Cosmetica naturista – tratamente pentru ingrijirea mainilor

Mâinile reprezintă una din porţile de comunicare  cu mediul care ne înconjoară, atât prin folosirea lor ca mijloace de prindere, de apucare, cât şi de organe de simţ. Ele reprezintă şi o carte de vizită, de aceea , îngrijirea lor este esenţială. În afara aspectului, un rol foarte important îl constituie percepţia tactilă, prin care putem aprecia forma, consistenţa şi temperatura unui lucru sau capacitatea de a putea prinde între degete obiecte de dimensiuni mici. Datorita importantei mainilor, astazi vom mentiona cateva tratamente pentru ingrijirea mainilor.

Igiena mâinilor trebuie asigurată prin spălare după fiecare activitate, cu apă călduţă şi agenţi de curăţare  care nu trebuie să provoace o degresare excesivă a pielii.

În afara curăţirii mâinilor, o mare importanţă îl are masajul şi exerciţiile pentru întreţinerea musculaturii. Cel mai uşor şi accesibil exerciţiu este să rupeţi foi de hârtie sau ziare în bucăţele mai mici. După spălare, mâinile se şterg cu grijă, adică prin tamponare şi nu prin frecare şi se ung cu creme hidratante. Pe lângă produsele cosmetice folosite în mod obişnuit, mai puteţi apela şi la alte tratamente pentru ingrijirea mainilor.

tratament pentru maini - tratamente pentru ingrijirea mainilor

Tratamente pentru ingrijirea mainilor

Adesea, detergenţii şi săpunul folosit înlătură, odată cu apa, sebumul care asigură protecţia pielii şi menţine supleţea lor. Odată sebumul înlăturat, pielea se va usca şi vor apărea mici fisuri care pot fi cauza viitoarelor infecţii sau dermatite. Pentru a evita această situaţie, se recomandă baia mâinilor cu ulei din germeni de porumb sau de măsline. Acesta se pune într-un vas şi se încălzeşte foarte puţin. Se scufundă mâinile în baia de ulei şi se ţin 15-20 de minute. Mai apoi se spală şi se masează cu o cremă hidratantă. Acest tratament pentru maini va avea efect emolient, întăreşte unghiile şi calmează iritaţiile provocate de detergenţi.

Împotriva ridurilor se poate folosi pentru mâini, baia caldă cu făină de muştar – o lingură la un litru de apă caldă, timp de 15 minute. După baie mâinile se clătesc cu apă călduţă.

Eficient pentru îngrijirea pielii mâinilor este şi amestecul format din făină de in şi miere de albine. Se ung mâinile cu această pastă şi se lasă să acţioneze 20 de minute . Se clătesc cu apă călduţă şi se masează cu o cremă hidratanată, de preferinţă, pe bază de produse naturale.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *