Hărți pentru planete și sateliți din sistemul nostru solar!

Trebuie să vă povestesc despre minunăția de proiect pe care l-am găsit la americani. USGS – U.S. Geological Survey este un proiect guvernamental american ce pune la dispoziția tuturor (pe internet) hărți navigabile a câtorva planete și sateliții lor, din sistemul nostru solar.

Se numără printre acestea, pe lângă Marte și Luna, sateliții lui Jupiter și Saturn, și planetele Mercur și Venus. Obișnuit cu Google Mars, Google Moon și Google Earth, să dau peste așa ceva a fost o adevărată surpriză. Știam că sunt trimiși sateliți să colecteze imagini din sistemul nostru solar, dar nu știam că există și o bază publică cu acestea.

Proiectul intitulat Map a Planet furnizează hărți ce pot fi descărcate, la calitate și zoom după cum se dorește. USGS a creat acest sistem de hărți, pe baza pozelor adunate din diferite misiuni precum Viking, Voyager, și Clementine, pentru NASA. Cei de la USGS – Map a Planet oferă și un soft ce îți permite să accesezi aceste hărți de pe desktop.

Vă prezint o reproducere a prezentării planetelor și sateliților, disponibile pana acum și cu trimitere directă către secțiunile cu cartografierea lor de pe situ oficial USGS:

Planete și Luna Pământului

 

Lunile lui Jupiter

 

Lunile lui Saturn

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.