Apa îmbuteliată – A fost o dată o sticlă cu apă

Timp de citire estimat: 9 minute


Apa imbuteliata

Multă lume crede că apa îmbuteliată este mai pură şi mai sănătoasă decât apa de la robinet, dar de fapt apele îmbuteliate au în compoziţia lor un nivel mai ridicat de bacterii – chiar dacă inofensive – decât apa de la robinet. Apa potabila de la robinet conţine clor pentru a împiedica proliferarea bacteriilor. Mai mult, multe ape “minerale” conţin niveluri ale mineralelor care nu sunt mai mari decât cele ale apei de la robinet. Urmărește acest articol, până la final, pentru ca discutăm sincer și onest despre apa îmbuteliată de la origine până la consum!

Cine are nevoie de apă îmbuteliată?

Țări mari precum Anglia, China, Spania și altele, consumă anual milioane de tone de apă îmbuteliată. Până acum 40 de ani nu a fost așa. De ce? Explicația este oarecum clară. Încălzirea globală, necesitatea de hidratare a tot mai mulți oameni și nivelul scazut de apă de băut din surse naturale secate, face ca omenirea azi să cumpere apă îmbuteliată.

Industria care produce apa îmbuteliată câstiga anual sume enorme de bani și în același timp contribuie la înrăutațirea condițiilor vieții pe pământ prin producerea de CO2 fie prin fabricarea sticlelor de plastic tip PET, fie prin transportul mărfurilor din loc in loc.

Călătoria apei îmbuteliate, de la sursa până la consumator uneori depășește 1000km. Sa nu mai spun ca ea stă uneori zile sau luni în fabrici, butoaie, camioane, depozite.

Ce este apa îmbuteliată?

În primul rând o sticlă! Ea poate fi din sticlă sau cum este de cele mai multe ori, din plastic tip PET. Are o etichetă, un capac si este plină cu apă din diverse surse.

apa

Adevarul este că apele “de izvor” şi “de masă” pot proveni în mod legal din orice sursă, de la izvoare naturale la apă de la robinet, furnizorii doar transportă, combină, filtrează şi posibil carbonatează aceste ape înainte de a le îmbutelia pentru vânzare. Unii oameni beau apă îmbuteliată deoarece cred că aceasta are un conţinut scăzut de nitraţi, dar acest lucru nu este neapărat şi adevărat.

Nivelul diferă mult de la o marcă la alta: de la sub 1 mg la 32 mg la litru. Nu există nicio limită legală a nivelului de nitraţi din apa minerlă naturală, în timp ce limita maxim admisă în orice alt tip de apă este de 50 mg la litru (la fel ca şi în cazul apei de la robinet).

Apele îmbuteliate şi anumite ape carbogazoase pot fi bogate în sodiu. Acest lucru poate contribui la o tensiune arterială ridicată. Cel mai indicat ar fi să verifici etichetele. Nivelul de sodiu poate varia de la 0,5 mg la 100 ml, până la o valoare nu tocmai sănătoasă de 114 mg la 100 ml.

Justificarea principală pentru a bea apă îmbuteliată ar putea fi faptul că preferi gustul ei, însă poate fi şi o precauţie de bun simţ împotriva unor boli transmisibile prin apă, atunci când călătoresti în zone unde apa de la robinet ar putea fi contaminată. Dar o poţi folosi şi pentru spălarea fructelor şi legumelor pentru salată, precum şi la spălatul pe dinţi – nu doar pentru băut. Pentru o siguranta mai mare cand vine vorba de apa pe care o consumi, poti folosi un filtru de apa!

Alege un filtru de apa care se monteaza usor la tine in bucatarie si bucura-te de o apa alcalina si antioxidanta in orice moment! Iti recomand doua dintre cele mai bune filtre de apa de pe piata – Finaqua Uno si Finaqua Duo, filtre care iti ofera o apa alcalina si antioxidanta, cu un pH de 9,4! In acest mod poti sa ai o super apa la tine acasa si nu vei cheltui bani pe apa din comert, pe apa imbuteliata!

De ce nu este sănătoasă apa îmbuteliată?

Răspunsul cel mai scurt este: din cauza datei de expirare!

Fiecare PET cu apă îmbuteliată are ștanțată data limită recomandată pentru consumul acelei ape. Producătorul fie că a luat apa din surse precum izvoare, lacuri, rauri sau chiar de la un robinet. El a contactat o sursă ce deținea apa aceea de foarte mulți ani. Filtrarea și îmbogățirea apei cu carbogaz îi oferă un termen de valabilitate?

Adevărul este că organismul uman are nevoie de apă proaspătă, nu stătută. Apa îmbuteliată este apă stătută, uneori chiar și luni întregi, într-un PET de plastic. Molecula apei statute, plimbată și accelerată prin diverse țevi, butoaie, PET-uri, este dispersată și arată cam așa:

Apa imbuteliata versus apa de izvor
Clustere cu molecule de apa H2O – Observație bazată pe studiile lui Masaru Emoto și analizele de laborator de la UNIVERSITY OF LEICESTER – CANCER STUDIES & MOLECULAR MEDICINE

De la perfecțiunea naturii, apa, ajunge să fie creația distrugătoare a omului, pentru că așa suntem noi, ca Lucifer, vrem să fim precum Dumnezeu, dar sfărșim prin a ne autodistruge!

Când nu reușești să consumi apa direct de la sursa naturală, iți recomand să folosești o apa filtrată, o apă alcalină și antioxidantă! Alege filtrele pentru apă alcalină și antioxidantă de la Finaqua. Pentru că apa este viață, trebuie să o alegi pe cea mai buna!

Apa alcalină cu filtru de apă
Finaqua

Filtrul de apă de la Finaqua este un dispozitiv de filtrare a apei care poate fi instalat sub chiuveta de bucătărie sau în linia principală de aprovizionare cu apă a casei. Acesta utilizează mai multe etape de filtrare pentru a elimina impuritățile și contaminanții din apa potabilă, precum clorul, sedimentele, metalele grele, pesticidele și alte substanțe chimice. Finaqua oferă o gamă variată de filtre de apă, precum și accesorii și kit-uri de instalare pentru a satisface nevoile diferitelor gospodării. Filtrele de apă de la Finaqua sunt proiectate să ofere o sursă de apă potabilă sigură, curată și de calitate în orice moment.

Finaqua uno

Finaqua UNO

1 flux de apă – 4 stadii de filtrare

  • apă alcalină prin creșterea pH-ului cu 2.5 puncte
  • îmbogățită cu minerale
  • antioxidantă, cu un ORP de -600 mV
  • microstructurată
  • apă ionizată natural

100 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 100 de lei reducere!

Finaqua skino

Finaqua SKINO

Are o durată de viață de 30.000 de litri

  • fără clor și metale grele
  • fără sedimente
  • fără bacterii și pesticide
  • Fără miros de amoniac și sulf
  • hidratează celulele, te revigorează și energizează

50 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 50 de lei reducere!

Finaqua duo

Finaqua DUO

2 fluxuri de apă – 6 stadii de filtrare

  • apă alcalină
  • antioxidantă
  • microstructurată
  • apă cu pH neutru pentru
    sugari/bebeluși sau persoane care
    urmează tratamente

150 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 150 de lei reducere!

Mulțumesc că ai citit până aici! Te rog să îmi spui cum crezi tu că ar fi mai bine să fie hidratarea populației pământului. Din ce surse să ne luăm apa? Ce șanse avem?


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Apa îmbuteliată – A fost o dată o sticlă cu apă”

  1. Avatar stefan
    stefan

    eu incerc sa beau apa de la firme cat mai renumite, in speranta ca acestea sunt mai bune

  2. Avatar Marian
    Marian

    Depinde si de ce fel de apa este vorba!

  3. Avatar Felix
    Felix

    Chiar e o problema majora cantitatea enorma de apa la flacon pe care romanii au inceput sa o bea.

    Inca ma mai amuz teribil cand imi aduc aminte de video-ul acesta
    https://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0 si imi dau seama cat de batuti suntem in cap. Marketingul ne omoara incet.

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Foarte bună prezentarea din video!! Ar trebui și noi să-i educăm pe cei ce-i cunoaștem… Dacă am ajuns în mediul rural, unde apa din fântâni este bună, să cumpere baxuri întregi de apă…e o adevărată industrie bazată pe frica oamenilor.Cad în plasă cei ce cred orbește toate lucrurile ce li se prezintă.

  4. Avatar Eu_Pseudonim
    Eu_Pseudonim

    am vazut recent un documentar in care apa din izvoarele unui sat era luata aiurea, fara niciun drept. Pur si simplu se duceau acolo, secau izvorul si plecau sanatosi. Lumea se batea, lupta dar pana la urma tot Coca Cola Co. castigase batalia. Astfel satul respectiv de altadata (cu paduri superbe, verdeata si un aer minunat) acum era aproape pustiu, incins si lipsit parca de viata. Unele ape minerale din america tot marca CocaCola sunt au ca izvor “surse publice” adica ca si apa de la robinet doar ca e filtrata mai mult. Am auzit ca si plasticul din PET-ul ala ar fi cancerigen, dar nu intru in detalii pentru ca nu-mi mai amintesc.
    In curand, dupa ce se va termina petrolul, apa va fi principalul punct de conflict dintre natiuni. Omul ca fiinta va fi ignorat, dreptul SUPREM de a se fi nascut pe aceasta planeta si de a avea dreptul la tot ce ii poate oferi, mai ales la sursa principala de viata, APA ii va fi suprimat pe cauza ca “apa este prea putina” etc.
    ca si cum au facut pana acum, doar ca aceasi marie cu alta palarie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *