Cuvintele – chei ce deschid porţi către minte şi inima

cuvintele puterea cuvantului

Cuvintele sunt cele care ne exprimă gândurile şi tot ele sunt cele care ne arată valoarea conştiinţei. Omul ca fiinţă spirituală s-a străduit să fie dincolo de cuvinte, prin cunoaştere, prin fapte. Cuvintele pot căpăta sensuri noi în funcţie de vorbitor. Uneori trebuie să căutam cuvinte noi, care să ne poată apropia de auditoriu.

Cuvintele…

Trebuie să cunoaştem valoarea şi sensurile cuvintelor pentru a nu produce suferinţă sau stări necontrolabile. Puterea cuvântului este cu atât mai mare, cu cât vorbitorul este mai priceput. Mulţi ignoră forma de manifestare prin cuvânt şi aduc prin aceasta nonvaloarea în trăirea şi simţirea omului. Orice dezinformare este considerată o nonvaloare. Prin nonvaloare, ca trăire şi simţire, omul nu poate cuprinde Adevărul şi pierde “cuprinsul altitudinii” pe care şi-l doreşte, rămânând “la poarta dorinţei”, necunoscând ce poate fi dincolo de ea. Câtă tristeţe se adună într-un om când el nu poate pătrunde dincolo de dorinţe.puterea-cuvantului

Pentru ca omul să poată pătrunde dincolo de gând, simţire şi trăire, în această dimensiune karmică, are nevoie de o educaţie specială. Această educaţie trebuie să cuprindă “arta vorbirii şi arta înţelegerii”.

Fiecare cuvânt îşi are valoarea sa, în funcţie de încărcătura ce îi este atribuită de către vorbitor. Cu cât cuvintele transmit mai multe imagini, cu atât acestea au o mai mare încărcătură energetică ce rămâne în subconştientul celui care le “receptionează”, manifestându-se pe parcursul vieţii sale, trezindu-i conştiinţa.

Cuvintele pot fi chei ce deschid porţi către mintea şi inima oamenilor. Pentru acest fapt nu trebuie să ignoraţi puterea cuvintelor, pentru că ele pot schimba destinul întregii omeniri. Fie ca adevarul acestei lumini să trezeasca Conştiinte de Lumină!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *