100+ Decoraţiuni, ornamente de Craciun facute manual acasa

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email

Ornamente de Craciun, simple şi uşor de făcut acasa – stiu ca asta cautati. Această galerie foto ce urmează este doar pentru a vă oferi câteva idei de ornamente facute manual. Nu uitaţi insa cât de creativi sunteţi şi cât de multe lucruri frumoase puteţi face, cu ceea ce aveţi pe la casele voastre!

Puteţi face ornamente de Craciun din hârtie, cu puţin sclipici şi puţină culoare! Puteţi să vă jucaţi în bucătărie, să faceţi diferite modele de prăjiturele, puteţi să faceţi moş crăciuni din biscuiţi, lumânărele de crăciun cu biscuiţi şi ciocolată, oameni de zăpadă din cocos… Atat de multe idei sunt, incat ornamentele de craciun facute manual ar trebui sa fie unice in fiecare casa!

Ce reprezintă ornamentele de Crăciun realizate handmade?

Ornamente de Crăciun făcute manual acasă reprezintă o tradiție veche, care se practică în multe culturi din întreaga lume. Acestea sunt create manual, din diverse materiale, cum ar fi hârtie, carton, lemn, sticlă, ceramică, materiale textile sau chiar alimente.

Ornamente de Crăciun handmade pot avea o varietate de forme, dimensiuni și culori. Unele dintre cele mai populare tipuri de ornamente de Crăciun handmade includ:

 • Ornamente din hârtie – Acestea sunt adesea create din hârtie colorată, creponată sau carton. Pot avea o varietate de forme, cum ar fi globuri, stele, fulgi de nea sau animale.
 • Ornamente din lemn – Acestea sunt adesea create din lemn de brad sau molid. Pot avea o varietate de forme, cum ar fi globuri, stele, fulgi de nea sau animale.
 • Ornamente din sticlă – Acestea sunt adesea create din sticlă transparentă sau colorată. Pot avea o varietate de forme, cum ar fi globuri, stele, fulgi de nea sau animale.
 • Ornamente din ceramică – Acestea sunt adesea create din ceramică glazurată. Pot avea o varietate de forme, cum ar fi globuri, stele, fulgi de nea sau animale.
 • Ornamente din materiale textile – Acestea sunt adesea create din țesături, cum ar fi catifea, dantelă sau brocart. Pot avea o varietate de forme, cum ar fi globuri, stele, fulgi de nea sau animale.

Ornamente de Crăciun handmade sunt adesea considerate a fi mai speciale și mai valoroase decât ornamentele de Crăciun fabricate în serie. Ele sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă personală de unicitate decorului de Crăciun.

În plus față de valoarea lor estetică, ornamentele de Crăciun handmade pot avea și o valoare sentimentală. Ele pot fi create de copii sau de membri ai familiei, ceea ce le face o modalitate excelentă de a păstra amintirile de Crăciun.

Ornamente de Crăciun handmade pot fi create pentru a fi folosite pe bradul de Crăciun, dar pot fi folosite și pentru a decora alte părți ale casei, cum ar fi ferestrele, ușile sau ușa de la intrare. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea aranjamente florale sau pentru a decora mese festive.

ornamente de craciun handmade

Ornamentele de Craciun facute manual au o simbolistica aparte si ne introduc si mai mult in spiritul sarbatorilor. Fiecare element pe care il creăm pentru casuta noastra ne aduce un plus de energie, un fel de Feng shui pentru sarbatorile de iarna. Faptul ca ne canalizam energia asupra unor ornamente de Craciun, inseamna ca ne pasa cu adevarat de mediul in care traim!

Decoratiunile de Craciun facute manual ce infrumuseteaza spatiul nostru intim, casa noastra, create cu suflet si cu bun gust ne aduc mereu un raspuns pozitiv de la cei care ne viziteaza!

Puteţi să vă împodobiţi casele, cât şi exterioarele, grădinile astfel încât să aduceţi sărbătoarea în familie, curiozitatea si zambetele pe buzele tuturor! Bucurie in inimi cand vezi ceva frumos!

Aceste ornamente de craciun facute manual sunt doar cateva idei, însă nu uitaţi cât de creativi sunteţi şi că orice din jurul nostru poate fi folosit ca şi decoraţie! Orice poate fi combinat cu ceva aşa încât să producă ochilor numai bucurie. Haideţi să ne creăm noi înşine nişte sărbători de vis şi să nu ne lăsăm afectaţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Începeţi să vă creaţi singuri decoraţiuni de brad, decoraţiuni pentru întreaga casă. Ai nevoie de timp, de materiale ce sigur le ai deja in casa … si de dragoste ca sa poti scoate ceva frumos!

Ornamente de Craciun handmade pentru casa ta!

Căutați niste idei inedite pentru ornamente de Craciun facute manual? Le-ați asteptat, iata surpriza mea cu decoratiuni handmade pentru sarbatorile de iarna!

Iată o primă galerie cu câteva idei de globuri sau decorațiuni făcute acasă din diverse materiale, unele reciclabile, altele nu.

Haideți să continuăm incursiunea noastră în această călătorie în lumea ornamentelor dedicate sărbătorilor de iarnă cu o serie de idei de coronițe care pot fi făcute foarte simplu acasă. Pe lângă faptul că vă veți bucura de momente plăcute, meditative, creative, vei obține niște obiecte care vă vor bucura sufletul.

O altă secțiune importantă pentru această perioadă a anului o reprezintă modelele alternative de brăduți în dimensiuni mici sau mari.

Dacă vrei să vezi mai multe idei de brazi, te invit să vezi acest articol – Brazi de Crăciun.

Și ultima categorie de idei de decorațiuni de Crăciun o reprezintă acele modele de ornamente dedicate casei și grădinii care ne fac viața atât de armonioasă în această perioadă a anului:

De ce să alegeți să faceți manual ornamente de Crăciun?

Este o activitate distractivă și relaxantă – Realizarea de ornamente de Crăciun este o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a vă deconecta de la stresul vieții de zi cu zi. Este, de asemenea, o activitate care poate fi savurată de toate vârstele, de la copii până la adulți.

Este o modalitate de a fi creativ – Ornamentele de Crăciun vă oferă posibilitatea de a vă exprima creativitatea. Puteți crea ornamente care să fie unice și personalizate, care să reflecte stilul și personalitatea dumneavoastră.

Este o modalitate de a economisi bani – Ornamente de Crăciun handmade pot fi mai ieftine decât ornamentele de Crăciun fabricate în serie. Acest lucru se datorează faptului că nu trebuie să plătiți pentru costurile de producție și distribuție. Un alt motiv este acela că se pot folosi materiale care sunt la îndemână și care nu necesită costuri.

Este o modalitate de a crea amintiri de neuitat – Ornamente de Crăciun handmade pot fi o modalitate excelentă de a crea amintiri de neuitat pentru familie și prieteni. Copiii pot fi implicați în crearea ornamentelor, ceea ce le va oferi o experiență de neuitat pe care o vor păstra toată viața.

Sfaturi pentru a face ornamente de Crăciun handmade

 • Începeți cu un proiect simplu – Dacă sunteți începător în arta de a face ornamente de Crăciun, începeți cu un proiect simplu. Acest lucru vă va ajuta să vă familiarizați cu tehnicile de bază și să evitați frustrarea.
 • Folosiți materiale accesibile – Nu este nevoie să cumpărați materiale scumpe pentru a face ornamente de Crăciun handmade. Puteți folosi materiale pe care le aveți deja acasă, cum ar fi hârtie, carton, lemn sau sticlă.
 • Fiți creativi – Nu vă fie teamă să experimentați cu diferite materiale și tehnici. Puteți crea ornamente de Crăciun handmade care să fie unice și originale.
 • Fiți atenți la detalii – Detaliile pot face o mare diferență în aspectul ornamentelor dumneavoastră de Crăciun handmade. Asigurați-vă că acordați atenție fiecărui detaliu, pentru a crea ornamente perfecte.
 • Fiți răbdători – Realizarea de ornamente de Crăciun handmade poate fi o activitate care necesită timp și răbdare. Nu vă descurajați dacă nu obțineți rezultatele dorite imediat. Cu puțină practică, veți deveni un maestru în arta de a face ornamente de Crăciun handmade.

Iată și câteva idei de materiale pe care le puteți folosi pentru a crea ornamente de Crăciun handmade:

 • Hârtia colorată, hârtia creponată, hârtia cartonată sau hârtia autoadezivă sunt toate opțiuni excelente pentru ornamentele de Crăciun handmade din hârtie.
 • Lemnul de brad, molid, fag sau alte tipuri de lemn pot fi folosite pentru a crea ornamente de Crăciun handmade din lemn. Crenguțele de brad sunt cele mai utilizate în această perioadă, în special la realizarea de coronițe.
 • Sticla transparentă, sticla colorată sau sticla cu model pot fi folosite pentru a crea ornamente de Crăciun handmade din sticlă.
 • Ceramica glazurată sau ceramica neglazurată pot fi folosite pentru a crea ornamente de Crăciun handmade din ceramică.
 • Feliile de portocale uscate, nucile, migdalele în coajă, castanele, conurile de brad, acestea sunt elemente care pot fi introduse cu ușurință în ornamentele cu aromă de Crăciun.
Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Un răspuns la „100+ Decoraţiuni, ornamente de Craciun facute manual acasa”

 1. Imi plac foarte mult deocoratiuniule pentru sarbatori. Astea de Craciun sunt si mai vesele fata de alea de acum de Pasti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *