Cuarțul roz – semnificație, 7 proprietăți și utilizări zilnice

Timp de citire estimat: 23 minute


Cristalele au fost folosite în culturile din întreaga lume de mii de ani. Acestea au fost utilizate pentru vindecare, meditație, protecție și inspirație creativă. Unul dintre cele mai populare cristale este cuarțul roz sau cuarțul trandafiriu care în prezent este adesea folosit sub formă de bijuterii, pentru meditație sau ca decor terapeutic în case sau spații de birou.

Ce este cuarțul roz?

Cuarțul este un mineral dur, compus din siliciu și oxigen. Este al doilea cel mai abundent mineral din scoarța terestră, după feldspat. Cuarțul roz este un cristal de culoare roz pal și o transparență translucidă, cu luciu vitros, ce are un sistem hexagonal.

Ce știm despre uimitorul cristal de cuarț roz?

Chakra gatului

Are legătură cu inima și cu chakra gâtului (tiroida).

Iubirea universala

Transmite energia iubirii în toate formele sale.

Afrodita si adonis

Este corelat cu modelul iubirii dintre Afrodita și Adonis.

Nuanța rozie a Cuarțului Roz pare să conecteze firele inimii tuturor. Există în acest cristal ceva suav și feminin care emană dragoste pură. Nu este o surpriză că semnificația principală a acestui cristal este cea a iubirii universale. Este un cristal atât de matur, cu proprietăți vindecătoare, atât de îmbibat în armonie și atât de tandru, încât îl vei dori mereu aproape de tine, sau cel puțin într-un loc în care îl poți avea la îndemână din când în când.

Piatra de cuarț trandafiriu este puternic atașată atât de chakra inimii, cât și de chakra gâtului. Nu este o piatră care are legătură pur și simplu cu romantismul. Cuarțul roz vorbește despre toate tipurile de dragoste – de la vindecarea comunicării cu familia până la dezvoltarea unei legături mai profunde cu partenerul de cuplu, cu prietenii și chiar aducerea unor note de iubire de sine în propria ta lume.

La fel ca toate pietrele antice și foarte venerate ale lumii, cuarțul roz a fost transformat în bijuterii prețioase de către asirieni încă din anul 800 î.Hr. De atunci, acest cuarț strălucitor a trecut din civilizație în civilizație – făcând pace la greci, prevenind semnele îmbătrânirii la egipteni și folosit ca o formă de revendicare a proprietății în timpul romanilor. Toți au crezut în puterea pasională a rarului și regalului Cuarț Roz.

Se spune că folosirea cuarțului roz datează din 7.000 î.Hr. De asemenea, s-a susținut că femeile din Egipt și Imperiul Roman foloseau măști de față cu cuarț roz pentru a-și curăța tenul și pentru a preveni ridurile.

Cuarțul roz vine în culori care se potrivesc foarte bine cu arta romantismului. Unele cristale de cuarț trandafiriu pot fi de o nuanță pală, iar altele pot avea o culoare aproape violetă. Cuarțul Roz poate fi fumuriu, neclar sau limpede ca apa. Fiind un element de pământ și vibrând cu numărul spiritual șapte, Cuarțul Roz reușește să fie o adevărată forță reconfortantă. Etosul Cuarțului Roz este să-ți alinieze inima blândă, dar energică, cu compasiunea adevărată și cu iubire.

Își ia numele de la nuanța roz pe care o are și de la cuvântul grecesc Hyalos care înseamnă sticlă. Este o piatră ce apare destul de des în mitologie și este asezonată cu zeii și zeițele capricioase ale istoriei precum Afrodita și Adonis. Fiind bogată în minerale, Mama Natură i-a oferit darul abundenței și este clar că Cuarțul Roz dorește să transmită acest lucru celor care tânjesc să-și repare inimile.

Pentru cei care sunt atrași de șoapta celui mai blând și romantic dintre toate cristalele, hai să aprofundăm puțin și să descoperim secretele sacre și proprietățile vindecătoare ale Cuarțului Roz!

Proprietăți vindecătoare ale cuarțului roz

Plin de energie iubitoare, abundență și bucurie – proprietățile vindecătoare ale Cuarțului Roz apar rapid și intens, mai ales cu climatul în care ne aflăm cu toți în aceste zile.

Proprietăți de vindecare fizică

1. Ajută la îmbunătățirea circulației.
2. Îmbunătățește sănătatea inimii.
3. Recomandat pentru perioada sarcinii.

Pe lângă faptul că face minuni atunci când vine vorba de vindecarea sufletească, Cuarțul Roz se mândrește cu proprietăți curative și pentru corp. În conformitate cu puterea de vindecător de inimă, Cuarțul Roz poate ajuta la prevenirea trombozei și a atacurilor de cord, la îmbunătățirea sistemului circulator și la asigurarea faptului că mușchii inimii sunt cât mai netezi și puternici posibil.

Există o lungă istorie a folosirii cristalului de către viitoarele mame pe tot parcursul sarcinii. Se știe că ajută la protejarea mamei și a copilului nenăscut de problemele din timpul sarcinii datorită energiei sale feminine profunde. Pentru proaspetele mămici, cuarțul roz este o piatră prietenoasă, deoarece se spune că ajută la curățarea legăturilor care nu sunt necesare și lasă energia iubirii să curgă ca o fântână.

Proprietăți de vindecare mentală și emoțională

1. Ajută la vindecarea rănilor emoționale.
2. Invită la mai multă compasiune și iubire de sine.

Celălalt nume după care Cuarțul Roz este cunoscut este cel de Piatra Inimii. După cum am menționat, cuarțul trandafiriu este strâns legat de chakra inimii, iar acest cristal este adesea folosit pentru a ajuta inima să se vindece de durerea sau trauma lăsată de rănile emoționale profunde. Cuarțul roz este, de asemenea, folosit ca o carte de vizită pentru cei care tânjesc după mai multă dragoste în viața lor. Acest lucru nu trebuie să ia întotdeauna forma iubirii romantice, ci mai mult în găsirea unui sentiment profund de compasiune și de grijă – mai ales dacă vine din una dintre cele mai importante surse care o pot aduce – Sinele.

Proprietăți metafizice

1. Încurajează relațiile și conexiunile sănătoase.
2. Se armonizează cu energia zeiței.

Dacă chakra inimii tale se simte blocată, poți experimenta semnele unui comportament nesănătos atunci când vine vorba de relații. Poate că vei înclina mai mult spre codependență, vei avea parte de gelozie, vei avea puțină încredere în tine sau în ceilalți și poate de multe ori te vei simți nedorit sau nedemn pentru a oferi harului iubirii. Una dintre cele mai uimitoare proprietăți de vindecare a Cuarțului Roz este capacitatea sa de a deschide inima și de a te pune din nou în flux, astfel încât să te simți conectat, mângâiat și deschis la toate posibilitățile pe care le poate aduce o viață fericită.

Un alt beneficiu frumos al Cuarțului Roz este vibrația profundă și acordarea cu energia zeiței. Cuarțul trandafiriu este conectat cu divinul feminin, ceea ce înseamnă că poartă aura de compasiune, pace și căldura maternității – toate cu puterea superioară a spiritului. Dacă simți că trebuie să înveți cum să te calmezi, să fii vindecat cu propriile mâini și să-ți ridici propriul potențial, atunci Cuarțul Roz este o unealtă care te va duce acolo.

Cuarțul roz ca piatră protectivă pentru zodii

1. Piatra Zodiei Taur.
2. Piatra de putere pentru cei din zodia Balanței.

Intrinsec legat de Zodia Taurului, Cuarțul Trandafiriu, cu strălucirea sa roz este potrivirea perfectă pentru acest semn sensibil. Taurii sunt conduși de planeta Venus (la fel ca și cuarțul roz). Știm cu toții că Venus este planeta cel mai aliniată cu temele legate de frumusețe, iubire, hedonism și confortul inimii. Cuarțul Roz este o potrivire magică pentru tauri deoarece ea le acordă toate acestea și multe altele, dar lucrează și la latura lor mai încăpățânată. Este o piatră care recunoaște că pot exista momente în care această natură îndrăzneață poate lucra împotriva intereselor Taurului și, prin urmare, aduce compasiune pentru a-i ajuta pe tauri să învețe să meargă mai mult cu fluxul universal.

Și Balanța se poate îndrăgosti de bijuterii cu cuarț roz. Îi ajută să se adapteze la gândurile lor reale și să lase deoparte fanteziile superficiale despre iubire. Balanțele încearcă mereu să găsească o modalitate de a-și echilibra sentimentele, iar Cuarțul Roz este o piatră uimitoare care te ajută să faci exact acest lucru.

Cum putem să folosim Cuarțul Roz

1. Recomandat pentru altarele din dormitor.
2. Poate fi folosit în rutina de înfrumusețare.
3. Cel mai simplu este să fie purtat ca bijuterie.

Piatra inimii ar trebui să fie întotdeauna aproape pentru a se asigura că corzile inimii cântă note puternice și clare. Indiferent dacă optezi pentru Feng Shui sau pentru strălucirea bijuteriilor cu cuarț roz, rămâi mereu conectat la acest cristal. Pentru cei care doresc să apeleze la proprietățile vindecătoare divine ale cuarțului roz, aceste sfaturi îi pot asigura că creează un spațiu special pentru cristalul roz.

Acasă sau la birou?

Cuarțul trandafir este un cristal popular adesea folosit în Feng Shui. Este recomandat să așezi Cuarțul Roz pe un altar special din dormitorul tău, deoarece acesta poate fi un spațiu vulnerabil în care atragi noțiuni romantice de dragoste. În afara dormitorului, poți plasa cristalul în centrul casei – unde va radia energie pozitivă și dragoste pură tuturor celor care vă trec pragul.

Cuarțul roz a fost mult timp asociat cu lumea frumuseții și a fost chiar un cristal preferat în tratamentele de întinerire din Egiptul Antic. Dacă vrei să aduci cuarțul roz în rutina ta de frumusețe, atunci înmoaie un cristal într-un castron sau borcan cu apă proaspătă de izvor și o mână de petale de trandafir. Pune borcanul la soare timp de câteva ore, astfel încât apa să poată fi infuzată cu puterea cuarțului roz, a petalelor de trandafir și a soarelui. Strecoară apa și pune-o într-o sticluță cu pulverizator pentru a-ți curăța și împrospăta pielea!

Creații deosebite din argint, simboluri și cristale, manufacturate în România!

Bijuteriile cu cuarț roz

Dacă dorești să atragi abundență, dragoste, bucurie și vindecare, atunci folosește cuarțul roz în contact direct cu pielea, purtându-l sub formă de bijuterii cu cuarț. Colierele cu cuarț roz, brățările, cerceii, inelele, toate sunt o modalitate excelentă de a aduce Cuarțul Roz în lumea ta.

Dacă ești în căutarea unor cristale vindecătoare care se potrivesc cu Cuarțul Rose, încearcă. Cu vibrațiile sale senine și conexiunea cu chakra coroanei, este partenerul perfect al sufletului. Cuarțul transparent este o altă piatră care aduce o energie cristalină strălucitoare ce intensifică dragostea de sine și iubirea necondiționată pe care Cuarțul Roz este gata să le ofere.

Cum se curăță cristalul de cuarț roz (purificare)

1. Se încarcă în lumina lunii.
2. Se curăță în apă sărată.

Păstrează Cuarțul Roz curat și la fel de clar ca bătăile inimii tale, astfel încât să rămână deschis pentru a aduce toate posibilitățile iubirii în viața ta. Curățarea cristalelor de cuarâ roz în apă de izvor va asigura ca energia sa de vindecare să rămână mereu activă.

Fiind una cu divinul feminin, Cuarțul Roz este un cristal numai bun de încărcat sub lumina lunii. Ambele sunt sinonime cu mama natură și sunt bogate în energie yin, ceea ce înseamnă că Cuarțul Roz va prelua energia feminină pe care luna o manifestă și o va o trimite în direcția femeii care poartă cristalul. Pune-ți așadar bijuteriile cu Cuarț Roz afară în nopțile cu lună plină.

Cuarțul trandafiriu, ca majoritatea cristalelor, trebuie curățat de acumularea de energie pentru a-l readuce la vibrațiile naturale. Acest lucru este valabil mai ales după ce cristalul a fost folosit ca parte a unei sesiuni de vindecare. Pune cuarțul roz în apă cu sare (trei linguri de sare pentru fiecare ceașcă de apă).

Un alt mod de a menține vibrațiile Cuarțului Roz este să patezi piatra alături de un buchet de salvie. Ori de câte ori faci fumigații cu salvie, curăță și cristalele de cuarț.

Întrebări frecvente despre cuarțul roz

Cuarțul roz poate fi băgat în apă?

Cuarțul trandafiriu poate fi folosit în apă, dar nu se recomandă scufundarea lui pentru perioade lungi de timp, deoarece moleculele de apă pot contribui la fisurarea cuarțului. Poți însă folosi apa pentru a-ți curăța cuarțul trandafiriu în siguranță.

Cum să îmi încarc cuarțul roz?

Se poate încărca cuarțul roz punându-l în lumina lunii peste noapte. De asemenea, se poate plasa cristalul pe pământ sau în apă sărată pentru o perioadă scurtă de timp. Se poate încărca, de asemenea, folosind boluri de sunet sau lăsându-l cu alte cristale încărcate.

Cuarțul roz poate fi expus la soare?

Nu, ar trebui să eviți să lași cuarțul trandafiriu în lumină directă, deoarece acest lucru poate face ca culoarea roz minunată a cristalelor să se estompeze.

Cum îți dai seama dacă cuarțul roz este real sau fals?

Îți poți da seama dacă cuarțul tău roz este real prin inspecția vizuală și senzorială. Cuarțul roz veritabil va fi rece la atingere și ar trebui să fie, de asemenea, considerabil de dur, deoarece are nota 7 pe scara de duritate Mohs. Colorarea va fi, de asemenea, între roz pal și mediu – dacă este prea luminos ar putea fi vopsit. De asemenea, poți verifica dacă există bule sub suprafață, deoarece cuarțul trandafir adevărat nu le va avea.

Cât valorează cuarțul trandafiriu?

Prețul cuarțului roz poate varia în funcție de dimensiunea, calitatea și culoarea pietrelor. Un ghid de preț aproximativ ar indica că acest cristal valorează în jur de 18-32 RON per carat. Deoarece Cuarțul roz este extras în zăcăminte atât de mari, poate fi achiziționat pentru aproximativ 2-3 mii de dolari pe tonă în forma sa brută.

Cum să folosești cuarțul roz pentru a atrage pe cineva?

Cuarțul roz este cunoscut ca o piatră a iubirii, ceea ce îl face o bijuterie grozavă pentru încurajarea atracției și conexiunii. Dacă vrei să-l folosești pentru a atrage pe cineva, poți stabili această intenție în timpul meditației și apoi vei purta cristalul cu tine sau îl poți purta pe corp.

Cuarțul roz poate fi băgat în sare?

Dacă cuarțul trandafiriu nu este tratat, poate funcționa bine curățarea cu sare. Il poti lăsa în apă sărată pentru o perioadă scurtă de timp pentru curățare și îl poți pune chiar și pe un pat de sare. Cel mai bine ar fi să utilizezi sare de masă care nu conține iod.

Cuarțul roz este un diamant roz?

Nu, cuarțul roz și diamantele roz sunt două pietre foarte diferite. Cuarțul trandafiriu este o formă de cuarț, iar Diamantul roz este un diamant colorat. Diamantul roz este una dintre cele mai rare forme de diamant, ceea ce îl face mult mai scump decât Cuarțul Roz.

Ce manifestări susține cuarțul roz?

Cuarțul trandafir este un instrument excelent pentru manifestare. Te poți manifesta cu această piatră clarificând ceea ce dorești, ținând-o în mâna dreaptă sau așezând-o pe inimă și vizualizând întocmai acel obiectiv. Poți, de asemenea, să îți infuzezi cuarțul trandafiriu cu cele mai profunde dorințe și intenții și să-l porți aproape de piele, astfel încât să porți intenția respectivă oriunde ai merge.

Cum să meditez cu cuarț roz?

Cuarțul trandafir este o piatră excelentă pentru meditație, deoarece are o energie blândă, iubitoare. Pentru a medita cu Cuarțul Roz, poți să te întinzi și să îl plasezi pe chakra inimii sau să o ții în mână. De asemenea, îl poți așeza pe un altar sau în spațiul sacru atunci când meditezi. Pune-te pe pământ, întreabă piatra dacă poți folosi vibrațiile ei și apoi primește puterea pietrei și aliniază-ți respirația la vibrațiile pietrei.

Cuarțul trandafir este un cristal?

Rose Quartz este o varietate cristalină roz pal din familia mineralelor cuarțului. Prin urmare, cuarțul roz face parte din clasa mineralelor. Cuarțul trandafir are, de asemenea, un sistem de cristal hexagonal.

Cuarțul roz este poros?

Cuarțul trandafir este o piatră prețioasă neporoasă, ceea ce înseamnă că este o alegere excelentă pentru utilizare pe piele. Acesta este motivul pentru care este o alegere populară pentru bijuteriile cu pietre prețioase și rolele faciale cu cuarț, deoarece nu este poros.

De unde pot cumpăra cuarț roz?

Poți cumpăra acest tip de cuarț de la orice vânzător de cristale sau pietre prețioase de renume. Este întotdeauna important să te asiguri că cuarțul trandafir provine de la comercianți care știu ce vând, astfel încât să te poți asigura că pietrele sunt reale și gata pentru acțiunea de vindecare.

Unde să pun cuarț roz pe corp?

Îl poți purta oriunde pe corp și te va umple de o lumină iubitoare vindecătoare. Cu toate acestea, deoarece este în primul rând o piatră a chakrei inimii, îi place să fie plasat în spațiul inimii, astfel încât să poată elimina orice blocaj și să se asigure că inima ta este deschisă și gata să primească dragoste.

Cuarțul roz este toxic?

Cuarțul trandafir este compus din siliciu și oxigen și, în timp ce siliciul poate fi considerat o substanță toxică dacă este luată în cantități mari în organism, este foarte puțin probabil să se întâmple cu Cuarțul roz. Prin urmare, cuarțul trandafir nu este considerat a fi o piatră toxică și este sigur de manipulat.

De ce s-a făcut alb cuarțul meu roz?

Deoarece cuarțul trandafiriu poate fi fotosensibil, lăsarea acestuia în lumina soarelui poate face ca cristalul să devină alb. De asemenea, poate deveni alb dacă este expus la căldură. Un alt factor care contribuie ar putea fi dacă cuarțul trandafiriu este și el expus la impurități. Din punct de vedere spiritual, unii oameni cred că cuarțul trandafiriu poate deveni alb atunci când chakra inimii are un blocaj mare care trebuie abordat.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *