Fumatul "ajută" la progresul sclerozei multiple

Timp de citire estimat: 2 minute

[printfriendly current=’yes’]


smoking

Persoanele ce suferă de scleroză multiplă şi fumează prezintă un progres rapid al bolii, spune un studiu realiat de Arhivele Neurologice.

Dr. Alberto Ascherio de la  Harvard şi colegii lui au descoperit că fumătorii care prezintă scleroză multiplă sunt predispuşi către o formă avansată a bolii, în care simptomele se înrăutăţesc în comparaţie cu celelalte forme.


“Cele mai multe efecte adverse au fost descoperite la fumători, ceea ce este, într-un fel un lucru bun deoarecele sugerăm că dacă se lasă de fumat se vor simţi mai bine”  a spus Ascherio celor de la Reuters Health.

Cercetările făcute asupra fumătorilor au demonstrat că aceştia se aflau într-un stadiu avansat, sever, că prezentau o atrofiere mai crescută a creierului.În aceste condiţii, s-a stabilit mecanismul prin care fumatul afectează persoanele cu scleroză multiplă:

Fumatul a fost asociat cu condiţiile de imunitate care sunt afectate şi cu faptul că ţigara este toxică şi afectează sistemul nervos.

Concluziile studiului au fost că renunţarea la fumat nu scade doar riscul apariţiei bolilor produse de fumat, ci şi a sclerozei multiple.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *