Viaţa socială îţi afectează coloana – durerile de spate!

Pentru aceia dintre noi care au dureri de spate, cum putem rezolva această problemă mai mult de viaţă decât de sănătate? Spun că e o problemă de viaţă pentru că incomoditatea cu care te pricopseşti de la o durere de spate, te ajută să nu îţi mai tihnească nici un moment. Practic dispare confortul şi apare necesitatea găsirii unuia nou.

Aşa unii ajung să mearga încovoiaţi, alţii să îşi construiască cocoaşe, alţii să cheltuie mulţi bani pe tratamente şi pe medicamente ce le mai pot lua durerea din spate.

În fapt, prin acest comportament nu faci decât să amâni inevitabilul. Durerea de spate nu dispare aşa, ci poate doar este ascunsă, acoperită, de efectul (de scurtă durată) al medicamentelor sau dispozitivelor inventive (vezi Cosmodisc).

Viaţa socială îţi afectează coloana - durerile de spate! 1

Coloana vertebrală este susţinerea principală a trunchiului, a corpului tău. Când acolo apar probleme, este clar că viaţa ta nu funcţionează corect. Şi legăm acest amănunt (coloana) de viaţa socială, familială, tocmai pentru că viaţa înseamnă să trăieşti în medii, să ai activitate, pentru că să trăieşti nu se rezumă la doar a spune că eşti viu pentru că îţi bate inima în piept.

Şi de la problemele coloanei îţi sunt apoi afectate toate. În principal aceste probleme apar de la neacceptare. Acest lucru provine din supărare, din sentimentele respingătoare faţă de omul apropiat ţie. Când porţi supărare pentru aproapele tău, apar primele semne ale afecţiunilor coloanei vertebrale. În acelaşi timp cauzele se extind. Înţelegând că aproapele nostru este dat de soartă (destin) şi de Dumnezeu, o supărare faţă de el ori o neacceptare a condiţiei lui, te face automat să te pui contra destinului şi a lui Dumnezeu. Şi asta îţi afectează coloana tocmai pentru că contra ta îţi afectează viaţa prin intervenţia ta în planul pentru viitor al fiinţei tale.

Ar fi greu de înţeles, dar cred că mai greu e de acceptat pentru unii acest adevăr. Fiecare priveşte la el în ogradă şi nu contează ce spune altora, el să recunoască faţă de el.

Citez: „Blocajele în partea de jos a coloanei indică teama de viitor şi lipsa de susţinere financiară. Durerile sau blocajele în partea de mijloc a coloanei indică un sentiment de culpabilitate şi dificultăţi de detaşare faţă de trecut. Durerile sau blocajele în partea de sus a coloanei indică neînţelegerea de către anturaj, o lipsă de susţinere afectivă, impresia permanentă că are nişte responsabilităţi greu de suportat.” (Valeriu Popa)

Pasul importannt către vindecare: ieşirea din cadrul normal

Ceea ce ţi se pare firesc şi normal, trebuie trecut pentru puţin timp, pe planul verificărilor. Trebuie să îţi revendici comportamentul corect faţă de cei şi cele din jurul tău. Recuperezi paguba nu doar dacă îl ştii pe păgubit, ci şi dacă îl găseşti pe păgubitor. Cazul tău este 100% legat de tine, tu eşti şi victima şi agresorul. Vina ce o trimiţi în jurul tău, nu face decât să te îmbolnăvească (nu doar de spate).

Cel mai bun tratament pentru durerile de spate este îndreptarea supărărilor, nemulţumirilor de sine, de situaţie şi de soartă. O înţelegere diferită şi deja leacul este intrat în tine. Răbdarea şi traiul cu noul comportament îţi asigură vindecarea.

Asocierea cu curele de detoxifiere, pentru a curăţa organismul de toxinele acumulate, este de asemenea benefică. În paralel poţi începe să duci o viaţă sinceră, fără compromisuri! Înţelepciunea nu e tot una cu inteligenţa! Fii sincer cu tine  şi cu cei din jurul tău şi prin ceea ce faci, prin simpla ta existenţă, nu afecta existenţa altora. Iubeşte natura, respect-o, şi las-o să lucreze. Nu fi stăpânul lumii ci fii o parte din lumea din jurul tău!

Discursul lui Steve Jobs de la Universitatea Stanford la absolvirea din 2005

Steve a fost unul din fondatorii Apple, a murit anul trecut pe 5 octombrie!


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

  1. Luiza Luiza
  2. Bucur Mihaela Elena Bucur Mihaela Elena

Spune parerea ta!

 

Sus