Hărți pentru planete și sateliți din sistemul nostru solar!

Timp de citire estimat: 2 minute


Trebuie să vă povestesc despre minunăția de proiect pe care l-am găsit la americani. USGS – U.S. Geological Survey este un proiect guvernamental american ce pune la dispoziția tuturor (pe internet) hărți navigabile a câtorva planete și sateliții lor, din sistemul nostru solar.

Se numără printre acestea, pe lângă Marte și Luna, sateliții lui Jupiter și Saturn, și planetele Mercur și Venus. Obișnuit cu Google Mars, Google Moon și Google Earth, să dau peste așa ceva a fost o adevărată surpriză. Știam că sunt trimiși sateliți să colecteze imagini din sistemul nostru solar, dar nu știam că există și o bază publică cu acestea.

Proiectul intitulat Map a Planet furnizează hărți ce pot fi descărcate, la calitate și zoom după cum se dorește. USGS a creat acest sistem de hărți, pe baza pozelor adunate din diferite misiuni precum Viking, Voyager, și Clementine, pentru NASA. Cei de la USGS – Map a Planet oferă și un soft ce îți permite să accesezi aceste hărți de pe desktop.

Vă prezint o reproducere a prezentării planetelor și sateliților, disponibile pana acum și cu trimitere directă către secțiunile cu cartografierea lor de pe situ oficial USGS:

Planete și Luna Pământului

 

Lunile lui Jupiter

 

Lunile lui Saturn


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Hărți pentru planete și sateliți din sistemul nostru solar!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *