Curtea vecinului – punct de atracţie

Aceasta este una din cele mai importante legi ale României, se află în top!De când ne naştem până murim suntem „învăţaţi” să vedem doar ce are altul, şi „bun” şi „rău”.

Dacă e bun trebuie să avem şi noi, dar e musai, facem absolut orice pentru ceea ce suntem obişnuiţi să copiem(sunt excepţie cei care ştiu cu ce se mănâncă cuvântul creativitate şi care ştiu să îmbine ceea ce văd cu ceea ce ştiu), eventual ne dăm de trei ori peste cap şi avem.

În cazul în care noi credem că nu e bun, trebuie să dăm sfoara-n ţară!” Ştiţi ce a făcut X?Cum, n-aţi aflat?Pentru ce trăiţi?”(asta se întâmplă şi în cazurile în care sunt doar nişte supoziţii, sau e mai simplu bănuieli?).Se cam potriveşte vorba „vezi paiul din ochiul vecinului, dar nu vezi bârna din ochiul tău”.

Curtea vecinului – punct de atractie maxima

curtea-vecinului E foarte adevărat, dar majoritatea preferă să refuze un aspect foarte important.Câţi dintre noi, atunci când arătăm cu degetul, încercăm să ne punem în pielea celuilalt(să empatizăm)? Ne punem întrebarea ce simte cel de lângă noi sau doar pur şi simplu ne place să ne auzim vorbind, fără a mai gândi?

Sunt atât de multe cazuri de persoane care sunt judecate după aparenţă, care însă nu au nimic de-a face cu ceea ce se spune, dar care au foate mult de suferit. O simplă vorbă, un simplu cuvânt poate schimba viaţa unui om. Dacă există şi cazuri fericite, ei bine, sunt majoritare cazurile în care un simplu cuvânt este startul unui declin care poate duce chiar la moarte.Şi ne întrebăm miraţi:” De ce a murit? Săracu’.”

Printre aceşti oameni care au de suferit, numeroşi sunt aceia care au nevoie de un zâmbet, de o încurajare şi nu de o dezaprobare.Mă refer aici la persoanele care prezintă anumite deficienţe fizice chiar şi psihice, care aşteaptă suportul din partea noastră, care aşteaptă sa le întindem o mână(nu din milă, ci din compasiune), dar noi nu ştim decât să le întoarcem spatele.Dacă am ştii că atunci când facem acest lucru ne întoarcem chiar nouă spatele…

Tata îmi spunea odată: „Sunt mulţi care se uită la tine cu dispreţ şi se consideră frumoşi, dar de fapt în interior sunt negrii. Fii frumoasă în interior, că atunci e imposibil să rămână doar acolo,va ieşi la suprafaţă”.

Mai este un citat pe care doresc să-l menţionez, ceva de genul: „De ce să mă raportez la cei care au mai mult şi să mă plâng mereu că nu am, când pot să mă rapotez la cei ce n-au şi atunci să fiu mulţumit de ceea ce am şi să mulţumesc?”

Cred că asta e un pas foarte important în evoluţia omenirii, acela de a vedea mai întâi propria persoana. De ce să ma uit la tine şi să râd că ai un papuc fără şiret, când eu nici măcar n-am şi sunt desculţă?

Dacă aş putea să schimb ceva, asta ar fi primul lucru…

Şi ca o completare o altă poezie scrisă de prietena mea JOJI:

GREU

Mi-e atât de greu să spun ceva de rău ,
Încât nici nu mai pot să-ndur, să mai suport.
Este o lume rea şi plină de minciuni ,
Şi nimeni nu te crede cu tot ceea ce spui.
Poate greşeşti şi tu că nu le stii pe toate ,
Dar sigur într-o zi-ţi vor fi întoarse toate.
Măcar încearcă să le-ndrepţi, pe jumătate sunt iertate,
Dar nu uita că la sfarsit 4 vor fi de toate.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 8 Pareri

  1. Mihaela Mihaela
  2. Ana- Ana-
  3. Daniela Daniela
  4. Anonim Anonim

Spune parerea ta!

 

Sus