Cum sa te eliberezi de tiparele mostenite din familie

Tipare mostenite din familie modele transgenerationale

De-a lungul timpului, prin legaturile noastre cu familia, dar si cu societatea(insa aici este un alt subiect pe care-l vom dezbate mai amplu intr-un alt articol), s-au acumulat diferite tipare in subconstient.

Este esential sa le constientizam pentru a ne cladi personalitatea pe niste credinte pure, autentice ale fiintei noastre, extragand din acele experiente exact ceea ce este necesar evolutiei personale. Aceasta constientizare si eliberare de un trecut aparent greoi, aduce cu sine inclusiv o schimbare in situatiile din viata noastra, atragand tot mai multe situatii in rezonanta cu autenticitatea noastra, valorificandu-ne.

Daca ai descoperit ca ai mostenit tiparele energetice ale vechilor legaminte sau obisnuinte ale parintilor tai, acestea iti apartin in totalitate, iar eliberarea de ele este responsabilitatea ta.

Nu trebuie sa astepti ca parintii tai sa se schimbe sau sa se comporte diferit. Tu poti foarte bine sa treci la fapte si sa te eliberezi singura, lasandu-i pe parintii tai asa cum sunt.

HeatherArsh Amara

Te poti elibera de asemenea de orice acuzatii pe care le aduci parintilor tai naturali sau obiectivi. Ei au actionat asa si datorita tiparelor pe care le-au invatat in copilarie, asa ca prin intelegerea si constientizarea acestui lucru, iti acorzi inclusiv tie mai multa intelegere si libertate de exprimare a autenticitatii.

Si indiferent de abuzurile pe care le-ai experimentat in copilarie, retine ca nu a fost vina ta! Nu esti responsabila pentru actiunile altor oameni, ci pentru legamintele si convingerile pe care le-ai preluat de-a lungul copilariei.

  • Pentru a incepe procesul de eliberare, observa cu curiozitate liniile energetice si actiunile pe care crezi ca le-ai mostenit de la familia ta.
  • Adopta o atitudine de recunostinta.
  • Distanteaza-te de judecatile critice si de emotiile negative pe care le ai fata de familia ta biologica sau adoptiva si onoreaza in schimb modelele pozitive pe care le-ai avut.
  • Noteaza 5 lucruri pe care le apreciezi la parintii tai. Noteaza pentru fiecare parinte sau ingrijitor cel putin 5 lucruri pe care le apreciezi la el sau ea.

Exemplu: “Mama: Ii apreciez curajul, dorinta de a calatori, faptul ca iubeste caii, dar si oamenii, si nenumaratele modalitati prin care s-a implicat pentru a influenta in bine viata oamenilor.”

  • Noteaza apoi 5 tipare pe care le-ai mostenit de la parintii tai si de care doresti sa te eliberezi. Ce convingeri ti-au inoculat parintii tai, pe care continui sa le manifesti? Ce tipare ai preluat de la ei?

Examineaza-ti viata si comportamentele si incearca sa intelegi care dintre ele sunt preluate. Unele dintre ele pot fi foarte evidente, altele pot fi mai subtile.

Reluand exemplul: “Mama: am mostenit urmatoarele tipare de la ea: crearea unei armuri de protectie, timiditatea, convingerea ca trebuie sa am mai intai grija de ceilalti, nu de mine, aruncarea vinei altei persoane si simtul vinovatiei.”

Cheia eliberarii de vechile tipare familiale este recunoasterea faptului ca acestea ne-au fost transmise inconstient, iar acum devenim constiente de ele.

  • Binecuvanteaza-ti tiparele familiale, insa gandeste-te la ce trebuie sa faci pentru a-ti crea un sentiment de stabilitate si de inradacinare care nu este bazat pe ele.

Daca la suprafata ies anumite emotii cand ne eliberam de vechile tipare, lasa-le sa curga libere! Scopul nostru nu este sa suprimam emotiile pentru a deveni neutre, ci sa ne eliberam de ele prin manifestarea lor deschisa. Asta nu inseamna sa cream si mai multa drama, ci sa le constientizam si sa reinviem fiinta noastra. Acest proces poate dura o vreme, asa ca ai rabdare. Nu te astepta sa se elibereze dintr-o data.

  • Urmatorul nivel al explorarii consta in vindecarea de trecutul familiei tale. Genealogia descrie liniile ancestrale ca pe un arbore al familiei. Tu esti fructul acestui arbore, si poti fi mai dulce sau mai amar, in functie de relatia ta cu radacinile.

Am descoperit ca ignorarea sau reprimarea durerii si suferintei din radacinile noastre biologice, nu vindeca acest arbore ancestral al vietii, ci dimpotriva, permite urii, fricii si anxietatii mostenite sa traiasca in continuare in fiinta noastra, “imbracate” sub diferite armuri si sa se exprime in cele mai neasteptate si neplacute modalitati.

Prin simpla udare a radacinilor ancestrale cu apa compasiunii si intelegerii, noi ne purificam de tiparele toxice ce s-au transmis din generatie in generatie si pe care le-am mostenit inclusiv noi.

Prin proiectarea luminii martorului asupra trecutului tau cu intentia de a ne elibera, noi ne cream libertatea de a spune “nu” tiparelor mostenite pe care nu dorim sa le ducem cu noi, dar si un “da” hotarat pe care vrem sa-l perpetuam.

Tu ce traume din trecut duci cu tine? Ce experiente au acumulat bunicii si strabunii tai, pe care le-ai putea duce mai departe in corpul energetic? Nimeni nu te obliga sa duci mai departe aceste conflicte. Asa ca elibereaza-te de ele si priveste-ti stramosii cu multa iubire.

Linda Hogan in cartea “Salasuri”, spunea astfel:

Linda Hogan autoare

Ma plimb si ascult cu urechea interioara. Subit, ma trezesc cu toti stramosii mei in spate: “Stai linistita, spun acestia. Priveste si asculta. Tu esti rezultatul iubirii a mii de oameni.”

Linda Hogan

Racordeaza-te la acest lant al iubirii si la intelepciunea stramosilor tai. Cel mai bun ajutor pentru a ne purifica de tiparele generationale mai putin placute, provine chiar de la stramosi.

Adaptare din cartea “Antrenamentul zeitei luptatoare” de HeatherArsh Amara

by Cristiana Stanciu


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *