Corbul prezice catastrofe – generalitati despre corbi si simbolistica


corbul generalitati si simbolistica
0
0

Corbul comun (Corvus corax) este o pasare mare, neagra, cea mai mare specie de corvide. Adesea corbul este confundat cu cioara sau cu masculul acesteia, cu toate acestea, nu fac parte din aceeasi specie.

Corbii sunt foarte inteligenti

Cand vorbim despre inteligenta corbilor, acestia se afla in competitie cu cimpanzeii si delfinii. In salbaticie, corbii au rostogolit pietre pentru a tine la distanta de cuiburile lor oamenii. S-au prefacut morti langa un animal mort pentru a tine la distanta alti corbi.

Cand e vorba de mancare, in marile orase isi puneau nucile pe strada si asteptau sa treaca masinile sa le sparga. Apoi la culoarea semaforului, se apropiau sa-si ia recompensa.

Corbii isi ascund mancarea. Uneori sunt urmariti de alti corbi. In acest caaz pretind ca-si ascund mancarea si de fapt isi gasesc alta ascunzatoare. Cum toti sunt inteligenti, acest comportament functioneaza doar uneori.

corbul generalitati si simbolistica

Corbii pot imita vorbirea

In captivitate, corbii pot invata sa vorbeasca mai bine decat unii papagali. De asemenea imita alte sunete, cum ar fi motoarele de mașini, animalele și sunete ale pasarilor. Corbii sunt cunoscuți pentru ca imita lupi sau vulpi pentru a le atrage la carcasele animalelor moarte pe care corbul nu este capabil sa le sparga. Când lupul termina de mâncat, corbul primește resturile.

Corbii folosesc gesturile pentru a comunica

Se pare ca corbii folosesc semnale nonvocale foarte sofisticate. Cu alte cuvinte, ei folosesc gesturile ca sa comunice. Un studiu efectuat in Austria a descoperit ca aceste pasari folosesc ciocurile pentru a a indica altei pasari un obiect, asa cum facem noi cu degetele. De asemenea, tin un obiect in cioc pentru a atrage atentia altei pasari.

Corbii sunt pasari jucause

Au fost observati in diverse zone ale lumii, corbi care se rostogoleau prin zapada. Adesea se joacă de la distanta cu alte animale, cum ar fi lupii, vidrele și câinii. Corbii chiar isi fac jucării. Acesta este un comportament rar la animale. Folosesc crengute, conuri, mingi de golf sau pietre pentru a se juca unul cu celălalt sau chiar singuri. Și, uneori, se amuza pe seama altor creaturi pentru că li se pare amuzant.

Corbii sunt adaptabili

Din punct de vedere evolutiv, balanta inclina in favoarea corbului. Corbii pot trai in habitate foarte diverse, de la zona desertului pana la zona zapezilor, in munti si paduri. Ei mananca peste, carnea diverselor animale, seminte, fructe, hoituri si gunoaie. Uneori lucreaza in echipa pentru a procura hrana. Un corp distrage animalul care mananca deja, in timp ce celalalt ii fura mancarea. Au putini pradatori. In salbaticie traiesc in medie 17 ani si in captivitate 40.

Corbi arata empatie pentru ceilalti corbi

In ciuda naturii lor, corbii sunt capabili de empatie. Cand un prieten de-al lor pierde intr-o bataie, ei il consoleaza. De asemenea isi amintesc de pasarile pe care le plac si vor raspunde intr-un mod prietenos anumitor pasari pe care le-au vazut cel putin in ultimii 3 ani. De asemenea raspund intr-un mod negativ inamicilor si se poarta suspicios cu corbii straini.

Corbul in simbolistica – mituri si legende

Din pricina culorii sale de un negru intens și a faptului că se hrănește cu cadavre, corbul este asociat cu moartea și cu lumea cealaltă. El prezice moartea și catastrofe ale naturii. Penajul său a fost alb la origine, dar Noe l-a blestemat să devină negru. Îl trimise afară din arcă să afle dacă se putea vedea undeva un petec de pământ, el însă a întârziat să se întoarcă deoarece dorea să mănânce numeroasele cadavre provocate de potop.

Corbul își clocește ouăle în cea mai friguroasă lună a anului, și anume în februarie. Nu are voie să bea apă de izvor, nici de râu deoarece a refuzat să participe la curățarea râurilor împreună cu celelalte păsări după facerea lumii.

Corbul nu este prezent întotdeauna negativ. Uneori este asemănat cu vulturul: zborul corbului nu cunoaște granițe, nici măcar între lumea noastră și cealaltă.

Rareori corbul este descris și ca o pasăre sacră, el are desenată o cruce în cerul gurii, deoarece l-a hrănit pe Sfântul Ilie. În acest caz împușcarea unui corb este un păcat mare. Cel care ucide un corb, va zace vreme de un an. Moartea corbului produce grindină. Dacă i se iau puii, nu va mai fi recoltă de cereale.

Afla ce prevesteste corbul cand iti apare in vis sau in cale.

Etichete: #Dictionar magic, #Generalitati, #Pasari

Despre autor

Un comentariu la „Corbul prezice catastrofe – generalitati despre corbi si simbolistica”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *