: Asa sa ne ajute Dumnezeu !

  1. Concursul nu va fi câștigat pe ochi frumoși, ci pe merit…

  2. 🙂 De-ar fi aşa de simplu …

   Şi totuşi … ţâţele mari … e relativă treaba. Poate ţie îţi plac alea mari, dar eu mă gândesc altfel, mie îmi plac alea medii. Şi, mai e şi faza că nu suport să văd o femeie cum se chinuie, şi nu ştiu eu dacă tu ştii sau ai văzut, dar femeile cu ţâţe mari no` duc prea bine, nu pot alerga liniştite, nu pot să sară liniştite, ori asta e ceva fatal căci o astfel de femeie cu ţâţele mari, automat e şi grasă(plinuţă). Ori, dacă ţie indirect îţi plac femeile grase, poţi să o spui şi aşa, eu le compătimesc şi aş încerca să le ajut să slăbească, nu să le dau 50 de euro …

 9. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  Un catel se tot linge pe putulica. La un moment dat se opreste si gandeste:   – Bai frate, eu ce naiba fac aici, dau sau iau ?
  (Grivei)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *