Franek Kluski – medium polonez

Ascultă articolul:

Franek Kluski (1874 – 1944), medium polonez cu efecte fizice. Cultivat, mânuind cu iscusinţă pana, poliglot, hipersensibil, el suferea, după Gustave Geley, de violente tulburări psihosomatice. Mediumnitatea tânărului Franek Kluski era, se pare, ereditară, şi el avea presentimente şi viziuni a căror existenţă nu-i pricinuia nicio teamă.

Caracteristicile paranormale ale lui Kluski, materializările sale, umane sau animale, după care s-au făcut mulaje, producţiile sale luminoase, teletransporturile sale au fost îndelung studiate de Institutul Metapsihic Internaţional în 1920 – 1921. La rândul său, colonelul polonez Okolowicz a consemnat, cum se cuvine, prestaţiile mediumnice cu el într-o lucrare voluminoasă, de 588 de pagini, în care se află 32 de planşe cu fotografii şi desene.

Franek Kluski a ţinut de-a lungul existenţei sale vreo 340 de şedinţe în faţa unui public de peste 300 de persoane. Printre cele 250 de ectoplasme care s-au putut observa, 98 semănau ca înfăţişare şi psihologie cu personalităţi moarte de mai multă sau mai puţină vreme. Fireşte, Franek Kluski a avut detractorii săi, care l-au acuzat că a trişat întotdeauna.

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *