Apa îmbuteliată – A fost o dată o sticlă cu apă

Multă lume crede că apa îmbuteliată este mai pură şi mai sănătoasă decât apa de la robinet, dar de fapt apele îmbuteliate au în compoziţia lor un nivel mai ridicat de bacterii – chiar dacă inofensive – decât apa de la robinet. Apa potabila de la robinet conţine clor pentru a împiedica proliferarea bacteriilor. Mai mult, multe ape „minerale” conţin niveluri ale mineralelor care nu sunt mai mari decât cele ale apei de la robinet. Urmărește acest articol, până la final, pentru ca discutăm sincer și onest despre apa îmbuteliată de la origine până la consum!

Cine are nevoie de apă îmbuteliată?

Țări mari precum Anglia, China, Spania și altele, consumă anual milioane de tone de apă îmbuteliată. Până acum 40 de ani nu a fost așa. De ce? Explicația este oarecum clară. Încălzirea globală, necesitatea de hidratare a tot mai mulți oameni și nivelul scazut de apă de băut din surse naturale secate, face ca omenirea azi să cumpere apă îmbuteliată.

Industria care produce apa îmbuteliată câstiga anual sume enorme de bani și în același timp contribuie la înrăutațirea condițiilor vieții pe pământ prin producerea de CO2 fie prin fabricarea sticlelor de plastic tip PET, fie prin transportul mărfurilor din loc in loc.

Călătoria apei îmbuteliate, de la sursa până la consumator uneori depășește 1000km. Sa nu mai spun ca ea stă uneori zile sau luni în fabrici, butoaie, camioane, depozite.

Ce este apa îmbuteliată?

În primul rând o sticlă! Ea poate fi din sticlă sau cum este de cele mai multe ori, din plastic tip PET. Are o etichetă, un capac, si este plină cu apă din diverse surse.

Apa îmbuteliată - A fost o dată o sticlă cu apă 1Adevarul este că apele „de izvor” şi „de masă” pot proveni în mod legal din orice sursă, de la izvoare naturale la apă de la robinet, furnizorii doar transportă, combină, filtrează şi posibil carbonatează aceste ape înainte de a le îmbutelia pentru vânzare. Unii oameni beau apă îmbuteliată deoarece cred că aceasta are un conţinut scăzut de nitraţi, dar acest lucru nu este neapărat şi adevărat. Nivelul diferă mult de la o marcă la alta: de la sub 1 mg la 32 mg la litru. Nu există nicio limită legală a nivelului de nitraţi din apa minerlă naturală , în timp ce limita maxim admisă în orice alt tip de apă este de 50 mg la litru (la fel ca şi în cazul apei de la robinet).

Apele îmbuteliate şi anumite ape carbogazoase pot fi bogate în sodiu. Acest lucru care poate contribui la o tensiune arterială ridicată. Cel mai indicat ar fi să verificaţi etichetele. Nivelul de sodiu poate varia de la 0,5 mg la 100 ml, până la o valoare nu tocmai sănătoasă de 114 mg la 100 ml.

Justificarea principală pentru a bea apă îmbuteliată ar putea fi faptul că preferaţi gustul ei, însă poate fi şi o precauţie de bun simţ împotriva unor boli transmisibile prin apă, atunci când călătoriţi în zone unde apa de la robinet ar putea fi contaminată. Dar o puteţi folosi şi pentru spălarea fructelor şi legumelor pentru salată, precum şi la spălatul pe dinţi – nu doar pentru băut. Pentru o siguranta mai mare cand vine vorba de apa pe care o consumi, pe AldoShop se gasesc solutii profesionale complete pentru tratarea apei.

De ce nu este sănătoasă apa îmbuteliată?

Răspunsul cel mai scurt este: din cauza datei de expirare!

Fiecare PET cu apă îmbuteliată are ștanțată data limită recomandată pentru consumul acelei ape. Producătorul fie că a luat apa din surse precum izvoare, lacuri, rauri sau chiar de la un robinet. El a contactat o sursă ce deținea apa aceea de foarte mulți ani. Filtrarea și îmbogățirea apei cu carbogaz îi oferă un termen de valabilitate?

Adevărul este că organismul uman are nevoie de apă proaspătă nu stătută. Apa îmbuteliată este apă stătută, uneori chiar și luni întregi, într-un PET de plastic. Molecula apei statute, plimbată și accelerată prin diverse țevi, butoaie, PET-uri, este dispersată și arată cam așa:

Apa imbuteliata versus apa de izvor
Clustere cu molecule de apa H2O – Observație bazată pe studiile lui Masaru Emoto și analizele de laborator de la UNIVERSITY OF LEICESTER – CANCER STUDIES & MOLECULAR MEDICINE

De la perfecțiunea naturii, apa, ajunge să fie creația distrugătoare a omului, pentru că așa suntem noi, ca Lucifer, vrem să fim precum Dumnezeu, dar sfărșim prin a ne autodistruge!

Mulțumesc că ai citit până aici! Te rog să îmi spui cum crezi tu că ar fi mai bine să fie hidratarea populației pământului. Din ce surse să ne luăm apa? Ce șanse avem?


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 5 Pareri

  1. stefan stefan
  2. Marian Marian
  3. Felix Felix

Spune parerea ta!

 

Sus