Mituri din timpul sarcinii

Este destul de amuzant să stai şi să asculţi toate miturile legate de sarcină şi de exerciţiile din timpul  ei.Unele dintre ei provin de la bunici noştrii şi de la soacre care de fapt nu ar trebui să dea sfaturi legate de fitness. Altele provin de la medicii care au nevoie de o actualizare a cunoştinţelor lor de fitness, sau mai bine, ar face o trimitere la o persoană cu calificare profesională (unii dintre ei fac aceste lucruri, dar mulţi nu).
Mituri şi realităţi legate de sarcină şi de fitness

  • Mit: Mănânci cât pentru doi.

REALITATE: Mănânci doar pentru 1 şi ceva în plus.Este vorba numai un extra de 300 de calorii ce sunt necesare pentru a sprijini nevoile de hrană pentru creşterea fătului. Sarcina nu este o licenţă pentru a mânca prea mult, ci pentru a avea o nutriţie adecvată, acesta este cel mai propice şi mai important moment.

  • Mit: Menţine-ţi bătăile inimii sub 140 bătăi pe minut.

REALITATE: Ascultă-ţi corpul.Sunt prea multe variabile, în fiecare persoană pentru a stabili cu exactitate o singură limită a ritmului cardiac. Pentru unele 140 BPM este prea intens, pentru altele, nu este de ajuns. Îmbrăcămintea este făcută pe multe dimensiuni dintr-un motiv anume.

  • Mit: Exerciţiile intense (sau lipsa lor) vor afecta fătul.

REALITATE: Singurul lucru care va afecta fătul în timpul exerciţiilor este supra-încălzirea. Deci, dacă purtaţi ceva răcoros , îmbrăcaţi ceva confortabil, beţi multă apă, şi exersaţi într-un mediu cu o temperatură corespunzătoare, nu există nici o problemă. Temperatura corpului în timpul sarcinii este cu aproximativ o jumătate de grad mai ridicată şi apa o păstrează mai scăzută . Bea aproximativ 150-250ml apă la fiecare 15 minute în timpul exerciţiului.

  • Mit: Nu sta niciodată pe spate atunci când faci exerciţiile.

REALITATE: Fiecare este diferit (acesta este un răspuns comun la multe mituri legate de exerciţii şi fitness). Riscul este ca, în timp ce stai pe spate, fătul să se învârtă în vena cavă inferioară şi ca rezultat limitarea sau prevenirea întoarcerii sângelui de la extremităţi mai mici. Aceasta este o mare problemă pentru unele persoane, dar nu pentru toate. Este doar o problemă în cazul în care persoana stă prea mult timp într-o poziţie . Ascultă-ţi corpul, şi atunci totul va merge bine.

  • Mit: Nu trebuie să exersaţi în timpul sarcinii.

REALITATE: Dacă ar fi fost adevărat, oamenii ar fi dispărut până acum. Doar în istoria recentă a umanităţii am devenit atât de comozi si confortabili încât ne mulţumim  să ne răsfăţăm/ghiftuim timp de nouă luni 9 luni. În timpul primului trimestru nu apar modificări majore. Cu toate acestea,  este posibil să nu vă simţiţi la fel ca înainte. În cel de-al doilea trimestru, atunci când modificările ar trebui să înceapă, cel mai indicat este ca exerciţiile să se facă sub îndrumarea unui profesionist calificat de fitness special pentru perioada de sarcină.
Pentru mai multe informaţii:
“Exercţii în timpul sarcinii” de James Clapp
“Exerciţii după sarcină” de Helene Byrne

Un ultim lucru: Fiţi atente şi îngăduitoare cu voi înşivă!.Am auzit poveşti despre femei, care au făcut maratonul cu două zile înainte de naştere. Serios, este foarte important să nu depuneţi un efort prea mare pentru a fi super-eroină, imediat după naştere. Fiecare om este diferit – şi acest lucru este valabil şi pentru posibilitatea de recuperare a fiecărui organism după o sarcină. Aceasta este o modificare fizică majoră şi normală, pe care fiecare o experimentează diferit. În plus, nu puteţi avea patru copii şi exact acceaşi coformaţie a corpului de până atunci. Fiţi realiste şi corecte cu ceea ce aşteptaţi de la voi!

Pentru toate mămicile, aştept completări!!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Mituri din timpul sarcinii”

  1. Avatar Aliceee Traveler
    Aliceee Traveler

    Sunt doar mituri! Mancam pentru 1 cu produse cu mult calciu, vitamine, minerale si fier!
    Si facem neaparat sport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *