Iedera ajută la reducerea celulitei

Iedera (Hedera helix) – o plantă cunoscută încă din vechime, despre care grecii credeau că tratează intoxicațiile – frunzele sale toxice sunt folosite ca și cataplasme pentru a calma nevralgiile, reumatismul și sciatica, de asemenea sunt folosite într-o tinctură pentru durerile de dinți și tusea convulsivă.

Frunzele de iederă reduc febra, expulzează viermii și sub formă de comprese reduc celulita. Ele conțin saponine și făcute soluție concentrată, dau o culoare mai închisă părului, înnegresc mătasea și tafta. Frunzele de iederă ucid unele amibe, ciuperci și moluște.

Nuielușele fragede de iederă sunt fierte la foc mic și se adăugă extrasul în unguente pentru a vindeca arsurile solare. Frunzele de asemenea sunt folosite pentru spălături în cazul infecțiilor vaginale.

Pe plan extern , iedera este folosită în cataplasme pentru a calma nervii, durerile tendoanelor, pentru a vindeca ulcerele, glandele extinse, furunculii și abcesele.

Părți folosite: crengile și frunzele

Utilizări magice: are legătură cu solstițiul de iarnă când este folosit pentru decorare. Iedera oferă protecție atunci când crește pe lângă casă. Este echivalată cu fidelitatea și este împletită în coronițele de flori pentru nuntă. Se folosește în farmece pentru a lega norocul, dragostea și fidelitatea persoanei de a celui care face farmece. Este purtată de femei pentru a avea noroc în general și din aceleași motive este purtată și de mirese.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 5 Pareri

  1. Raluca Raluca
  2. Mary Mary

Spune parerea ta!

 

Sus