Problemele intestinale apar în ceneral din cauza alimentaţiei. Când suntem “deranjaţi la burtă”, ştiţi sigur că o cană de ceai, în mai puţin de 2 ore, rezolvă sigur problema. Dar care ar fi ingredientele pentru un ceai antidiareic, care să regleze flora intestinală? Iată, vă prezint o reţetă pentru un ceai antidiareic, care desigur nu doar repară sau opreşte ci are şi un efect benefic la nivelul intestinelor, pe termen lung.
Părţi/Formula :
- 1,00 Cortex- quercus (Coajă de stejar) ;
- 1,00 Folium juglandis (Frunze de nuc) ;
- 0,50 Herba anserinae (Coada racului) ;
- 1,00 Herba agrimoniae (Turiţa mare) ;
- 0,50 Herba menthae (Izmă — mentă) ;
- 1,00 Herba salicariae (Răchitan) ;
- 1,00 Herba serpylli (Cimbrişor de câmp) ;
- 3,00 Radix gei (Rădăcină de cerenţel).
Acţiune terapeutică : antiseptică asupra florei intestinale, astringentă şi calmantă a mucoasei intestinale.
Indicaţii: gastroenterite şi colite cronice.
Modul de preparare : se pun 2-3 linguriţe din amestecul de plante într-o cană (250 g) cu apă în clocot şi se continuă fierberea 3-5 minute, după care se ia vasul de pe foc şi se lasă acoperit 5-10 minute ; se strecoară şi se bea de preferinţă neîndulcit sau îndulcit cu miere.
Întrebuinţare : se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Notă: Pentru reţetă, se prepară amestecul de plante din care se utilizează cantitatea corespunzătoare atunci când se prepară ceaiul. Pentru cantitatea totală, părţile folosite se măsoară cu aceeaşi unitate (cu o lingură/linguriţă sau la gramaj).
Lasă un răspuns