Cum este perceput postul cu apă – Ziua a 4-a de post

Timp de citire estimat: 9 minute


Salutare. Astăzi este a 4-a zi de post cu apă. Încă de aseară a dispărut senzația de foame. Cu toate astea, de dimineață a început o curățare destul de puternică la nivelul intestinelor.

Postul cu apa ziua 4 min

Ce se întâmplă în ziua a 4-a de post cu apă

Aseară pot să zic că am avut prima insomnie. Postul cu apă este recunoscut pentru insomniile din timpul lui. Dar este ceva firesc, având în vedere că, uneori, în timpul zilei, este necesar să stăm în pat, să ne odihnim.

Astăzi, cum am spus, dimineață m-am simțit un pic destul de moale, dar după ce mi-am făcut curaj să mă ridic din pat am devenit puțin mai energică, un pic mai cu poftă de viață.

Fiecare zi e diferită, așa că experimentez senzații noi de la o zi la alta, modalități de a mă simți, frici care apar în fiecare zi, dar sunt depățite cu succes, zic eu.

Am un gust destul de pregnant în gură zilele astea, motiv pentru care am găsit de cuviință să îmi clătesc gura destul de des, pe lângă binecunoscutul spălat pe dinți.

Cam atât despre felul în care mă simt astăzi. Vreau să trec la subiectul pe care l-am propus pentru astăzi și anume:

Cum este perceput postul cu apa min

Cum este perceput postul cu apă?

În primul și în primul rând, postul cu apă este pereceput de destul de mulți oameni ca un tratament. Este o terapie prin care se vindecă diverse afecțiuni, unele chiar destul de grave. Sunt persoane care au ținut un post cu apă lung și au reușit să vindece un cancer sau o afecțiune destul de gravă.

Cazurile astea sunt destul de cunoscute, pot fi găsite și în cărți de specialitate și online, deci nu e nimic neștiut. Foarte important, în momentul în care decidem să începem un post ca și tratament, este să experimentăm pas cu pas. Nu este indicat în momentul in care vrei să începi un post să îl ții din prima o perioadă destul de lungă.

Trebuie să începi cu o zi, cu trei zile, cu 5 zile, astfel încât organismul să se obișnuiască cu noua stare, să vezi și tu cum reacționezi la un post cu apă, să vezi dacă este ceva ce ar trebui să iei în considerare înainte să începi un post cu apă.

De asta, cum am spus și ieri, e chiar indicat să mergi și la un medic, să îți faci analizele, să vezi cum ai putea reacționa în cazul în care te expui unui astfel de post.

O altă modalitate în care este perceput postul este din prisma religiei. Aici este un subiect destul de sensibil, pentru că sunt persoane care nu sunt de acord cu acest tip de post (cel ținut de mine). Eu sunt total de acord cu posturile religioase care se țin de-a lungul anului, care au o perioadă fixă și sunt stabilite de către Biserică, să zicem, însă consider că este foarte important ca omul să fie liber și să poată ține un post atunci când dorește, atunci când se simte pregătit, atunci când este necesar pentru el.

Noi ca ființe simțim ceea ce este bine pentru noi și dacă chiar suntem atenți la ceea ce ne spune corpul nostru, știm când este momentul potrivit să alegem ceva pentru noi.

Un post cu apă este o transformare enormă pentru noi și cred că avem libertatea să alegem acest lucru atunci când ne simțim pregătiți.

Chiar și un post de o zi cu apă, înseamnă ceva pentru tine, pentru corpul tău. Dacă ții, să zicem, o zi de post cu apă pe săptămână sau pe lună, înseamnă foarte mult, pentru că, corpul își ia timpul ca să se regenereze. În perioada aia foarte scurtă de timp, nu e foarte mare transformarea, însă e ceva pe care tu poți să aduci în viața ta.

Este o decizie pe care poți să o iei singur, nu ai nevoie ca Biserica să îți permită să faci acest lucru. (să ceri binecuvântare e altceva, aia înseamnă că ceri susținere).

De asemenea, în urma postărilor mele din zilele acestea am observat că postul este perceput ca un pericol.

Postul în sine nu este periculos. Cel mai important lucru este să fii atent în perioada în care ieși din post. Postul în sine presupune într-adevăr să te odihnești mult, să fii atent la ceea ce simți, să nu faci un efort foarte mare pentru că toxinele din corp reacționează în momentul în care tu insiști, însă momentul important din toată perioada postului, mă refer la postul de lungă durată, este ieșirea din post.

Mâncatul corect după postul cu apă este etapa decisivă în acest post de vindecare. Discutam zilele trecute cu soțul meu și el mi-a găsit o comparație foarte drăguță pentru postul cu apă.

Dacă în cele 40 de zile comparăm corpul nostru cu o clădire, în perioada postului cu apă dărâmăm pereții vechi, pereții care sunt slăbiți de tot ce s-a făcut de-a lungul anilor acumulați. În perioada asta dărâmăm tot, până la fundație, pentru că fundația trebuie să rămână și în perioada zilelor în care ieșim din post, se rezidesc din nou.

Îi facem așa cum avem nevoie, la un mod conștient și în momentul în care terminăm întreg procesul vom fi alte persoane. Nu în sensul că ne vom schimba atât de radical, ci în sensul că vom putea merge mai departe într-un alt mod.

Cine începe un post cu apă, trebuie să fie pregătit să își schimbe stilul de viață întru totul. Se vor schimba foarte multe lucruri după un post cu apă, este perfect normal.

Nu doar aspectul fizic, ci și starea generală, modul în care percepem viața și modul în care interacționăm cu celelalte persoane.

Să revin totuși la etapa periculoasă din timpul postului, aceasta fiind ieșirea din post. Se știe că este foarte, foarte, foarte important, ca după ce terminăm postul un număr de zile egal cu numărul de zile de post, să consumăm mâncare lichidă, asta însemnând sucuri de fructe și legume (și hrană vie).

Eu o să îmi prepar sucurile acasă, printr-o metodă rudimentară pentru că nu am acces la tehnologie foarte avansată. În această perioadă din ieșirea din post, sucul este foarte ușor asimilat de corp, iar după o pauză atât de lungă, pulpa este destul de mult pentru corp.

Sucurile cu pulpă sau supele creme pot fi adăugate în meniu de-abia spre finalul perioadei de ieșire din post. Însă în mare parte, trebuie să consumăm doar hrană lichidă. Hrană lichidă crudă, vie, nu se recomandă să consumăm hrană fiartă pentru că în procesul de fierbere deja se pierde foarte mult și corpul nostru are nevoie de vitamine, de minerale, care pot fi luate doar din sucurile proaspete.

Mai mult, despre postul cu apă…

Cred că e suficient ce am vorbit astăzi despre felul în care percepem postul. Ne auzim mâine cu un nou subiect – Clisma în perioada postului cu apă.

O zi minunată să aveți! Ne vedem mâine!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *