Paradisul Evei si ziua in care am creat lumea

Timp de citire estimat: 3 minute


E frig. Florile de gheaţă stau neclintite în vazele de sticlă şi parcă încep să clipească la ieşirea soarelui, doar că e înnourat şi cerul parcă a încremenit în faţa primei zi din an. Sunt in paradisul Evei, alaturi de Adam!

E o zi leneşă şi adormită, ce meditează la marginea sobei de teracotă. Ghemuită în pat, încerc parcă să-mi umplu sufletul şi trupul de căldură, ascultând poveştile ce mi le citeşte El dintr-un vechi almanah.

Paradisul Evei – Ziua intai

Ne-am trezit cuprinşi de dragostea dimineţii, încât am învrăjbit parcă si aşternuturile între ele. Plapuma s-a mototolit la picioare şi si-a ascuns faţa florilor dedesubt, la căldură. Ne-am ţinut de mână, după care fiecare a rămas cu gândurile lui. Fiecare face ce vrea, chiar dacă uneori unul sau altul încearcă să controleze momentul, să posede fiinţa celuilalt.

Aceasta este prima zi a începutului, e prima pagină a gândurilor mele scrise . De ceva timp mă gândesc să scriu această poveste, care parcă se scrie singură, cu fiecare clipă ce trece pe lângă mine. Cuvintele sunt puţine, povestea însă este mult mai amplă, aprigă şi învolburată. E plină de mister pentru că încă nu ştiu încotro se îndreaptă. Ce va fi peste o oră?

Flori de gheaţă stau parcă şi ne privesc, ele ar putea să scrie povestea mai bine decât mine, dar totuşi, ele au povestea lor, eu o am pe a mea.

Dar cred că am uitat să-mi onorez prezenţa, sunt Eva. Sunt prima femeie, la fel ca tine, sau ca orice altă femeie. E prima dată când sunt femeie. In fiecare zi îmi trăiesc viaţa ca urmare a ceea ce sunt astăzi, ca un dar a ceea ce am descoperit până în prezent. Viaţa în sine este un dar. Să fiu femeie este un dar pentru că trebuie să recunoşti şi tu, este o minune, în fiecare clipă eşti doar tu. Respiri doar pentru tine şi faci ceea ce alegi să experimentezi. E magic, în special atunci când ai timp să fii şi să te simţi cu adevărat femeie. Atunci când îţi găseşti forţa de femeie, adânc ascunsă după fapte din trecut, o iei de mânuţă şi o aduci în prezent. Atunci totul e magic, femeia trăieşte. Eva reînvie în fiecare dintre noi şi respiră aerul rece al creaţiei.

Sunt Eva, femeia din fiecare!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *